Konsten att hitta rätt i jeansdjungeln

Skrivet 2008-02-29 Klockan 17:43:46

När man ska shoppa jeans måste man verkligen ge sig fan på att hitta ett par, även om det innebär en heldags slit på stan och dessutom vara på toppenhumör, för att slippa åka hem tomhänt och deprimerad av att känna sig ful och tjock. Eller ja. Så är det för mig i alla fall. Here is my story.

   Jag tillbringade dryga 45 minuter inne på JC för att hitta mina drömjeans. Jag visste att jag ville ha en ljus variant i en slimmad modell, efter knappt fem minuter klickade det mellan mig och ett par ljusgrå-vita, tog en 27:a och gick in i provhytten. Jag vände och vred på mig framför speglarna i alla möjliga vinklar, men var inte riktigt nöjd. Som vanligt var det enda jag såg mina lår som bara växte och växte ju mer jag stirrade och självförtroendets nivå sjönk några hack. Trots att 27:an inte satt åt kände jag mig smällfet. Tack vare serviceinriktad personal gav jag inte upp, utan prövade en 26:a.


Alla tjejer har något jeansproblem och likaså jag. Det vanligaste är nog att många tjejer anser att de inte kan få en snygg jeansrumpa. Jag själv kan aldrig hitta ett par slimmade jeans som sitter åt vid vaderna, eftersom de är ganska klena. I midjan och över låren kan de vara sitta som gjutet, men alltid samma passform runt vaderna, plus att de nästan alltid är för långa också. 26:an överträffade 27:an, men jag tröttnade på att inte vara nöjd. Så jag lufsade mig fram till kassan och bad kassörskan lägga undan dem över dagen. Som ni vet så kan JC:s personal lägga upp byxor vid behov, då passade jag på fråga dem att sy in jeansen vid vaderna om jag bestämde mig för att köpa dem. Då sa dem att jag var tvungen att lämna in dem själv hos någon skräddare och betala en hundring extra, personalen var tydligen inte tillräckligt kunniga för att sy in vid vaderna.  Jag suckade och övervägde att lägga tillbaka jeansen på hyllan, sätta mig på cykeln och åka hem för att gråta floder.


Då kom räddningen just in time. Den rödhåriga tjejen bakom kassan började prata om att samma modell fanns på barnavdelningen, så hon skickade dit en manlig försäljare för att hämta ett par utan att jag hann reagera. Hur fan skulle jag kunna klämma in mina lår i en barnstorlek?? Rödtotten läste av min panikfyllda blick och sa "Lugn, kan jag så kan du". Med stora kliv närmade jag mig den manliga expediten, han höll upp jeansen framför mig och talade uppmuntrande. Jag drog ett djupt andetag och gick in i provhytten. Tittade på storlekslappen, "160". Jag hade för fan 160 i typ mellanstadiet. Gjorde mig beredd för att få ta i för kung och fosterland för att ens få upp dem över knäna och vips så var dem på. Satt som gjutet. Slimmade hela vägen ner till fötterna och inte för långa. Känslan inom mig kunde jämföras med en idrottsman som vunnit en stor internationell titel. I'm the jeans-conqueror!image67Halleluljah

Skrivet 2008-02-28 Klockan 17:30:18

Tack vare Kenzas blogg har jag äntligen fått svar på en massa frågor omkring bloggens utseende, stort tack! Hennes blogg är för övrigt riktigt läsvärd, har suttit och tittat i en halvtimma.
Längtar till V-ås och Street Easter, äntligen ska jag få dansa med Jejja. Dåligt nervös kommer man att vara..


Dagens fakta

Skrivet 2008-02-26 Klockan 19:38:05


image63
Visste ni att 130 000 alvedontabletter går åt per vecka bara till Sveriges invånare? Scary..


100 dagar kvar imorgon.. So?

