Trapped inside a box

Skrivet 2008-04-28 Klockan 20:33:42

Allt med skolan känns så överväldigande just nu. Idag hade vi nationella skriftligt i engelska B, imorgon ska jag ha föredrag i fem minuter i muntligt nationella i svenska B, nästa tisdag är det dags för sista, muntliga i engelska B. Plus att jag har fyra IG:n från tvåan i idrott A, ljud A, arbetsmiljö & säkerhet, mediekommunikation, två rester i text B+C, ett omprov i naturkunskap A och hemsidan i multimedia som måste bli klar.

Jag har skrivit ett talmanus inför imorgon, nu gäller det bara att skriva stödord och träna in det tills det sitter i benmärgen. Trots att jag varit så duktig har jag en ångest som heter duga för att jag har slösat bort en hel dag. Igen. Nu har jag suttit inne i ungefär fyra och en halv timma. Hur fan ska jag klara den här så kallade slutspurten?

Allt skulle dessutom bli mycket bättre om jag hade någon form av stöd av familj och släkt. Pappa bryr sig inte, jag ringde honom nyss och påminde honom att han inte har hört av sig på tre veckor utan att han hade tänkt på det särskilt mycket, mormor och morfar bara pressar mig och påpekar hela tiden allt jag kan göra bättre, mammas senaste telefonsamtal gick ut på att hon var allmänt egoistisk och jag satt i tårar i en timma. Den enda jag har är Benja som stöttar mig, men tänk om han försvinner.. Nä, jag ska försöka att tänka positivt. Imorgon ska jag och Lo träna på Friskis & Svettis. Ska bli skönt..


System of A Down vs. Piff och Puff

Skrivet 2008-04-27 Klockan 19:46:05

Efter deppinlägget måste jag kontra med ett roligt. Den här killen bör vinna något pris för bra låtval till en fast-motion remix. Det bästa är när låten kommer till Darons sista stick, låter hysteriskt roligt. System of A Down är inte bara gap och skrik ;)
Min kärleksförklaring till dig

Skrivet 2008-04-27 Klockan 18:28:39

Charles Emil Benjamin Og Sjölander Brander


Jag älskar dig över allt annat, du har blivit den viktigaste personen i mitt liv eftersom ingen bryr sig som du gör. Innerst inne vet jag att du förtjänar bättre än mig. Någon som uppskattar dig bättre och gör mer uppoffringar, någon som kan behandla dig kungligt såsom du behandlar mig som en prinsessa. Stundtals känner jag mig otillräcklig för att jag inte gör allt för dig. Det enda jag kan göra är att visa min kärlek på alla sätt och vis. Mitt samvete gnager inifrån på grund av gårdagen. Du la ner pengar och energi för att jag skulle komma in på Frimis och jag bara spottade dig i ansiktet som tack. Som individ och person står du högre än mig.. Du är god rakt igenom och förtjänar någon bättre än mig. Jag hoppas innerligt att du förlåter mig och inser att gårdagens händelse aldrig kommer att upprepas igen. Jag är för rädd om dig, oss, för att sätta det på spel. Så tack för att du alltid finns här när jag behöver dig hos mig. Tack för att du bryr dig om mig och mitt liv, trots att jag har en tendens att visa ointresse för ditt. Tack för att jag kan vara helt säker på dig vad du än säger och gör. Tack för att du gör allt för att visa att du älskar mig och alltid lyssnar på det jag har att säga. Tack för att du förgyller mitt liv, Benjamin. Jag älskar dig.    +        =   


Man kan väl tänka själv, eller?

Skrivet 2008-04-23 Klockan 18:06:54

Halvjobbig dag idag. Hade nationellt prov i svenska B, satt och skrev i tre timmar. Ni vet ju hur slut i huvudet man blir efter sådana pass, dessutom hade jag sovit alldeles för lite (mamma ringde och ångrade sig angående studenten). Vi som har studio var tvugna att dra dit till skillnad från alla andra som slutade vid lunch.. Jag och Elin gjorde en enkät för kultur & nöje på biblioteket. Jag gick fram till en sur bibliotekarie och presenterade mig noggrant
   - Hejsan, vi kommer från Nerikes Allehandas ungdomsredaktion. Har du lust att svara på en snabb fråga?
Hon svarade på frågan och jag skulle ta hennes uppgifter. När jag bad henne att uppge sin ålder sa hon (skitgrinigt och tjurkärringaktigt);
   - Nää, jag vill inte vara med. Det kunde ni ha sagt i sådant fall.
Jag blev ganska förvånad och svarade:
   - Ja fast jag sa ju att vi kommer från Nerikes Allehanda, vilket ganska logiskt betyder att du hamnar i tidningen?
Tjurkärringen svarade tillbaka att vi skulle sagt något från början. Kärringjävel..


