När tiden går som snabbast..

Skrivet 2008-01-31 Klockan 20:47:46

Det är såååå roligt att sitta helt ensam i NA-borgen en torsdagkväll när klockan snart är nio och läggdags. Redigeraren har infört nya deadline-tider, vi ska lämna in våra jobb till henne en vecka innan publicering. Nu är det två dagar kvar. I bet she loves me. Hade projektredovisning idag, det gick hyfsat bra, vi fick bra respons. Jag är väl sisådär nöjd med själva framträdandet, men jag klantade mig ju inte.

Har för övrigt kommit på svenskans roligaste ord - sladdertacka. Det är så hysteriskt kul att man kan skratta åt det utan att behöva höra eller läsa ordet i en sats.


The light at the end of the tunnel

Skrivet 2008-01-30 Klockan 19:33:13

WWRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH, äntligen klar med dansen! Fyyyfan vilken jävla slitdag det har varit idag, jag var på NA i fem timmar och skrev på en intervju. Tog bara två rökpauser och gick på toa, annars skrev jag konstant. Hällde i mig en massa café au lait för att dämpa hungern, Sedan efter det iväg till Pingstkyrkan på skrikande mage för att träna in det sista på dansen. Var där i en timma, satte allt, och körde igenom numret från början till slut typ fem gånger. Och nu sitter jag här, ännu är det inte slut. Nu har jag en intervju och min krönika att skriva klart. Först ska jag fixa mig en proteinrik middag som jag kan stå mig på till imorgon. Pasta med tonfisk och soltorkade tomater! Jag ska faktiskt unna mig vit pasta idag. Ska försöka att lägga mig tidigt idag, men vi får se när koffeinet börjar avverka och hur länge jag måste skriva. Snart är helvetet över.


Glöm inte att läsa NA på lördag, ni får inte missa mitt uppslag!

..Och om det är några som känner sig morgonpigga eller skolksugna så får ni gärna titta förbi samlingssalen på Virginska skolan imorgon prick 9.00!När bägaren rinner över

Skrivet 2008-01-30 Klockan 00:37:16

GAAAAAAH CPDAMP! Nu är precis allt sådär underbart jättejobbigt. Har en liten bit kvar på dansen, och måste hinna finslipa och repa hela numret innan torsdag. Jag är dessutom sjukt självkritisk och tycker att hela dansen är amatörmässig och totalkass. På lördag ska mitt reportage och min krönika sitta som uppslag i Allehandan, har gjort en fjärdedel ungefär! Imorgon har jag fyra timmar på mig, sedan ska det vara inne. Fyra timmar är jävligt lite. Sedan finns det en person jag starkt ogillar. Jag ogillar starkt de flesta människor som håller på sin sak, men agerar tvärtemot. Jag menar KOM IGEN tjejen, det är pinsamt. Är man över någon så bryr man sig inte om vad fan den personen gör i sitt nya liv eller vad som sagts och gjorts i det förgågna. Plus att jag saknar min kära mor, som jag bara väntar på att hon ska komma hem till mig (vilket hon aldrig har varit). Behöver pengar också, har typ 5700 på kontot och 6300 som jag ska betala snarast. Och jag hatar stundenthysterin "Skriv ett CV" "Sök jobb där och där" "Gör dittan och dattan" FAN LÅT MIG VARA, jag hatar det mesta just nu. Och jävla pappa som aldrig får arslet ut vagnen och hjälper mig med datorn. TACK FÖR ATT NI FINNS DÄR FÖR MIG, KÄRA FAMILJ. DET ÄR LUGNT!
"You got to get yourself some marble columns"

Skrivet 2008-01-29 Klockan 18:20:19Har aldrig varit ett stort fan av SNL, men det här klippet måste ses. Hysteriskt roligt!http://video.aol.com/video-detail/snl-marble-columns/2361021993


God morgon träning, adjöken fritid.