Skrivet 2008-02-25 Klockan 21:33:33

Åh, jag är så kär.. Underbara känsla. I sure hope it stays for i while :)

Ska man ut imorgon och fira att det är 100 dagar kvar till studenten? Jag menar, det är lite töntigt, som att fira att man fyller om en månad. Det gör man ju inte. Och hundra dagar är jävligt långt ifrån den stora dagen, jag känner inte att jag kommer bli så pass peppad imorgon så att jag är astaggad i hundra dagar. Nje. Men man träffar nog mycket roligt folk.. Äh, spara pengar till studenten istället..


LYCKA!

Skrivet 2008-02-24 Klockan 21:44:52

Haha, vad komiskt det är när saker och ting vänder på en gång! Några minuter efter att jag publicerade det förra inlägget hittade jag en annons om detta på danceaddict.nu:


image61


Fyfan vad roligt, jag har bara drömt om att få ha Jejja som workshopledare, and now it's coming true! För övrigt dömde Niki och Jejja mig på SM i fjol, hoppas att de inte kommer ihåg min prestation, piiiiiinsamt. Är inte helt taggad på locking och hype, det ser jag mer som en kul grej :) Hoppas att Danne och Kajsa hänger på, annars får jag hänga med Jelena om hon får ledigt. Men det är det ju inga fel i heller :D En intensivdag med fem danspass, kan det bli bättre?


That emptiness..

Skrivet 2008-02-24 Klockan 20:35:59

Jag känner mig fysiskt utmattad och psykiskt ostimulerad. Visst, jag har ju faktiskt slarvat en hel del med maten och sömnen, men det blir det ändring på nu när det är dags att återgå till vardagen. Det värsta jag vet är att må dåligt utan att veta vad det bottnar i. De senaste veckorna är det något som hängt i atmosfären omkring mig och tyngt ned allt. Känslan av att ingenting underhåller mig är oroande. Att gå ut är skittråkigt, det är ändå samma visa varje gång, samma folk, samma händelser. Jag har inte dansen längre, så det känns som att ingenting motiverar mig eller får mig att uppskatta min lediga tid. Nu är det ju det ända jag har. Så många gånger har jag tänkt att jag är så lyckligt lottad som har dansen och att det går så bra. Det sista jag vill är att bli en sådan där tjej som just inte har andra några intressen än att gå på krogen och träffa kompisar, sitta på arslet framför datorn på dagarna. Men det är just sådan jag har blivit och jag hatar det! Trots att jag ofta kände att mitt liv bara bestod av dans och träning för ingenting och hatade skiten, så har jag verkligen insett hur mycket det betyder för mig. Inte att tävla och vinna en massa pokaler, utan för att utvecklas som dansare, hålla kroppen i form och för att jag får komma bort från det dystra grå för stunden. Saknar mina team X-tremeare.. Just nu känns det ändå som att alla mina år på Nerikes och inom SDR är bortkastade.. Ingenting kan fylla upp tomrummet som dansen orsakat. Så länge jag inte dansar kommer jag nog alltid att känna såhär..
Återförening/Uppskattning

Skrivet 2008-02-23 Klockan 10:48:12

Kom precis hem ifrån Vintrosa, där jag tillbringade natten. Vill ni se bilder så klicka er in på http://greekfreak.bilddagboken.se/. Just nu sitter jag och tittar på en konsert med System Of A Down från Big Day Out 2002. Fan vad jag önskar att dem kunde återförenas snart.. Det är ju snack om 2009, hoppas att det blir av.Visst är det skönt att vara uppe i tid, även om det är lov? Solen skiner och jag har hela dagen kvar, ingen stress eller ångest för att man sovit till ett. Jag ska nog göra mig lite kaffe, hoppa in i duschen och sticka upp på stan. Ta en fika med Johanna som man inte träffat sedan annandagen (som jag för övrigt tillbringade på jourmottagningen, ni vet, när jag slog upp mitt knä sådär otäckt). För en gångs skull känner jag att jag har utnyttjat lovet på ett bra sätt, genom att träffa folk man aldrig hinner med till vardags. Görel, moster + familj och Johanna nu idag. Det enda jag inte riktigt tagit tag i är pluggandet. Men det är lugnt. Hoppas ni tar er ut i solen innan den går ner! Ha en fin dag.


