Men vafaaan

Skrivet 2008-08-30 Klockan 18:42:24

Okej, nu blev min blogg förbaskat grå och tråkig.. HELP WANTED!


Värdera om, tjejer!

Skrivet 2008-08-30 Klockan 18:24:37

Jag förstår inte att vissa tjejer imponeras av killar som viftar med ett kreditkort fullt av pappas pengar på krogen. Dessa "glidare" har förmodlingen ingen susning om livets innebörd eftersom de lever någonstans däruppe, i den värld där pengar och materia inte har något värde. Jag menar, om man nu anser att ett fett bankkonto är imponerande så är det väl jävligt mycket fränare att killen har börjat från scratch och arbetat sig uppåt? Allteftersom åren går kan jag faktiskt skatta mig lycklig över min "dåliga uppväxt". När jag gick i låg-och-mellanstadiet var jag typ en av tre i klassen som inte hade en "normal" kärnfamilj. Mitt boende växlade mellan mammas trea på Norrbygatan och pappas fyra på Längbrogatan (varav båda hyrorna betalades av de sociala myndigheterna), medan mina klasskamrater bodde i Rynninge i stor villa och egen trädgård med lekstuga. Men tack vare detta har jag fötterna på jorden och lyckats hålla mig frisk från wannabe-brat-hybrisen som verkar drabba varannan 18-åring i denna stad. Visst, jag förstår brudarna som tänker ekonomiskt och hänger med backslicks-killarna för att slippa betala sina öl själv. Men de som faktiskt tycker att pappas pengar innebär status? Jag menar, det är väl mer imponerande med en kreativ kille som skapar sin egen konst eller musik, även om denne person inte beställer in tio flaskor rosé och sätter sig i champagnebaren till sitt bihang.. Värdera om, tjejer!


Jag har blivit "spotted" av min idol!

Skrivet 2008-08-30 Klockan 15:58:38

Wooh, jag är vän med en av mina absoluta idoler på facebook, Daron Malakian (System of A Downs gitarrist om ni inte redan visste). Fatta mäktigt! Tänk att han själv har sett min ansökan, sett min bild och klickat på "accept". Han accepterar såklart alla hans fans, men ändå. He noticed me! Jag dör, this is complete happiness!
Big hair

Skrivet 2008-08-29 Klockan 19:36:14

Såhär vart det, tufft va? Jag kör på soft stil ikväll, det blir converse på fötterna. Nej, nu måste jag sticka till Görel. Cya!Mu

Skrivet 2008-08-29 Klockan 17:02:44

Såhär ser jag ut när jag rullar håret och rockar loss till Sturm und Drang - Rising Son. Nu taggar vi till ikväll, WOOP!Nakenbilder i badrummet

Skrivet 2008-08-29 Klockan 16:09:14

Ha, nu lurade jag dig allt! Nä men alla har en eller flera kroppsdelar som bara verkar stöta bort solens strålar. Ta mitt ansikte till exempel, jag kan inte bli brun där! Det är som att försöka föra samman två +magneter, de bara stöter ifrån varandra. Kolla vilken skillnad det är på mitt ansikte och min kroppsfärg. Den enda gågen jag blivit "brun" i ansiktet var i år runt studenten, då hade jag fått mycket färg för att vara Isabelle. Jävla blekfis man är alltså!

Man får ju ångest när man jämför bilderna.. Jävla skitsommar


Ikväll blir det att fira Gorran som fyllt 18, sedan pyjamasparty på Klaras. Ha en bra kväll /B


Ungdomar + Vården = Bad match

Skrivet 2008-08-29 Klockan 12:12:50

Jag befann mig på vårdcentralen cirka 09.20 och anmälde mig i kassan där en kvinna satt, hon ombad mig att slå mig ner i väntrummet. Eftersom jag skulle ett urinprov ville de ha "morgonurinen" och jag hade alltså inte fått kissa på morgonen när jag vaknade. Tiden går och jag hann läsa igenom fyra "Hänt Extra" och se folk komma och gå i väntrummet. Jag tyckte det var lite skumt att jag som bara skulle lämna ett sketet litet urinprov fick vänta så jävla länge. Klockan 10.36 fick jag nog och återvände till kassan där det satt en ny kvinna av storlek XL. "Ni har väl inte glömt bort mig?", frågade jag lättsamt. XL började scrolla på dataskärmen och konstaterade att jag inte hade blivit uppskriven i kön. Den kvinna som hade suttit förra skiftet hade missat att skriva upp mig i dataregistret. Kuul, tänkte jag, som hade hunnit bli fruktansvärt kissnödig under min väntetimma. Men XL ordnade så att allt blev rätt och fem minuter senare fick jag gå in till provtagningsrummet.