Skrivet 2008-01-29 Klockan 12:02:37Såhär ser jag ut när jag precis stapplat upp ur sängen på morgonkvisten (klockan halv tolv). Jag får lite dåligt samvete för att jag har sjukanmält mig bara för att jag har så sjukt mycket kvar att koreografera på projektarbetet. Jag har sjukanmält mig för att plugga! Visst är det bisarrt? Så nu ska jag koka pasta och slänga i lite tonfisk, sedan är jag fit for fight. Plus att jag har laddat upp med en massa nötter om energinivån skulle dala. Bella jobbar bäst under press, sådetså! Wish me luck.


. . . .

Skrivet 2008-01-27 Klockan 23:16:47


This face in my dreams seizes my guts
He floods me with dread
Soaked in soul
He swims in my eyes by the bed
Pour myself over him
Moon spilling in
And I wake up alone


En lyckad kväll på Stallyktan.. NOOOOOT

Skrivet 2008-01-26 Klockan 04:07:48

Det är ganska komiskt (fast ändå inte med tanken på hur kvällen/natten har varit) hur folk kan förändras så drastiskt på fyllan. Inte för att jag personligen känner de jag syftar på. Men under min första kväll på Stallyktan med min pojkvän har jag fått komplimanger (behagliga som obehagliga), blivit tafsad på (bara obehagligt), blivit stött på (tydligen) och fått konstiga förslag (skyldiga som oskyldiga). Det är komiskt hur en enda person kan förstöra en lyckad kväll. Jävlar vad en pungspark eller ett strykjärn på samma område skulle sitta bra på ett visst avskum just nu. Men nu ska jag sova, tror min karl kan få mig på bättre humör.

/ En halvfull och skeptisk Bella
When death strikes us

Skrivet 2008-01-24 Klockan 16:01:13


 
The world froze for a moment


Så många viljor, så lite tid..

Skrivet 2008-01-23 Klockan 18:07:55

Alla som går sitt sista gymnasieår kan nog känna igen sig i rubriken. Förra terminen inleddes med ett ångestframkallande framtidssnack av rektorn för medieprogrammet. "Tänk på era betyg, högskoleprovet kommer snart inte att ha lika stor betydelse för vidare studier". Efter det var jag helt inställd på att lägga manken till i alla skolämnen, att hädanefter prestera lite mer, lite bättre. En vecka senare hade glöden slocknat och nu känns det hela lite mission impossible. Här sitter jag med ett halvfärdigt projektarbete som ska redovisas inför medieprogrammets årskurs tvåor och treor nästa torsdag. Nästa lördagsuppslag i Studio ska jag ha hand om, har en intervju kvar och en halv krönika. Dessutom ska jag göra sammanställa en femtielva sidors lång rapport om projektarbetet. Hjärtat bultar hårdare och snabbare för varje sak jag måste göra klart eller göra bättre. Sedan har jag kompisar som jag knappt hinner med, varav en av dem snart ska på en tre månaders lång praktik i Norge. Jag räcker inte till!
Åldersnoja
redan vid 18, vad är det för sjuk värld vi lever i?! Jag vet ju inte vad jag vill göra efter den fruktade dagen,5 juni 2008. Jag vill åka till New York eller L.A för att ta klasser av USA:s toppkoreografer, men då måste man jobba in lite pengar. Och så är jag för feg för att flytta. En del av mig vill gå en makeup-utbildning, men man ska ju ha ett "riktigt" jobb och bli någon, för det är det svenska idealet, att bli någon. Klart att jag inte vill försumma mitt skrivande, men vill jag verkligen bli journalist? Det enda jag vet är att jag vill jobba ett år för att få distans till allt, och kanske bli sporrad till att sitta i skolbänken. Folk säger att mitt liv inte har börjat ännu, själv känner jag att mitt liv är slut om fem månader. När man börjar jobba så är man vuxen, då måste man leva efter den innebörden också. För det första måste man sluta drömma och börja inse sina begränsningar. Man ska ju lägga ner hela sin själ och fritid i jobbet, i strävan efter status och bekräftelse. Det innebär alltså att jag ska lägga dansskorna på hyllan? No fucking way, jag tänker inte leva så. Folk trycker på mig och skuldbelägger mig för att jag ska ta "rätt väg" nu när jag snart slutar skolan. Det är tydligen inte jag själv som avgör vad som är bäst för mig. Hoppas alla ni som är i samma sits kan stå på er och inte bara vara till lags. Det tänker jag göra.