Vilken dag alltså..

Skrivet 2008-02-21 Klockan 21:39:48

Det är farligt att ha sportlov. Jag var uppe till fem inatt och spelade Frets On Fire, vilket för övrigt är ett jävligt beroendeframkallande spel. Om det inte ringer några klockor så är det som Guitar Hero fast på dator. Ni kan ju själva se på bilden nedan när jag gick och la mig.
Idag hade jag ätit två mackor till frukost + kaffe och fikat tre kakor + kaffe. Inte så mycket för att klara en hel dag, men jag var tvungen att hålla ut till kvällen. Innan jag åkte hem från pappa så bestämde jag mig för att sola sådär spontant, när jag ändå var påväg hem. Kände att magen var tom, men vad fan. Så lägger jag mig i solariet och märker att det är lite för varmt därinne än vad det brukar vara. Då upptäcker jag efter tio minuter att fläkten inte är på. Vad ska jag göra liksom, resa mig upp och sätta på skiten när jag legat där en stund, det orkar man ju inte. Så jag låg där och svettade ut all vätska jag hade i kroppen. När tiden var slut så svartnade det för ögonen när jag reste mig upp. Huvudvärken, yrseln och illamåendet bara slog mig från ingenstans, jag var riktigt nära att svimma. Men nu har jag trycktt i mig tre korvar med bröd, så nu mår jag bra igen. Hann leka Hollywoodstjärna med fläkten, efter att jag hade solat klart.

Jag får inte glömma att jag ska självömka lite, TVn ramlade i golvet i all hets när jag precis skulle sätta mig för att äta mina korvar. Hjärtinfarktfaktor 100, men den klarade sig. Pöööss


Sköna onsdag

Skrivet 2008-02-20 Klockan 23:00:50

Puh, vilken dag. Det blev en liten tripp till Marieberg och IKEA med Benja. Jag inhandlade lite småplock till lägenheten, två krukor, en glasburk och en glasskål som jag ska ha till flytande ljus. Sedab kom jag hem och tog tag i disken, nu har jag slagit mig ner här med en stor kopp kaffe och en skål Carte ´Dor texas pecan som jag unnat mig. Snart börjar Seinfeld *yeeey*

Jag ser faktiskt ljusare på framtiden nu. Var med brudarna igår på satin och snackade rätt mycket om livet efter studenten på förfesten. Jag insåg nog att allt faktiskt löser sig. Jag ska söka sommarvikariat på Apoteket och lagret som Lo jobbar på, om allt går som det ska. Men grejen är ju att man inte vill sitta utan jobb i juni och ha ångest för det, istället för njuta av studenten och inte se det som en panikartad och jobbig händelse. Allt löser sig. Och även om många av ens vänner flyttar så har man alltid de riktiga kvar. Nu blir det Seinfeld för min del, herrå!


Ny telefon

Skrivet 2008-02-19 Klockan 12:53:57

Om allt går som det ska idag så kommer jag hem från Marieberg med en helt ny Sony Ericsson k810i. En gång för alla ska jag oskadliggöra min gamla, slitna, cp, äckliga Nokia 3120 som bara laggar hela tiden. Jag tror fan att jag ska kasta den riktigt hårt in i någon betongvägg. Fan vad skönt.

    →   


Freitag

Skrivet 2008-02-15 Klockan 20:38:59

Vad är grejen med bloggar egentligen? Who cares in a hundred years liksom?!
Igår hade jag världens bästa alla hjärtans dag i alla fall :) Benja fick feber av allt bowlande, han är lite klen i nyporna.. Tror inte att han pallade trycket. Då blir det som det blir. Hoppas att alla hade en bra dag igår, med eller utan geléhjärtan och söta nallar.


P.s ät inte kött som är fem månader gammalt fastän det legat i frysen. Ingen höjdare


Funderingar inför torsdagen

Skrivet 2008-02-12 Klockan 22:01:19

Dagens låt: Yellowcard - Everywhere.. Helt OK cover på Michelle Branch´s gamla hit.