Provsvaret var inte till min belåtenhet. Jag hade en liten förhöjning av vita blodkroppar i urinet, men det är tydligen normalt. Så de blev tvugna att skicka provet på odling. Med tanke på de symptom jag har som starkt visar på urinvägsinfektion växer oron över att det är något allvarligare. Men om två veckor ska jag dit och allergitesta mig.. Det får inte vara gluten, då dör jag! Då får man ju för fan inte äta någonting..Önskelista

Skrivet 2008-08-28 Klockan 23:54:05

Bella vill ha privatlektioner av Daron Malakian i 19-års present. Ok?
ÄNTLIGEEEN

Skrivet 2008-08-28 Klockan 13:13:42

HUR FAN KUNDE JAG MISSA DETTA? Scars on Broadway släppte sitt självbetitlade album för en månad sedan! Men eftersom debutsingeln "They Say" släpptes i slutet av mars, så hela april, maj och juni spanade jag efter tecken på skivsläpp, sedan gav jag upp. Men nu är Bella en klad hest!! Nu ska vi recensera lite..Den störst märkbara skillnaden från System of A Down är att Daron faktiskt sätter tonerna och upphöjningarna galant! Han har förstört ett antal liveframträdanden med SOAD för att han sjunger falskt eller är så jävla påtänd så att han inte vet vad han spelar på gitarren. Innan "Scars on Broadway" släpptes så sa Daron i ett pressmeddelande att SOAD-fans kommer att känna igen sig, men att hela soundet är mer Neil Young. Jag håller med om att det finns gitarriff som liknar SOAD, men Scars kör renare metal och renare hårdrock. De flesta låtarna har en sorglig underton och en segare känsla än SOAD, men Bella gillart! Nu ska ni få lyssna på en av mina favoriter "Enemy" där Scars har bakat in "Drugs!" som är en SOAD-låt. Förvirrande? Just listen..Jo men det var ju kul..

Skrivet 2008-08-27 Klockan 20:29:31

Jag orkar inte lägga någon större tyngd på gårdagen, det är bara att släppa och gå vidare.. En liten resumé kan jag bjuda på i alla fall. Jag förfestade med tjejgänget som jag inte träffat på hela sommaren. Väl inne på Satin så hamnade jag bredvid ett sällskap på tre personer i 40-års åldern, två män och en kvinna. Det var dem jag tillbringade största delen av kvällen med. Det var skönt att få ett ombyte och prata med några äldre och vettiga, någon som inte dömde ut en som "den 18-åriga tjejen". Tydligen var mitt sällskap så uppskattat att den ena mannen beställde in två flaskor skumpa som vi fyra delade på, sedan bjöd kvinnan mig på två shots. Överförfriskning kallas det. I alla fall så åkte jag på lite av en snefylla, jag höll på att åka på stryk av en helt random kille som jag bestämde mig för att reta upp. Jag, Gorran och hennes kompis stod på järntorget efter stängningsdags när jag skulle cykla hemåt, då kommer ett gäng på tre killar gående förbi oss, den ena sa någonting som jag högg till på. Sedan spårade allt ur, jag betedde mig som en jävla barnunge och retade upp killen till bristningsnivå. Jag klagade på allt, hans chinos, hans frisyr, hans personlighet. Killen bestämde sig för att gå, men inte slutade vi tjafsa för det. Han började vandra bort mot pressbyrån och tillslut hade vi 15-20 meters avstånd mellan varandra. Då jag inte slutade att provocera fick han nog, vände om tvärt tillbaka mot oss och började gå med bestämda steg medan han skrek "Jag ska fan slå dig!". Jag var så pass alkoholiserad att försvarsinstinkten inte aktiverades, jag blev inte ens rädd. Så jag stod helt blickstilla med ett riktigt pokerface och uppmanade honom att slå mig. Han stannade ungefär en halv decimeter ifrån mig, hans nästipp snuddade nästan min. Hans kompisar filmade hela bråket också, kul! Det hela slutade med att han blev indragen i en taxi, men jag skulle såklart ha sista ordet. Och det fick jag också. Fan, jag måste alltid hålla på att dryga mot killar när jag har druckit.

Jag är fruktansvärt besviken, det känns som att jag har slängt massa energi i onödan. Efter allt jag gjort.. Vad får jag tillbaka? Ingen respekt, ingen hänsyn, ingen uppskattning. Det värsta är nästan att jag inte fått någon ursäkt. Alls. Jag har tydligen blivit behandlad som jag förtjänar, antar jag. I sådant är jag väldigt angelägen om att få veta vad jag har gjort. Det här är inte OK.

    


Nu skriver jag onykter

Skrivet 2008-08-27 Klockan 03:19:46

Jag vill be om ursäkt för mitt beteende ikväll, för en viss person som jag inte kan namnet på. Personen är av manligt kön och han är inte den enda som fallit offer för mitt dåliga humör. Ni läsare, ni ska veta att i just denna stund som jag skriver är jag så alkoholpåverkad att jag får korrigera vart enda jävla ord jag skriver. Så "karatefull" är jag. I alla fall, ikväll glömde jag bort en betydelsefull människa som fyllt 18. Jag glömde bort det. Jag vet att hon fyller den 25:e och det sa jag till henne ikväll.. Sedan kollade jag på almanackan i telefonen och konstaterade att det var den 27:e. Jag förklarar allt imorgon, ikväll har jag betett mig lågt under all kritik och det står jag för.. Stackars killar.. Godnatt!200's jubileum

Skrivet 2008-08-26 Klockan 20:09:41

Detta är mitt tvåhundrade inlägg, wohoo! Kvällens partylook är lite street möter indie, me likey. Jag är lite trött på högklackade pumps, kanske för att mina senaste två krogbesök har orsakat mig fem vätskeblåsor på tårna.