Definitionen av lycka

Skrivet 2008-01-21 Klockan 21:58:17
"Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet"

Och jag är lycklig


Dancing brings me back to life

Skrivet 2008-01-17 Klockan 16:55:58

Idag har började jag med koreografin till Maskrosbarn. Weider fixade så att jag fick vara i pingstkyrkans fritidslokal med spegelvägg. Innan vi skulle dit var jag lite nervös om kyrkfolket skulle tvinga mig att betala genom att vara med på gudstjänster i ett halvår. Men mina fördomar om kristna fick sig en törn när jag kom dit, alla var avspända och hur trevliga som helst (men Weider hade ringt och varnat dem i förväg och bett dem att inte frälsa mig), faktiskt.

Gjorde ca en minuts koreografi, bestående av både street och modern *applåder*. Trots att jag är en streetdansare fick jag ihop några riktigt bra modernkombinationer. Dum som jag är så orkade jag inte värma upp och stretcha. Mitt i ett hopp där jag först hoppar upp rakt framåt och sedan vänder mig om i luften, så vred jag om en muskel innanför revbenen på vänster sida rejält. Nu kan jag inte ta ett fullt andetag, för då trycker det mot revbenen som aset. Vet inte vad jag ska göra, det kanske inte är någon idé att stretcha. Kanske bara gör saken värre. Äsch det löser sig, Bella klarar sig alltid.


Snart kommer han hit och gör mig glad :)Kul

Skrivet 2008-01-16 Klockan 22:26:21

Om man är en barnslig besserwisser som jag själv, kan man hitta enkla medel i vardagen att roa sig med. Engelska kombinerat med dåliga svenska översättningar, eller direktöversättningar som är ännu roligare. Nåja, jag ska inte tjata om översättningar igen, det har jag gjort tillräckligt på NA. Mina studiomedarbetare kommer tycka att jag inte har mycket till liv. Nu har jag i alla fall tänkt ut två låtar vars text är solklara på engelska, men med direktöversättning på svenska blir det inte så jääävla hett.Flo Rida ft. T-pain - Low

Shawty had them Apple Bottom Jeans
Boots with the fur
She got the whole club lookin at her
She hit the flo
Next thing you know
Shawty got low low low low low low low low


Bellas version

Kortis hade äppel-rumpa jeans
Kängor med päls
Hon har hela klubben tittandes på henne
Hon slår golvet
Nästa sak du vet
Kortis blev låg, låg, låg, låg, låg, låg, lågJustin - Sexy Back

I'm bringing sexy back
Them other boys don't know how to act
I think you're special whats behind your back
So turn around and i'll pick up the slack.
Take em' to the bridge


Bellas version

Jag tar med mig sexig rygg
De andra pojkarna vet inte hur dem skall bete sig
Jag tycker du är speciell, vad är bakom din rygg?
Vänd dig om så plockar jag upp vilopausen.
Ta dem till bryggan


Haha, jag har dålig humor, jag vet. Men jag underhåller mig själv i alla fall. NightyMåndag *weey*

Skrivet 2008-01-14 Klockan 21:28:34

Usch, en ny tråkvecka är igång, och en vecka närmre projektredovisning. Fyfan vad jag kommer att få slita intensivt med koreografin. Man har lite press på sig när man ska visa upp skiten för alla tvåor och treor på skolan, plus att en scenkunnig ska bedöma oss. Hjälp. Men vi har kommit en bra bit på texten, jag kanske publicerar den här om jag känner att det inte är alltför pinsamt. Idag var jag hos frissan och toppade mig, lät Micke leka lite med håret. Såhär blev resultatet:


image19


Sengångarna B och B

Skrivet 2008-01-13 Klockan 21:41:20

Jävlar vilken segdag det var varit. Jag och Benja vaknade runt 11-12 av solsken utifrån, säkert det finaste vädret på månader. Snön var borta och himmelen klarblå, påminde lite om vårväder. Vi bestämde oss för att komma upp ur sängen och ta en promenad innan det blev mörkt. Men icke. Vi låg och drog oss ett bra tag till, sedan gick vi upp till datorn där han fixade DC++ åt mig och så åt vi lite av gårdagens rester. Helt plötsligt från ingenstans hade vi hamnat i sängen igen (!) jag vet inte hur.. Efter X antal timmar kom vi upp igen till datorn, denna gång för att kolla bussen åt Benja. Återigen slutade försöket att komma ut, i sängen (oväntat). Nu var det inte så himla soligt ute längre. Denna gången slumrade vi till och sov ett tag. Benja kom iväg för drygt en timma sedan. Jag har lite halvångest för att jag slösade bort en hel soldag inomhus faktiskt. Men lite värt var det. Shit, klockan är nästan tio och jag måste äta mitt första mål för dagen. Snart är det ju sovdags, för fanken.image18


"Ooops"

Skrivet 2008-01-13 Klockan 00:57:26

Jag och Benja kollar Rocky IV på sexan, efter en mysig kväll med tacos och svullande. Om ni inte redan visste det så är jag lite halvbesatt av Sylvester Stallone och jag har ganska svårt för att inte skrika ut mina känsloflöden när kameran zoomar in på Stallones pumpade, inoljade, faschinerande och stenhårda muskler. Efter X antal minuters pratande/stönande om hur het och snygg Stallone är, så börjar jag känna att det är dags att göra en snygg avledningsmanöver.


Jag: Synd att han inte är sådär snygg idag, nu är han ju gammal och sladdrig. Filmen är ju ifrån 80-talet.
Benja: (Sur) Ah säkert, för två minuter sedan ville du ligga med honom.
Jag: Ja, det vill jag fortfarande.


Som ni kanske förstår så fick jag inga pluspoäng för min misslyckade avledningsmanöver. Nu ska jag gå och göra ett nytt försök :P Nighty

image17


Such a lonely day shouldn't exist

Skrivet 2008-01-10 Klockan 17:50:54

Vilken jävla skitdag jag har haft.. Vaknar i total förvirring av att det är ljust ute, sedan kollar jag på klockan och inser att jag har försovit mig i drygt två timmar. Min telefon som är lite halvsliten har totaldött, alarmet ringde aldrig. Tio minuter senare mellan tandborstning/påklädning/sminkning får jag ett väldigt tråkigt besked över telefon som sabbar hela dagen.
 image15Kommer till skolan där jag ska ha fyra timmars textkommunikation och jobba med projektarbetet. Ord kan förstöra så mycket. Egentligen visste jag väl vad som väntade, fast när man har hört om folk som klarat sig så finns det ju ändå ett hopp. Idag jobbade vi bara med sångtexten, men jag kunde inte släppa tanken vid att jag avskyr en viss person så extremt och att jag inte vill ha det jag har. I slutet av lektionen kom jag i alla fall loss och fick ner några riktigt fina textrader. Innan helgens slut måste vi vara klara med texten helt och hållet, för sedan måste Weider börja tonsätta, medan jag ska börja koreografera. Jag vet att det kommer bli bra.


När jag åkte hemåt ifrån stan kändes allt fel, det sista jag ville var att åka till total ensamhet när jag redan kände mig fruktansvärt ensam. Och nu sitter jag här. Tankarna snurrar runt som en virvelvind uppe i skallen. Jag borde laga mat, men vad är det för mening med det? Är det några av mina val eller handlingar som har betydelse över huvudtaget? Vill bara sätta på alla System of a Down album jag har på datorn och vara arg, ledsen, besviken och tom, men å andra sidan kanske det bara förvärrar allt. Vad gör jag egentligen? Dagar som denna bör man inte vara ensam, men jag är trött och hungrig. I'm stuck. Hoppas jag kommer upp snart..


Är jag störd?