Alla hjärtans dag är i princip som nyår. Och julafton. Ytterst kommersiella och överskattade högtider. Förra året fick jag inte uppleva den 14 februari som det "ska vara". Istället för att ha en mysig kväll, fyll av romantik med min dåvarande, blev det kaotiskt och dramatiskt. Antar att jag har fått lite avsmak för det hela. Klart jag vill fira alla hjärtans dag, men för vad? Har 97 spänn att leva på i fem dagar. Och jag röker. Cigarettpengar alltså. Blö.. Men det löser sig.


Viktnoja, någon som känner igen sig?

Skrivet 2008-02-11 Klockan 19:39:36

Detta inlägg tillägnar jag till alla tjejer. Alla hjärtans dag börjar närma sig och då vill man ju se fin ut för sin partner eller KK eller kanske bara för sig själv helt enkelt. Jag och Benja sprang runt på stan och tittade på lite sexiga underkläder åt mig. Vi började med H&M och fortsatte till Lindex, KappAhl, Triumph och Åhléns, men då konstaterade jag att H&M faktiskt hade bäst utbud, så vi gick tillbaka dit. Efter en halvtimmas letande efter rätt storlekar så bestämde jag mig för att prova två par bh:ar och två par trosor. När jag fick på mig dem tittade jag mig i spegeln och mitt humör dog på en gång. Jag kände mig svullig och äcklig (jag vet, svullig är inget godkänt adjektiv) och ville bara gräva ner mig.
Allvarligt, jag har storlek 34-36 på mina kläder och 70B på BH:n. Det är helt sjukt att jag ens känner såhär, när jag bör vara överlycklig för att jag ens får på mig en topp i XS. Nu påstår jag absolut inte att allt över 38 är just svulligt och äckligt, alla kvinnor borde vara stolta över sina kroppar. Jag är 164 cm lång och väger 50-51 kg, enligt BMI är det på gränsen till undervikt. Trots att jag har världens mest underbara pojkvän som avgudar min kropp så är det ofta jag känner mig otillräckligt och fet. Jag hatar mina lår, är inte nöjd med magen, tycker jag är för bred över bröstkorgen.. Tjejer, jag vet att ni vet. Det är så lätt att bara sluta äta och rasa i vikt, det destruktiva blir en belöning i slutändan. Mat förknippas med svaghet, svält är lika med kontroll. Varför ska vi alltid hålla på att jämföra oss med varandra och varför är smalast vackrast? På 1600-talet såg kvinnoidealet helt annorlunda ut emot dagens size-zero komplex. Det vi idag betraktar som fetma var vackert då. Uhj, jag får huvudvärk av att tänka på allt skit. Nu ska jag muntra upp mig med en cigarett. Jag är inte bitter.


Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Skrivet 2008-02-10 Klockan 16:18:20There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying the stairway to heaven.
When she gets there she knows, if the stores are all closed
With a word she can get what she came for.
Ooh, ooh, and she's buying the stairway to heaven.


There's a sign on the wall but she wants to be sure
'Cause you know sometimes words have two meanings.
In a tree by the brook, there's a songbird who sings,
Sometimes all of our thoughts are misgiven.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it makes me wonder.


There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees,
And the voices of those who stand looking.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it really makes me wonder.


And it's whispered that soon if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason.
And a new day will dawn for those who stand long
And the forests will echo with laughter.


If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
It's just a spring clean for the May queen.
Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
There's still time to change the road you're on.
And it makes me wonder.


Your head is humming and it won't go, in case you don't know,
The piper's calling you to join him,
Dear lady, can you hear the wind blow, and did you know
Your stairway lies on the whispering wind.


And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last.
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll.


And she's buying the stairway to heaven.Åh, den är så fin..