Äntligen får jag använda min stentuffa t-shirt från L.A.

Och nu har jag fått min väska, ska åka och hämta ut den nu. Det blir invigning på Satin för den. Ha en lugn kväll alla arbetande.Insomnia

Skrivet 2008-08-26 Klockan 12:58:25

Jag är inte alls sugen på att gå ut ikväll av flera olika anledningar, jag vill bara träffa tjejerna. Vi har inte setts på skitlänge, så jag har inget att säga till om. Hellre skulle jag sätta mig och ta en fika faktiskt. Det strider lite emot mina principer att festa på vardagar, jag menar, jag var ju ute både fredag-lördag senast. Det räcker för mig, ser inget större nöje i det. Men tjejerna jobbar ju, så det är klart de ska få unna sig en utgång.

Jag blir inte trött på kvällarna. Imorse la jag mig halv sex och inte ens då var jag riktigt trött. Usch, jag har så mycket jag måste ta tag i. Men sömnproblem kan vara gynnsamt det med! Jag skrev färdigt mitt CV någon gång mellan tolv-ett, sedan har jag inget vettigt att göra. Och fan vad det suger när man vill gå och lägga sig, men så ser man att man inte har några sängkläder i sängen. Så måste man stå och bädda när man bara vill sova, vilket gör att man skjuter upp sömnen ytterligare. Bajs. Jag är arbetslös.


But that's just me!

Skrivet 2008-08-25 Klockan 23:00:38

Ouch, jag tror jag träffade en öm punkt! Men om folk drygar eller försöker köra över mig biter jag tillbaka, det är så jag har blivit uppfostrad. När jag var liten och kom hem från skolan om någon unge hade slagit mig så sa mamma bara "Slå tillbaka!". Och tacka fan för det, annars skulle man bli tagen för givet och utnyttjad, jag tycker det är nog som det är. Det är tydligen så man får göra om budskapet inte når fram på annat sätt! Jaja, orka hålla på. Min mage är i uppror - som vanligt. Det värsta är att mina symptom stämmer perfekt överrens med laktosintolerans. Helvetehelvete.

Nu har två av mina vänner lämnat Örebro för att vidga vyerna och söka kunskap på annat håll. J ska dansa i Linköping i ett år, och G ska plugga till professor i någonting i Varberg (han har sagt vad ungefär fem gånger, glömmer alltid bort). Det roligaste är att detta bara är en början, om ett och ett halvt år har man väl inga vänner kvar i Örebro. Usch..Jag var nog katt i mitt förra liv

Skrivet 2008-08-25 Klockan 17:47:09

Katter är så harmoniska, jag älskar dem! Skulle lätt kunna ägna mitt liv åt dessa underbara djur om det visar sig att jag inte kan få barn i framtiden. Jag låg och mös med Rocky hela lördagen och bara gosade. Det är sant, jag har alltid känt att jag har en speciell connection med katter. Haha, Bella kommer att sluta som den där galna katt-tanten på gården som alla barn håller sig borta från.


 
 

Bråkstakarna nummer ett


Nostalgi och definitioner

Skrivet 2008-08-24 Klockan 19:49:12

Tack Hassan och Al-Azif för Örebros hetaste klubb, Club Cream. Jag och några kompisar var där igår på Backstage, dessvärre blev det inte så mycket rumpskakande för min del. Snacka om att jag var helt fel klädd på en R&B klubb! Jag hade ett svart linne, vid midjekjol och pumps när jag egentligen skulle haft någon t-shirt med tryck i knalliga färger, baggyjeans, converse och stora örhängen (så som jag egentligen vill se ut på mina krogbesök). Det jag gillade mest var inte den härliga oldschool hiphopen som spelades, utan stämningen. Hela lokalen var fullspäckad, men inte en jävel satt ner! Sensation i Örebro!! Dansgolvet var späckat, de som satt ner var några från mitt sällskap och ett tiotal till kändes det som. Jag är så fruktansvärt trött på alla torra Örebroare som måste dricka fem öl innan de kan inta dansgolvet.. Snacka om att man kan genomskåda vilken nivå folks självförtroende ligger på. En tjej som ger intrycket av att vara självkär och säker måste i själva verket få i sig ett antal promille innan spärrarna släpper. Igår såg jag en tjej som släppte loss totalt, hon var inte mycket till dansare, men fan vilken energi hon omgav sig med, det är sådana friska fläktar vi behöver i denna stad! Sen tror jag självklart att om man har bra självförtoende så måste man inte hålla på att hävda sig, men det är en annan historia.