Skrivet 2008-01-08 Klockan 16:07:52

Ibland undrar jag om jag blev tappad i golvet när jag var bebis, mamma och pappa kanske bara har "glömt" att berätta. Idag under svenskan så satt jag och stirrade på min lärare, medan informationen han gav oss gick in i det ena örat och ut ur det andra. Jag hamnade i någon slags trans emellan vaken och sovande, jag orkade inte lyssna på allt tjat om studenten och projektarbetet. Jag stirrade på hans armar som fläktade hit och dit medan han försökte förklara något. Gester, vad är det bra för? Jag menar, om man pratade utan att gestikulera så kan man göra sig förstådd, men om man gestikulerar utan att prata så blir det lite wierd. Om man inte är hörselskadad såklart, fast det är ju ett språk och det är ju inte samma sak. Jag tittade vidare på hans rörelser och insåg att rörelserna inte alls hängde ihop med det han sa. När han pratade om hur man skriver en rapport så stämde gesterna mer överrens med en demonstration i sockerkaks-bakning. Ju mer jag tänkte på saken, desto mer var jag nära att brista ut i skratt. Men sedan tänkte jag "fan vad tråkigt att titta och lyssna på någon som inte rör sig". Människor är coola. Jag är nog lite störd.Året 2007

Skrivet 2008-01-02 Klockan 20:17:32

Bortsett från listan jag gjorde i allehandan så tänkte jag att jag ska göra min egna personliga lista över allt som sagts och gjorts i min närhet, det gågna året. Egentligen tycker jag att 2007 faktiskt rakt igenom sög, men det finns några guldkorn i gruset som jag vill lyfta fram..


Årets upplyft: Resan till Grebbestad med alla mina favoritbrudar i somras. Utan den hade jag inte haft något speciellt att minnas från året överhuvudtaget. Visst, att bo tillsammans med sju tjejer i drygt en vecka var ju en pärs. Men jag ångrar inte en sekund av det. Det kändes lite som en sista resa med gänget, eftersom ingen av oss riktigt vet var vi tar vägen efter studenten.


Årets snillen: Det tar en kvart för mig, Linda och Marre att räkna ut vad 150/3 är (på fyllan). Måste också nämna att Marre går natur.


Årets beslut: Att jag inte ska tävla mer och att jag lämnar den dansskola som varit min trygghet i sju år. Mitt nyårslöfte handlar om att jag inte ska göra saker för alla andras skull, vilket jag oftast gör. I detta fall har denna dåliga egenskap hindrat mig ifrån att våga kasta mig utför stup och lita på att allt löser sig. Jag tänker inte sluta att sträva efter det bästa och nöja mig med något sämre, därför tar jag alla fina minnen från Nerikes Dansinstitut och SDR-tävlingar med mig och går vidare.


Årets tävling: Roger Rabbit cup i Stockholm. Efter två och ett halvt års kämpande i guldklassen så fick jag min sista prick när jag slutade på en fjärdeplats, och blev äntligen uppflyttad till starklassen. Mitt mål med tävlingsdansen var uppnått, därför kunde jag lämna det bakom mig och känna att allt inte var bortkastat.


Årets stjärna: Min mamma, Katarina Wallin. Hennes sjukdom gör att hon ständigt får kämpa mot sin värsta fiende. Sig själv. Trots det har hon under året kämpat för att försöka bygga upp den trasiga relationen som hon haft till mig i fem år, genom att stötta mig ekonomiskt och försöka att vara en mamma i den utsträckningen hon klarar av. Från att prata i cirka en kvart i månaden över telefon till att ha långa samtal flera gånger i veckan och möten en gång i månaden. Jag är stolt över att vara din dotter och älskar dig mer än du tror.


Årets kalla krig: Bankez och team X-treme. Ett bråk som varade i nästan ett helt år, fyllt av barnsligheter, påhopp, rivalitet och skadeglädje. Banke och Göran ska ha mycket cred för att de svalde sin stolthet och tog kontakt med oss på Kulturnatten och till och med berömde oss för vårt uppträdande! Stridsyxan är begraven för alltid.