En kul grej är att jag fick en gratisbiljett till Caesars på satin ikväll, så jag, Cissi, Elin och Sofia ska dra dit och kolla läget. Vi behövde inte ens göra ett vimmel. Nykter kväll dock, men det spelar ingen roll. Ha det så bra alla


Better in time

Skrivet 2008-04-22 Klockan 09:15:04
Jag lyssnar om och om igen. Rysningarna hinner ikapp tårarna som fortsätter att stråla ut i kroppen.. Vanligtvis gillar jag inte Leona Lewis, men just denna låt får mig att tänka henne. I mitt huvud gör jag en överdriven och hemsk bild av henne, instängd, tom och mager. Jag kan inte sluta lyssna. Varje gång jag trycker på play kommer hon tillbaka till mitt huvud och sitter där, trasig. Och den hemska känslan kommer tillbaka, som att jag färdas bakåt till hösten 2006, chocken när beskedet kom. När jag satt på mötet med hennes "kontaktperson" och hon berättade hur hon hade det därinne. Den ena värdelösa dagen efter den andra.

Men snart är du fri och då ses vi


Kul. Jättekul.

Skrivet 2008-04-21 Klockan 19:21:14

Usch, idag har jag betett mig sådär äckligt vuxet som jag inte gillar så värst. Idag slutade jag vid tre och istället för att dra upp på stan med någon och njuta av en välförtjänad lakritspuck så drog jag och handlade, städade en stund, lagade mat och nu sitter jag här. Satt en stund på balkongen och läste så jag i alla fall fick vara utomhus. Fan alltså. Jävla plugghelvete säger jag.. Det kommer fler soliga dagar, men jag tycker det är surt i alla fall. Solen är fortfarande framme, men jag har ju mina rester att ta tag i.

En sak som är rolig är att jag ska börja träna bräda med Lo på Friskis & Svettis på torsdagar.. Ska bli skönt att ta upp tränandet igen och förhoppningsvis få tillbaka den styrkan och konditionen som jag tappat. För övrigt känner jag mig lika dyster och tråkig som bilden nedan. Tyck synd om mig. Please?


image99


Råd efterlyses!

Skrivet 2008-04-20 Klockan 02:45:30

Vad fan ska man göra när man slits emellan två parter?! Jag är som individ rak och ärlig, klarar inte av detta spel. Blir tokig. Det bästa är att ta avstånd. Måste fokusera på mig själv.. Kan som sagt inte leka mamma och psykolog åt alla som behöver. Klart jag vill hjälpa mina vänner som mitt hjärta ömmar för, men i praktiken så fungerar tyvärr inte det. Det resulterar bara i att jag ställer allt högre krav på mig själv.. Vill bara sjunka under jorden!


Grrrr

Skrivet 2008-04-19 Klockan 20:02:24

Hur snygg är inte Tila Tequila?! Jag sitter som fängslad vid tvn när "A shot at love" på MTV. Om hon bad mig skulle jag lätt bli lesbisk.


       


Ville bara säga det.. Nu ska jag dra på förfest, ikväll blir det Satin. Hej!


God morgon!

Skrivet 2008-04-18 Klockan 08:20:32

Klev upp för en kvart sedan när Benja drog till jobbet, trots att jag börjar tio i elva idag. Har inga lektioner, ska bara på en föreläsning på Club 700 med Tone Bekkestad. Såhär på morgonkvisten kan det vara skönt att lyssna på något som verkligen drar upp en ur dvalan, dock utan att vara hetsigt. Så, här har jag ett perfekt exempel på en sådan låt, lyssna och njut:
Resultat av för mycket

Skrivet 2008-04-17 Klockan 10:14:49

Jag vet inte vad som händer med mig. Igår skickade Marita hem mig ifrån Studio för min sprängande huvudvärk (har verkligen aldrig ont i huvudet annars). Trots en Alvedon 500 mg slutade skiten inte, utan dog ut när jag kom hem och läste i över en timma. Då hade värken hållt i sig hela dagen och jag var seg som fan. Sedan på kvällen kom världens depressionsvåg över mig och jag blev hur ledsen som helst för att jag skulle sova ensam den natten. Och imorse kom jag inte upp! Jag klev upp för cirka 20 minuter sedan, har redan missat Studio. Kändes som att kanalerna upp till hjärnan var tilltäppta av snor och näsan likaså. Jag kanske har stressat lite för mycket.. Men i helgen tar jag igen det.


Brunettbella tar fart

Skrivet 2008-04-16 Klockan 10:15:33

Goder morgon eder alla. Nu sitter jag i datasalen och har multimedia, vi håller på med våra enskilda projekt. Jag ska göra en hemsida med ett bloggutseende (i princip som en blogg utan krångliga funktioner). Min idé är "Brunettbella - Jag hatar allt vackert", lite uppror mot Blondinbella eftersom hon är i hetluften och blaha blaha. Så nu håller jag på att göra en lagom deprimerande header som jag kanske visar för er sen. Förresten så jag är ingen datanörd, i själva verket suger jag. Temat på "bloggen" ska vara misär, raka motsatsen till Blondinbellas glamorösa vardag. Lite bilder jag ska använda:
Solnedgång i Ladugårdsängen, soluppgång för den enskilde

Skrivet 2008-04-15 Klockan 20:43:12

Kom precis hem från Becca och ett överintag av nikotin och koffein. Lyssnar på The Kooks och Lily Allen medan jag kommer till insikt.