Jag tror inte att man kan definiera sig med en stil, eller det är i alla fall min filosofi. Musiken som spelades igår lyssnade jag på under min tid som hobbyturk, som var från sjuan till nian. När guldklimpar som Rappers Delight spelades satt jag och blickade ut över dansgolvet med ett brett leende på läpparna, samtidigt som mina tankar flög tillbaka till 2002-2003. Anyway, min poäng är att min kreativitet skulle hämmas om jag bara definierade mig med rock, eller bara definierade mig med hiphop. Sedan känner jag inget behov av att leva ett rockerliv bara för att jag lyssnar på rock och bara för att det är "coolt", jag vill bli definierad som Isabelle. Personligen tycker jag det är "coolare" att leva sitt eget liv!


Det här med jämställdhet

Skrivet 2008-08-22 Klockan 12:05:47

Ibland funderar jag över om jag är feminist eller ej. Jag tycker att det måste till lite mer girlpower och ett starkare systerskap här i världen för att vi tjejer ska hålla ihop. Män konkurrerar inte med varandra lika mycket och eftersom vi tyr oss till dem så vinner de maktkampen. För mycket handlar om könskrig och på arbetsmarknaden är det fortfarande inte jämställt. Jag vet att kommunen har börjat med att anställa personal efter jämn könsfördelning, vilket är kanon. Sedan finns det väl vissa yrken som verkligen bara är ämnade för kvinnor eller män. Vi har ingen chans i byggindustrin (de jobb som kräver tunga lyft) och det är ergonomiskt omöjligt att ändra på eftersom vi är mycket nättare än män. Kvinnor dominerar det sociala arbetet, kanske för att vi kvinnor är tryggare och mer ödmjuka än män.


Sen tänker jag om. Min syn på könsroller är ganska traditionella. Jag vill ha en riktig karl som tar hand om mig, ingen jävla metrosexuell kärring som lånar min foundation. Jag vill ha en man som Benja, en karl med grova händer och som vet hur han man använder dem. Man måste tänka lite praktiskt inför framtiden.. När jag har man och barn så ska väl min man kunna laga diverse saker som går sönder utan att klaga över smutsen under naglarna. Alla kvinnor vill bli omhändertagna av män, extremfeministerna som bränner BH:ar och låter håret under armarna växa ut vill det också även om de inte erkänner!


Toalettdopp

Skrivet 2008-08-22 Klockan 00:31:48

Jag har precis fått reda på att min moster läser min blogg, hmm. Kanske ska radera inlägg som "Vilken är din bästa fyllebild?" och så vidare. Nejdå, jag har ingen skam i kroppen.. Hej hej moster!


Med anledning att min telefon är på lagning och att jag därmed inte har någon kamera så har det blivit fattigt med nya bilder på bloggen. Bland annat så har jag skjutit upp att berätta att jag och Benja fått tillökning i familjen. Rocky, snart 13 veckor och Tequila, snart 12 veckor. De sötaste kissarna på denna jord. Jag har ingen bild på Tequila och jag ville "presentera" dem samtidigt. Låter lite överplanerat, men jag måste ju leva upp till mitt rykte som proffsbloggare, right? I vilket fall så hände det en väldig obehaglig sak, natten till torsdagen. Jag vaknar av att Tequila jämrar sig och plaskar med något, ljuden kommer någonstans utifrån hallen och köket. Jämrandet går över i desperata skrik, Benja vaknar och går ut till hallen, in på toaletten. Ut kommer han med en blöt och skärrad Tequila (och hon är verkligen tiny, väger i princip ingenting och ser väldigt ynklig ut) som skälver och skakar av chock.
   Benja hade av misstag glömt att fälla ner toasitsen, så Tequila hade i princip dykt rakt ner i toaletten. Hade vi inte vaknat hade hon drunknat. Väldigt obehagligt att tänka på i efterhand, hon är så himla liten och oskyldig.Här är Rocky, min prins. Visst har han en söt matskål?


Dagens låt

Skrivet 2008-08-20 Klockan 16:55:00

Led Zeppelin - Ramble on. Varför? För att det är så för mig just nu..

Ramble On
And now's the time, the time is now, to sing my song.
För att jag måste gå vidare och släppa vissa personer och ge upp hoppet om vissa saker. Nu är det jag och ingen annan. Ingen ska få rubba min sinnesfrid. Vi går mot hösten, time for changes och särskilt för mig. Jag lyssnar till Robert Plant's underbara stämma och känner hur styrkan kommer till mig. Got no time to for spreadin' roots, The time has come to be gone. And to' our health we drank a thousand times, it's time to Ramble On.

Party like a rockstar

Skrivet 2008-08-20 Klockan 13:53:27

Åh, Bella har gjort det igen. Jag kom hem halv fem imorse från att ha efterfestat hos V. Idag kan jag räkna tre vätskeblåsor på mina tår, goodie. Fan, jag måste börja gå upp tidigare.. Och börja ha bekväma skor på mig på krogen! Jag är bakis och så har jag sovit-för-länge-huvudvärk, det är roligt. Hej arbetslös. Don't party on Tuesdays..