Sen lördag

Skrivet 2008-02-10 Klockan 00:21:21

Sitter hemma hos Benja, har precis kollat på Krigarens hjärta. Inte alls lika bra som Krigarens själ, den får -G. Det är varmt i hans lägenhet, så vi har balkongdörren öppen och lyssnar på hans alkoholiserade grannar. Att döma av musiken kommer dem antagligen någonstans från mellanöstern. Dem har spelat den där pusslåten som Tarkan gjorde för några år sedan ungefär sju gånger på en timma, den som spelades hela sommaren 2002 eller 2003. Nu tittar vi på någon Jackie Chan film.. Visst är det tråkigt när man kommer in i en film i mitten av den, den verkar bra men man önskar så innerligt att man hade sett den från början.. I-lands problem
Everything becomes so easy..


Happy fredag

Skrivet 2008-02-08 Klockan 13:18:43

Idag blir Rebecka 19 år, stort grattis till dig! Ikväll ska vi tjejer träffas och dra till MM-baren för att ta det lugnt och umgås. Linda sticker ju till Norge i tre månader, så det blir ett födelsedagsfirande/sista kvällen med gänget.


Jag har inte haft något smärre shoppingsug den senaste månaden, men igår och i förrgår gick jag bärsärkagång i stan och gjorde slut på några hundra.. Måste ju såklart visa upp mina fynd för er!

Nu ska jag försöka att städa som jag har sagt två veckor i sträck. Men The Sims hot date lockar snäppet värre. Hmmm...


Stress

Skrivet 2008-02-06 Klockan 09:51:36

Vaknade upp med söten imorse, det var riktigt jobbigt att försvinna ifrån vårt harmoniska drömland (sängen) och tvingas upp till min dystra vardagstristess (skolan). Sitter i datasalen på multimedialektion och äter banan. Fick reda på att jag har denna lektion på mig att göra klart en mp3spelare i flash (!) annars får man IG typ? Plus att jag blir en dag sen med rapportinlämningen, men jag kör på Weiders strategi tror jag. Dra en snyfthistoria för Elisabet typ.Idag ska jag ta en runda på stan med Linda efter Studio. Vi ska käka och jag ska kolla efter en present åt Becca som fyller hela 19 år på lördag! Jag funderar på att köpa en symbolisk present, en rullator kanske? Becca tog förresten körkort i måndag och det blev tredje gången gillt. Bra, då har man en privatchaffis för all framtid. Gratis också hoppas jag.

Helgresumé

Skrivet 2008-02-03 Klockan 22:35:29


Fredag

       ·  Fick tillgång till mitt sparkonto, kände mig rik och lycklig ända tills jag betalade min räkning på 6300 spänn. Då kände jag mig fattig och lycklig, eftersom Benja var med mig (fan vad smörigt).

       ·  Käkade middag med Benjas mamma Tuula och hennes kille Pelle, hos honom i Brickebacken. Vi åt god mat, drack en himlans massa vin och gosade med hundarna (Viktor på bild).
Lördag

       ·
  Jag och Benja vaknade upp lite halvsega efter gårdagens bravader, men inget kan hindra en att dra till Satin en sådan härlig lördag. Becca styrde förfest och Jonas var hemma från Växsjö, så hans vänner kom över också. Eftersom Örebro är en liten skithåla så är det klart att jag träffade en halvbekant vars pojkvän kände Beccas pojkväns kompis. You know what it's like.. Så drog vi till Satin skapligt tidigt, men ändå lite för sent. Vi kom in gratis, men hann inte beställa något för halva priset. Hade en riktigt skoj kväll, fast jag mådde ganska illa när vi kom hem.

(Ett tips, ät inte tonfisk innan du ska kräkas. Ingen vidare upplevelse)
Söndag

       · 
Vaknade tidigt på morgonen och hävde i mig kopiösa mängder av mjölk och vatten för att lindra huvudvärken och släcka törsten. När jag vaknade några timmar senare hade jag drabbats av en smärre bakfylleångest som inte var nådig, men min underbara Benja tröstade mig och fick mig på bra humör. Vi satt och spelade Frets on Fire (som GuitarHero fast på datorn) och jag fick många goda skratt när Benja inte riktigt hängde med, så gitarrerna istället lät som en flådd katt. När han sedan drog hem var jag astaggad på att röja upp i lägenheten eftersom den ser ut som en knarkarkvart. Började med att gå och panta mina tomflaskor, vilket gav mig en pizzabit och en chipspåse. Sedan tog jag tag i disken, men hungern tog över, vilket ledde till att jag hamnade framför TV:n, vilket ledde till att jag sket i resten av disken, vilket betyder att min lägenhet fortfarande ser ut som en knarkarkvart. End of story, nu ska jag spela Alfapet mot Benja. NightyTips