Årets tillökning: Rebecka Höijer kommer mig väldigt nära och blir en medlem i VIPgänget (ehrm..). Vi har stöttat varandra mycket under sommaren, vi tillbringade vårat sommarlov på hennes balkong med kaffe i kopiösa mängder och cigarett efter cigarett. Tårar och klagomål har varit våran bearbetning efter all skit som hänt under sommaren och hösten. But we stand strong, at last ;D


Årets erfarenhet: Sommarjobbet på dagiset Kryddgården i Sörbyängen. Barn är dem man kan dra mest lärdom av, enligt mig i alla fall. De ser allt ur ett väldigt simpelt och konkret perspektiv, varför krångla till det? Sedan lärde jag mig hur man inte ska uppfostra ett barn om man vill få en någonlunda normal avkomma.


Årets stora kliv: Jag flyttar ut till Ladugårdsängen, bort från Norr där större delen av min närmsta umgängeskrets bor. Ett kliv som medförde en smärre depression för en tid, men det lyckades jag ta mig ur.


Årets glädjebesked: Linda får äntligen körkort efter ett intensivt kämpande. Du är bäst!


Årets roligaste uppträdande: team X-treme på Club 700, studenten 2007. Alla virginskas dåvarande treor var snorfulla och visade sin uppskattning vääldigt högljutt när vi hade dansat klart. Skitbra scen, skitbra publik, skitbra dag. Toppenbetyg


Årets låt: Timbaland ft One Republic - Apologize. Vi i team X-treme bestämde oss för att ta med Apologize i vårt dansnummer i mars (!). Vi hårdtränade med åttatimmarspass på helgerna, så ni kan ju ana hur många gånger vi har hört den där förbaskade låten. Sedan kom ju låten såklart ut i somras och spelades på MTV, alla butiker i stan, radio, hemma hos folk. Ett tag ville jag bara skjuta mig själv varje gång jag såg videon, men låten är ju så förbaskat bra.


Årets sorg: Jag fick kicken från Split Vision (formationen) på grund av ett missförstånd mellan mig och min dåvarande tränare. Denna händelse förstörde halva min sommar och drabbade mig ganska hårt. Jag kände mig lurad, ignorerad, besviken och trampad på. Det gjorde också att relationen mellan mig och min tränare blev totalförstörd. Hon fanns där när jag inte hade någonstans att bo och det var hon som drog upp mig ur skiten. Sedan betydde man ingenting när jag inte längre var med i formationen.


Årets chock: Jag ställer upp som hårmodell för Skapa i mars. Från ett ljusbrunt, långt vackert hårsvall, till en kort page i tre olika nyanser av rött.


Årets diss: När vi var i Grebbestad besökte vi en krog som hette Konserven, och där var snygg-Erik på besök. Linda går fram till honom och ber om att få ta ett kort. När hon har tagit det första, så granskar hon Erik och säger "Fan vad kort du är". Erik blir lite förvånad men vet inte riktigt vad han ska svara på det, och låter Linda ta en bild till. Hon granskar Erik en lång stund ännu en gång innan hon säger "Du är mycket snyggare i TV", och går därifrån. Tio poäng till Linda Johansson!Årets tankeställare: Skolmassakern i Finland. Jag läste mycket om händelsen och Pekka-Erik Auvinen som utförde dådet. Det är den första händelsen som gav mig kalla kårar och framkallade en tår i mitt öga, jag tror det är det mest tragiska som hänt sedan 9/11. Killen var ju 18 år liksom..


Årets besatthet: System Of A Down. Varför upptäckte jag dem inte när de fortfarande spelade? Nu har jag ingen chans att se någon konsert ju.


Årets fyllekaja: Rebecka Höijer. Behövs vidare förklaring?


Årets bästa: Studioredaktionen och NA. Studiogänget är oslagbart och att vi får fria tyglar från NA, att dem litar på att vi gör ett bra jobb är guld värt.
Jag har en massa fler händelser som jag vill ha med, men nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Jag blir glad om någon läser halva listan, haha. Hoppas att ni alla får ett bra 2008.

Skåll /BRSS 2.0