P.s jag är inte bitter D.s


Forget Stureplan

Skrivet 2008-08-19 Klockan 17:32:41

Arbetsförmedlingen is the new place to be! Där hänger bara riktiga coola katter (som mig förstås). VIP-behandlingen är lyxig och omhändertagande, man kan få sitta och vänta i två timmar på att det ska bli ens tur, i specialtillverkade stolar från Japan. Stolarna har en inbygd 14" platt-TV, ett minikylskåp och under tiden man väntar får man en ansiktsmask och en valfri sex-centiliters drink. Yeah right! Fuck this, i'm going out tonight..


Nytt rekord

Skrivet 2008-08-18 Klockan 21:36:09

Wohoo, nu har ni läsare idag hjälpt till med att sätta nytt rekord i unika besökare på min blogg! Det firas just nu med kaffe och magont efter min misslyckade böngryta. Tack för att ni läser!


Nelly feat Fergie - Party People

Skrivet 2008-08-18 Klockan 17:02:07

Detta har jag stört mig på hela sommaren. När Nelly äntligen lyckas imponera på mig, så samarbetar han med en studiohäxa som förstör hela låten. Enligt mig är Nelly överraskande bra i den här låten (för att vara Nelly) och så kommer Fergie in och gör allt  till ett enda jävla stort skämt?! Don't get me wrong, Fergie är skitsnygg och har lyckats bra BEP. Men om ni hör henne live kan jag garantera att Fergie bara faller och faller i era ögon, så som hon gjorde för mig när hon framförde "Fergielicious" på någon TV-show.Klad hest

Skrivet 2008-08-18 Klockan 13:26:32

Kul att man vaknade klockan ett av att mamma ringde och väckte en och började babbla på om arbetssökande. Jag gick och la mig klockan fyra imorse och fuckade upp min dygnsrytm ganska rejält. Jag var helt enkelt inte trött! För mycket att tänka på igår kväll. Jag som tänkte skriva in mig på arbetsförmedlingen idag.. Gör det imorgon när jag är nyfriserad, då känns det förhoppningsvis bättre. Dessutom har man ett skitväder som heter duga, som inte direkt gör en taggad på livet. Nä nu måste jag fan hoppa upp och göra någonting, annars får jag väl ångest över det också!


Och så var det det där...

Skrivet 2008-08-17 Klockan 23:45:01

Trots att ångesten började smyga inpå redan på hemvägen från stan så var det skönt att komma hem till en städad lägenhet. Att komma hem till ett bombnedslag samtidigt som man dealar med en oro utan dess like är alldeles för kaotiskt.

Depression är någonting som missbrukas i folkmun. Visserligen är det ett diffust begrepp, det som är depression för dig är lyxproblem för mig etcetera. Jag tillhör den skaran som lider av kvällsdepressioner. Om man jämför med ungdomar i min ålder så har jag en hyfsat bra relation till mig själv. Jag ljuger aldrig för mig själv, jag vet vad jag behöver och vad jag inte behöver för mitt välbefinnandes skull och så vidare. Men en sak gör mig alltid lika förvirrad. Om jag vet att allt löser sig i slutändan, varför kommer det sig då att jag alltid slutar med sitta hemma med ångest och bita ner naglarna för framtidsoro? Och när man befinner sig i detta obehagliga tillstånd så är det i princip omöjligt att tänka att det finns en morgondag. Jag tror att jag fasar inför en sorts identitetskris. Jag är rädd att tappa mig själv på vägen. Ibland avundas jag de impulsiva som har förmågan att kunna släppa det här med att planera långt i förväg och bara kasta sig ut.

Fan, vad skönt det är att skriva av sig ibland. Att blogga är min terapiform.


Hetta och magont

Skrivet 2008-08-16 Klockan 19:50:49

Fan vad varmt det är! Jag sitter i underkläder och svettas, antagligen är det urinvägsinfektionen som spökar. Jag satt på ungdomsmottagningen i en och en halv timma för att få veta att jag har en förhöjning av vita blodkroppar i urinet och att det kanske kan vara en urinvägsinfektion. Men det måste jag såklart ta vidare till vårdcentralen, so that was a big fucking waste.. Förresten, jag brukar alltid klaga över vuxenlivets baksidor, det här med att ha egen lägenhet och så. Men fan vad skönt det är att springa runt i underkläder, rapa högt, sjunga falskt och dansa utan att behöva ta hänsyn till någon annan!Ett tips till alla kaffeälskare - Arvid Nordqvist franskrost, för er som gillar mörkrost med mycket smak. Jag dricker kaffe som en blådåre nu när jag köpte denna sort, addictive, addictive. När jag gör besök på vårdcentralen ska jag också göra prover och se om jag har någon matallergi. Det värsta är att jag inte tror att det är gluten eller laktos - utan kaffe. O, hemska mardröm. Ska jag aldrig mer kunna ta en kopp kaffe med en cigarett till? Kan inte göra mycket annat än att hoppas på det bästa. Ha en bra lördagkväll! BellaConfusion

Skrivet 2008-08-16 Klockan 12:48:06

Under ytan
Finns stora och små
Under ytan
Finns det skratt och gråt
Det finns mycket där som händer som vi inte kan förstå
Men vi hittar alltid svaren
Där i botten av oss själva