Skrivet 2008-02-03 Klockan 17:40:37

30 seconds to Mars - AttackGosh, Jared Leto kan verkligen sjunga. Jag ska nog fria till honom över ett fanmail eller något, wish me luck.Kvällstristess

Skrivet 2008-02-01 Klockan 00:04:20

Är inne på lite olika forum där folk tar upp lite olika stämningsfall, minst sagt udda. De flesta är från USA och alla bör tas med en nypa salt:

image28
   ♦ Enligt aftonbladet för något år sedan så stämde en man i USA sin dammsugare. Sin dammsugare, inte företaget, utan dammsugaren i sig.
Han stämde den för misshandel då han hade dammsugit i sin trappa utan att bära med sig den. Slangen hade då blivit så sträckt att den lossnat från dammsugaren och snärtat till mannen i huvudet så att han ramlade ner från trappan.   ♦ En kvinna stämde två tonårsflickor efter att de knackat på hennes dörr och lämnat en gåva i form av kakor. En traumatisk uppevelse, tyckte kvinnan. Hon hade skrämts av knackningen så pass mycket att hon tvingats spendera natten hos hennes syster samt åka till sjukhuset för att behandla panikattacker dagen efter. Rätten höll med och gav henne 900 dollar.    ♦ En kvinna i tjugoårsåldern reste genom USA. En natt så stannade hon på ett halvsunkigt motell. I det motellet tog hon ett bad. Sex veckor efter motellvistelsen så upptäckte hon att han var gravid. Lite underligt med tanke på att hon hävdade att hon var oskuld. Men tillsist kom hon på hur det låg till. Mannen som bodde på motellet före henne hade dragit en runk i badkaret. När hon senare badade där så tog sig en av hans spermier, som tydligen hade fastnat i badkarets emalj, in i henne och gjorde henne gravid. Hon stämde motellet och stämningen gick igenom.image29

   ♦ Själv har jag hört en stämningshistoria av en kompis, det var tydligen en gammal tant från USA som hade en katt. Hon brukade sätta på sin ugn på låg värme och låta katten krypa in i ugnen för att värma sig. Dagen kom då tanten bestämde sig för att modernisera sig och köpte en micro. När hon stoppade in katten i micron för samma syfte som i ugnen blev det kattmos, som ni kanske själva förstår. Då stämde hon tillverkarna för att de inte satt ut någon varningstext att man inte ska värma på katter i microvågsugnar.
   ♦ En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson
från Lancaster, Pennsylvania, med 113,500 dollar eftersom hon hade halkat,
ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk. Enda
anledningen till att läsken fanns på golvet från början var att Ms.
Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare
under ett bråk.    ♦ Juan Soto orkade inte gå upp ur tunnelbanan när han insåg att det inte skulle gå några tåg från den stationen han befann sig på. Så han bestämde sig för att promenera genom tunneln istället. När ett tåg sedan uppenbarade sig försökte han springa ifrån det - istället för att ta några steg åt sidan. Han förlorade båda benen. Men vann 1.4 miljoner dollar.
   ♦ Efter att polisen använt pepparspray för att sära på en grupp trädkramare som kedjat fast sig under en aktion mot trädfällning gick demonstranterna till domstol. Åtta år och tre rättegångar senare kom domen. Skadståndet uppgick till exakt en dollar per person. 


   ♦ För två år sedan åt Wallace Grays hund upp Paula Roemers katt. Roemer blev så upprörd att hon drabbades av sömnsvårigheter, panikattacker och depression. Dessutom började hon att röka. Gray fick punga ut med 45.000 dollar i skadestånd.RSS 2.0