I ett förhållande är det viktigt att inte försumma sig själv och inte bara tänka i "vi-form", vilket jag tror att jag gjort nu under en period. Jag har en del Bella-tid att ta ut som jag också kommer att göra mer nu. Ingenting handlar om att mina känslor är svajiga, men jag har aldrig varit den tjejen som låser in mig med killen. Jag vill förknippa mitt förhållande med villkorslöshet och uppskattande. Everybody needs a break and so do I, jag längtar efter att längta. Att ta varandra för givet kan ta kål på ett förhållande skrämmande fort och jag älskar honom för mycket för att låta det komma till den punkten.


"Cause I'm always where I need to be,
And I always thought I would end up with you eventually"

Konsten att konfrontera

Skrivet 2008-04-13 Klockan 23:29:43

När man har en nära vän som man aldrig riktigt bråkat med kan det kännas jobbigt att behöva ha vissa samtal med personen i fråga. Samtal som man vet kommer att trycka på ömma punkter.. Jag bävar inför morgondagen. Personen i fråga kommer självklart att ta illa upp och känna sig förolämpad för stunden, men det skulle väl vem som helst göra. Första reaktionen är försvarsställning, vilket är ganska logiskt. Är jag egoistisk som säger vad jag tycker bara för att jag inte orkar dras med detta? Nä, jag är fan inte det. Om jag satt i samma sits som min vän gör så skulle jag vilja att någon försökte dra upp mig ur skiten, det är ju bara tecken på omtanke. Alla fungerar ju olika i och för sig.. En sak är säker, jag kommer inte kunna sova inatt. Det är möjligt att jag blåser upp allt, men en vänskap står på spel. Jag vill inte förlora henne bara för att jag inte klarar av att vara falsk. Det strider mot min moral som sitter i benmärgen. Det får bära eller brista.Musikfrossa

Skrivet 2008-04-11 Klockan 14:10:05

Det är rätt nice att sluta tidigt på fredagar så man kan åka hem och slappa framför datorn några timmar innan man ger sig ut i staden och jagar studentklänning. Benja satt med datorn i tre timmar igår, men nu är den igång och allt fungerar som det ska. Jag har laddat ner en complete discography av System Of A Down, så nu har jag alla deras verk samlade på datorn. Allt ifrån deras första demo 1996, till den sista spelningen sommaren 2006. Eftersom jag inte har något att göra idag kan jag i lugn och ro sitta och njuta av Serjs sköna stämma och Darons gitarriff.


Eftersom jag inte skrivit så mycket på senaste tiden ska jag dela med mig av musiken som spelats mest i mina högtalare på sistone. Det har blivit lite mer klubbmusik och hiphop eftersom jag haft en intensiv period av enbart rock och metal.


Estelle ft. Kanye West - American Boy
Missy Elliot - Ching-A-Ling
Amy Winehouse - Monkey Man
Amy Winehouse - Little Rich Girl
Amy Winehouse - Valerie
Gnarls Barkley - Run
The Kooks - Always Where I Need To Be
Bloc Party - Helicopter
Matt Pokora ft. Timbaland - She's Dangerous
Mark Ronson ft. Lily Allen - Oh My God
Lil' Wayne - Lollipop


Insikt

Skrivet 2008-04-10 Klockan 15:14:09

Just nu mår jag riktigt bra och det är skönt. Jag är nöjd med min tillvaro och allt i mitt liv. Sommarjobbet är klart, jag har fått ett vikariat på Dosapoteket i nio veckor fr.o.m vecka 24. Jag har fått ny motivation till skolan och jobbar på som aldrig förr för att kunna finslipa betygen. Jag har kommit över känslomässigt jobbiga hinder (har lyckats övertala mamma att träffa mig i fem minuter på studenten). Och jag har kommit till insikt med en sak. Jag kan inte fortsätta att leka morsa och psykolog åt både familj och vänner, man kan inte hjälpa folk som inte vill bli hjälpta. Men det är en del av min personlighet som folk har tendens att utnyttja. Mina försök har hittils gått åt skogen, jag har tjatat hål i huvudet på mig själv. Så fine, lev era liv och kör på som ni gör tills ni en dag vaknar upp och själva inser att det är dags för en förändring. Jag måste nu fokusera på mitt eget liv och mina egna problem som inte alltid är bagateller. 


Ha en bra dag / Isabelle


Don't give up on me

Skrivet 2008-04-02 Klockan 09:52:50

Hej allihopa.. Nu sitter jag i skolan och trilskas med min essä. Men det är ointressant, I know. Jag har lite halvångest för att jag har varit dålig på att skriva här nu, den senaste tiden. Igår lämnade jag in min dator, det är tydligen fel på hårddisken och inte virus som jag trodde. Jag bör ha tillbaka den i början av nästa vecka och då ska jag återuppta bloggandet om mitt oerhört intressanta liv. Så sluta inte läs. Här ska ni få ta del av något som har förgyllt min morgon


RSS 2.0