En givmild pojkvän

Skrivet 2008-08-15 Klockan 17:30:02

Igår fick jag en överraskning av Benja som nästan rörde mig till tårar. Han höpte Dior Addict Shine till mig, som jag gått och luktat på hela sommaren. Jag har aldrig fått en parfym av varken mig själv eller en pojkvän. Inte av någon släkting heller för den delen. Han gav den till mig och sa "Här får du för alla gånger jag inte uppskattat dig tillräckligt". En parfym kan anses som en väldigt ytlig gåva, men den betyder mycket för mig. Nu vet jag att jag verkligen är hans prinsessa.
Nu är det verkligen slut

Skrivet 2008-08-14 Klockan 12:17:20

Nu läste jag Emelies blogg angående gymnasiet och fan vilken tankeställare man fick sig. Jag tillbringade sex timmar i veckan på Nerikes Allehanda, jag var en del av en redaktion tillsammans med media-elever. Vi fick fylla ut vårat veckouppslag med i princip vad vi ville och vi hade resurser för att kunna genomföra det. Behövde vi åka till en annan stad för ett reportage så stod NA för resekostnader och uppehälle. Redaktionsarbetet var mycket eget ansvar och väldigt få möten. Jag fick en väldigt bra inblick i mitt drömyrke genom studiebesök och föreläsningar. När en redaktionsarbetare fyllde år bjöds det på valfri tårta från det bästa konditoriet. Kommer jag någonsin få det så bra i mitt yrkesliv, även om jag blir journalist?


Baby..

Skrivet 2008-08-14 Klockan 11:58:55

Like the great magic of our world,
Corroborated by your words,
Splitting planets into thirds

Now why cant you see that you always
perturb me so?
Av samma skrot och korn

Skrivet 2008-08-13 Klockan 23:26:06

Ibland när jag sitter och tänker på min och mammas relation dyker alltid samma tanke upp. "Jag känner henne inte". Jag vet inte längre vem hon är, kanske hur hon var, men inte den hon har blivit. Jag har nyss lagt på luren efter ett 45 minuter långt samtal med mamma där hon berättade lite om sin ungdom. Vissa skeden av sitt liv har hon valt att vänta med att berätta ända tills nu, hon tycker väl att jag är "mogen nog" att höra på det nu.

Mammas beskrivning av sig själv skulle mina vänner kunna missta för mig på vissa punkter. Hon berättade att hon festade mycket fastän hon egentligen tyckte det var skittråkigt och hellre ville vara hemma och sova, vilket jag känner i 90% av gångerna jag ska ut sedan åtta-nio månader tillbaka. I samtalet sa hon också att hon var den där tjejen som drog igång stämningen genom att börja dansa innan någon tagit ett steg ut på dansgolvet, vilket är typiskt mig. Jag är den i tjejgänget som faktiskt skulle kunna gå ut utan att dricka, allt för att dansa och ha roligt. Jag är den som tjatar och ber mitt sällskap att inta dansgolvet med mig, när de andra inte har hunnit "dricka tillräckligt än". Hon sa också "När jag festade brukade jag dansa på bord, allt för att stå i centrum och synas. Jag ville bräcka alla andra genom att dansa mest intensivt och sticka ut med min dans" och det är verkligen jag, även om folk inte tror det. Det ligger inte i min personlighet att vilja hävda mig för att få andras bekräftelse, men när det gäller krogen vill jag vara störst, bäst och vackrast, speciellt på dansgolvet.

Jag önskar inget mer än att jag och mamma skulle kunna ha en helt vanlig mor-och-dotter relation, för jag vet hur jävla roligt vi skulle ha tillsammans. Att få berätta allt som hon missat de senaste åtta åren och att göra henne stolt. Stolt över min envishet som jag fått efter henne, min självständighet som jag vet att hon skulle beundra. Ta vara på era mammor och uppskatta stödet de ger. Ingen relation i världen kan mätas med den mellan mor och dotter.Tummen upp för Västerås!

Skrivet 2008-08-13 Klockan 21:56:14

Ida och jag var på dagstripp till Västerås igår för att shoppa lite. Det verkade som att vi kom just in the right time, för det var rea överallt. Helt galna priser på smycken och kläder.. Man behöver faktiskt inte dra ända till Stockholm för att hitta schyssta prylar, Västerås är både närmre och billigare att åka till.


Regnjacka som jag också kan använda som parkas, 100 spännLackpumps med öppen tå, 100 kronor (köpta i Örebro)Armband för 14:50Två ramar och en askkopp för c.a 120 riksdalerTvå par assnygga stringtrosor (den andra har jag på mig)


Fittmönster

Skrivet 2008-08-13 Klockan 17:00:13

Jag och Gorran drog en runda på stan idag, shoppade ett par assnygga högklackade lackpumps med öppen tå för 100 spänn (?), visar sen.

I vilket fall så kikade vi in på Gina Tricot och då såg jag något till min stora glädje. Ni vet de där sjalarna från Gina som är marinblå och kedjemönstrade som alla fjortisar hade runt halsen i våras? Jag hatar dem. Det är det fanimej det vidrigaste mönstret jag vet, får säkert mardrömmar inatt. Egentligen är sjalarna ganska eleganta i sig, men de är så sönderanvända så de bara ser billiga ut. Gina reade ut diadem med detta fruktansvärda mönster, så snälla alla som innehar accesoarer med sådant mönster; satsa på nytt till hösten. Jag ber er, please?

 


Hopp med Mr. Maker

Skrivet 2008-08-11 Klockan 16:58:33

Indie är riktig måndagsmusik. När jag jobbade fick jag liksom nya krafter genom Kooks, Bloc Party, Arctic Monkeys och Franz Ferdinand. Lättsamt men ofta med en sorglig underton. I vilket fall så får Mr. Maker mig denna måndag att ta mig igenom alla skuldkänslor för min arbetslöshets skull och orka städa min hemska lägenhet. Imorgon sticker jag och Ida på en dagsutflykt till Västerås, ska bli riktigt skönt att slippa Örebro för en dag. I need to get away

Nu är det dags för mig att tänka om och omprioritera. Jag behöver en nystart i mitt liv och få in lite friska fläktar, bryta mig loss från alla som bara neggar och drar ner mig. Nästa måndag kanske blir ett steg mot en ny början, jag håller tummarna. Det har med bostad att göra.


Grymt, Pritchard


"Helt plötsligt befann jag mig med huvudet nere i toalettstolen"

Skrivet 2008-08-10 Klockan 13:10:12

Fredag och utgång. Det hela börjas hemma hos Benja, där jag, Becca, Kenny och Larssa stod på gästlistan. Vi hade kul med diverse kortspel, jag drack en flaska mousserande smultronvin och en mojito. Vid elva-tiden tog vi en taxi in till stan och styrde kosen mot Satin. Efter detta skede gick allting väldigt fort. Jag hann dricka en och en halv öl, mingla runt lite och helt plötsligt befann jag mig på damernas med huvudet nere i toalettstolen. Jag förstod inte så mycket, utan gick upp till baren och beställde en vatten och satte mig med Benja och Larssa i sofforna. Sedan blev jag tvungen att göra ett mindre kärt återbesök på toaletten. Efter det fick jag nog och Benja tog mig hem till honom. Dagen efter var jag inte ett dugg bakfull. Strange.. Hade i och för sig inte ätit sedan lunch, vilket är ganska dumt om man häller i sig en flaska vin, en drink och en och en halv storstark.

                                                     

        
     
                                                    


Kanintehållamig

Skrivet 2008-08-08 Klockan 17:44:15

Efter att jag berättade för Hevi om "Apocalypto" som jag, Becca, Linda och Marre tittade på igår så lovade jag att lägga upp en bild på huvudrollsinnehavaren, Rudy Youngblood. Han är en av guds vackraste skapelser, look at him goddammit! Han är helt perfekt! Stora ögon, fin hudfärg, perfekta läppar. Dregelfaktorn var hög, alla tjejer ropade ut alla möjliga saker under filmens gång. Trots detta gör han sig inte så bra på bild, så jag kör en YouTube. Här är ett klipp på en perfekt skapelse på två ben. . Enjoy. (Förlåt Benja, I love you)Arbetsfri och Mayerblessed

Skrivet 2008-08-08 Klockan 17:08:05

Usch, varför ska man gå ut för? Tänk om alla ungdomar i Örebro helt plötsligt skulle få ett sug efter att ta en fika eller att hänga i någon park på fredagar, som ett alternativ till krogen. Jag är inte taggad alls idag, bara trött. Nu är jag arbetslös också, denna fredag gick mitt vikariat ut som jag haft i nio veckor. Shit. Nio veckor sedan studenten. Men jag och G kom överrens om ett bättre ord - arbetsfri! Låter inte lika sorgligt. Så ja, jag är arbetsfri helt enkelt.

Om jag fick önska så skulle jag hellre lägga mig i sängen med en bunt tidningar och en kopp kaffe, till ljudet av John Mayers underbara cover av Jimi Hendrix's "Bold as Love". Jag vill sjunga som Mayer. Screw the uteliv in Örebro!En ensam kämpe bland followers

Skrivet 2008-08-06 Klockan 20:03:30

Alla jävla modebloggare och "modebloggare" håller på och gaggar om Ben & Jerry's som att just deras glass är en gudagåva till mänskligheten. Jag har smakat "New York Super Fudge Chunk", "Cherry Garcia", "Cookie Dough", "Caramel Chew" och någon mer som jag inte kommer på namnet på, den var skitsliskig och innehöll en massa konstiga grejer. Helt ärligt så kan jag inte påstå att jag upplevde ett Halleluljah-moment när jag öppnade en ny burk och kände doften av Ben & Jerrys-glass. För dem doftar ju absolut inte som vilken glass som helst, det är därför alla håller dem så högt, eller? Det måste vara något i den stilen i alla fall, eller så har jag grava problem med mina smaklökar. Nu ska jag säga något som förmodligen kommer att uppröra många utav er....... Jag föredrar Carte D'or! Någon som dog? Blondinbella sa till och med i en intervju som jag läste för ett tag sedan; "Även om jag är sugen på smågodis så köper jag en Ben & Jerry's glass för att det ska låta bättre i bloggen". Töntigt. Lame. Den enda glassen jag verkligen gillar från B&J's är Cherry Garcia, kanske just för att det bara är körsbär och chokladbitar. Inte körsbär, chokladbitar, mintcrisp, nötter, lakrits, morotsbitar och köttfärssås. Typ.Bella von Anka

Skrivet 2008-08-06 Klockan 19:06:43

Fan vad snål jag är, jag hatar mig själv! Idag har jag hittat diverse godbitar som orsakat grym klåda i fingertopparna. En klåda som endast kan lindras genom vidrörning av plånboken. Jag har aldrig varit så snål under hela mitt liv som jag är nu, trots att jag får mer inkomst än någonsin. Men det är väl antagligen för att man verkligen får slita för varenda krona. Här är godbitarna som orsakade klådan:
So much of not enough

Skrivet 2008-08-05 Klockan 19:12:03

En människa kan inte bära på hur mycket som helst ensam. Alla behöver någon slags avlastning, beroende på hur stora saker och händelser är. I detta fall krävs en enorm avlastning för personen i fråga. Jag kommer att vara 19 och jag vill vara 19. Ingenting annat kan förväntas av mig, även om jag lever ett relativt vuxet liv. Men som sagt, allt är relativt. Jämfört med det där så sjunker mina vuxenpoäng såklart.

Jag kommer att ha mitt liv att tänka på, min framtid, döden, pojkvän. Sedan kommer jag att nå mina mål genom att pröva mina vingar. Jag kommer att befinna mig i USA i tre månader, för att sedan komma hem och plugga till journalist - det jag är ämnad till att jobba med. Min dröm. Med andra ord så kommer mina dagar i Örebro vara räknade. Du kan inte ta allt ensam, även om du är stark och självständig. Ingen klarar det. Jag är alltid din vän och ditt självklara stöd, men jag kommer att leva mitt liv och inte vara tillgänglig på en daglig basis, till skillnad från nuläget. Vi är alla olika individer med olika förutsättningar, men ingen klarar sig helt ensam med en sådan tyngd på axlarna. Det är ju så himla mycket runt omkring allt som stör.. Inte bara ett problem. Du kanske inte kommer att bli helt ensam, men du kommer garanterat att känna dig ensam när folk uttrycker sitt hat, visar sig osympatiska. Jag vill så gärna, men kan inte fullt ut..

You´re gonna make it this time, either way it goes


 A dress to die for

Skrivet 2008-08-03 Klockan 20:38:44

Jag fick världens häftigaste 60-tals klänning av moster idag, jag dööööör den är så jävla snygg! Figursydd och neongul, köpt i Sardinien för många år sedan. Kommer att bli asläckert tillsammans med mina neonpumps. Synd att jag inte fick den tidigare i somras, så jag hade kunnat använda den mer. Men då har jag nästa utgångs-outfit klar för mig i alla fall. Kolla i era föräldrars och släktingars garderober så hittar ni säkert fynd som detta
Helgresumé

Skrivet 2008-08-03 Klockan 20:09:43

Fredag

Benja och jag lyckades tyvärr inte att få till den där daiquirin, dock så gjorde älsklingen vassa mojitos! Härligt härligt, men farligt farligt. Jag somnade fort den kvällen efter tre sådana.

Lördag

Ingen särskild aktivitet på dagen, Benja och jag drog en lunch på Formosa och på kvällen blev det "Batman - The Dark Knight". Trots att den var två timmar och 32 minuter så var den riktigt bra, från början till slut. Det kändes som man satt halva tiden ungefär. Och Heath var grym, hoppas han får den Oscar han är nominerad till. Se den!

Söndag

Mös med Benja några timmar innan jag styrde kosen mot Vintrosa, min kusin fyllde hela sex år igår och det firades tillsammans med mormor & co. Nu laddar jag inför min sista arbetsvecka, som följs av en veckas ledighet. Sedan blir det Arbetsförmedlingen.Bartenderbella

Skrivet 2008-08-01 Klockan 18:33:55

Idag ska jag och Benja ha drinkkväll och försöka göra en melon-passion-daiquiry, en sådan som jag fick på Klaras när jag beställde en Strawberry daiquiry och de inte hade jordgubbar. Det är helt seriöst den godaste drinken jag någonsin druckit och alla som smakade på den instämde. Be om en sådan nästa gång ni är där, av bartendern med utländskt ursprung.Nördarna med nytt album!

Skrivet 2008-08-01 Klockan 17:54:17

N.E.R.D har släppt ett nytt album, "Seeing Sounds" som kom ut i USA för knappt två månader sedan och det hurrar vi för! Deras nya sound är mer funkigt än det gamla, jag måste säga att jag gillar det gamla mycket bättre! Några låtar på "Seeing Sounds" är riktigt skumma, men det finns ju några sköna spår. En rekommendation är "Kill Joy" och "Windows".P.s Jag kanske har misstrott dig om hela den här radiokille-grejen, Benja?


RSS 2.0