Nu lättar jag mitt hjärta, för er.

Skrivet 2008-03-16 Klockan 22:18:49

Nu sitter jag här luspank, drygt två veckor kvar till löning. Eller fan, jag kan inte kalla det löning eftersom jag inte har någon, utbetalning är ett bättre ord. Ska inte sticka under stolen med någonting. Ångesten väller upp när jag ser mitt saldo på internetbanken "50,51". Visserligen har jag 1000 kronor undanlagda, men dem ska jag ha till Street Easter och det finns inte en chans att jag tänker missa det på grund av dålig ekonomi. Då svälter jag fan hellre.


Ni har det så jävla bra, alla ni som bor hemma. Det är ett privilegium att alltid ha kylskåpet fyllt och få lagat mat på bordet varje dag. Också att slippa känna sig ensam, även om familjen kanske bara består av mamma eller pappa. Jag säger inte att alla ungdomar som bor hemma är bortskämda och glider på föräldrarnas pengar, men de flesta kan ju få en liten slant då och då om de ber om det. Mina vänner uttrycker alltid sin avund för att jag bor ensam och har all frihet i världen, men det är inte riktigt så enkelt. Jag sticker inte upp och jag vill absolut inte nedvärdera någon, uppmuntrar absolut ingen gymnasieelev till att flytta hemifrån. Vill bara få er att tänka till och uppskatta det ni faktiskt har. I era öron låter det som klagosång, men det är inte mitt syfte. Även om det just nu finns en liten gnutta självömkan i mig.


Jag har ungefär 4100 kronor i månaden att leva på, inklusive studiebidrag, utöver hyran. Det ska räcka till mitt uppehälle, el, bredband, hygien och avbetalning på datorn (och såklart oväntade utgifter som dyker upp ibland). Denna månad kraschade min ekonomi på grund av att min TV gick sönder, vilket jag var tvungen att betala 400 för en begagnad sådan. 400 spänn. En sådan liten skitsumma är orsaken till att jag oroar mig för hur jag ska kunna klara av dessa två veckor jag har framför mig. Jag vet vad ni tänker "Flytta hem eller skaffa ett jobb". Jag kan inte bo hemma, på grund av mina föräldrar. Ingenting jag egentligen behöver gå djupare in på, men jag blev omhändertagen av en viss myndighet som ansåg att min hemmiljö inte var passande för en 13-åring att leva i. Jag har inte valt att leva som jag gör, avskyr att ha vetskapen om att jag lever på skattebetalarna. Sedan finns det inte en chans att jag kan ta ett jobb där jag tjänar över levnadsstandarden och kan klara av studierna samtidigt. Då måste jag jobba på heltid, vilket inte är ett alternativ. Jag vet om att detta är tidsbegränsat, att såfort jag slutar gymnasiet kan jag dra mitt strå till stacken. Men ändå känns det så fruktansvärt fel. Mina föräldrar ställer inte upp med mycket, varken familjärt eller ekonomiskt. Mamma skjuter till lite då och då och det är jag väldigt tacksam för.

Nu ska jag inte bara klaga, det finns massor av fördelar med att bo ensam när man är ung. Jag lär mig vikten av att faktiskt ta ansvar, vara ekonomisk och att leva självständigt. Helt ärligt, många av dem som bor hemma i några år efter studenten är vana vid att ha sina föräldrar som ekonomisk trygghet och har aldrig behövt hushålla med pengar. Även om det är jävligt trist att städa och diska så är det rätt skönt att bo ensam. Nu har jag lättat mitt hjärta, för er. Hoppas att ingen blir stött eller känner sig förolämpad.

Nighty :)


Jag vill shoppa.

Skrivet 2008-03-16 Klockan 19:08:37

Nu tänker jag vara astöntig och göra ett riktigt wannabe-modebloggare-inlägg. När man är som mest fattig vill man spendera som mest. Jag har inte haft något direkt viktigt att göra här hemma (städa lägenheten räknas inte). Så jag suttit och tittat igenom hela nelly.com's urval och valt ut mina favoriter.      

Två riktigt snygga klänningar från Koola Anna, jag kan allvarligt talat inte bestämma mig för vilken jag gillar mest.Het bikini från OndadeMar, stekfaktorn är hög.


Astuff klänning från redrabbit, vet dock inte om jag skulle kunna bära upp den snyggt.Lyxig bikini från Vitamin A, och vilken otroligt snygg modell dem använder sig av!Flickig klänning från svea.


En snygg en från Yumi.


Väska från Friis & co, vilket jag definitivt skulle behöva.Jättesweetklänning från justsweet.


Krönika

Skrivet 2008-03-15 Klockan 12:05:01

image80

Missa för all del inte min krönika i dagens Allehanda "Det var bättre förr - på 90-talet"


Hey, Mr. Jack!

Skrivet 2008-03-13 Klockan 08:11:57

Det är lite småläskigt när någon påstår att man har sagt en massa dumma saker som man själv inte alls har något minne av. Situationen kan inte heller knytas an till ett överdrivet alkoholintag, utan en situation där man har varit vid sitt sinnes fulla bruk. Eller ok, jag halvsov ju.. Det är tydligen minst lika farligt som att häva ur sig onödiga saker på fyllan. Där mitt minne tar slut, tar hans vid. Helskumt. Jag skulle väl inte vara så elak med flit.. Han får väl tro vad han vill.. Nu tänker jag faktiskt lägga mig. Har försökt att göra saken bättre utan resultat.. Man måste faktiskt mötas halvvägs.Ångest x 100

Skrivet 2008-03-10 Klockan 16:37:14

Jag har just slagits av världens jobbigaste uppvaknande. Jag har inget liv. Missuppfatta mig inte nu, jag är inte ute efter varken sympati eller empati. Men jag kan inte göra någonting åt saken. Motivationen har sedan länge varit spårlöst försvunnen och jag vet exakt vad som fattas. Dansen såklart. Men utan pengar kommer man ingenstans. Min inställning till livet har alltid varit "jag klarar vad som helst", men nu gör jag inte det. Det enda som hindrar mig ifrån att bli lycklig är min ekonomi. Det tär verkligen på mig och ingen förstår mig, vilket jag förstår. Allt låter som en enda stor överdrift från min sida, men det är sant. Just nu sitter jag och ångrar stenhårt alla gånger jag funderat på att lägga ner dansen totalt. Jag längtar tillbaka till den tiden jag dansade fem dagar i veckan med personligt träningsschema utanför. Då tyckte jag att jag missade allting utanför, kompisar, festande och så vidare. Men detta kan långt ifrån jämföras med det. Jag har alltid levt under stress och press, visserligen alldeles för mycket så jag en gång hamnade på sjukhus. Men jag skulle lätt ta tillbaka det om jag bara kunde. Det finns ingen motivation hos mig över huvudtaget, jag hatar att leva såhär. Bara fritid. Känslan av att inte ha någon att prata med gör inte direkt saken bättre. Jag måste få ut det jag håller inom mig. Vill bara långt bort härifrån, trots att jag vet att fly inte är lösningen på problemet. Vad ska jag göra, jag blirknäpp! Orkar inte leva instängd i min egen lilla bubbla. Måste bort..


Wohooo

Skrivet 2008-03-09 Klockan 22:25:38

image78Alltså, detta spel! Fick låna det av Fanny igår, fastnade för det på direkten. När man spelar detta så känns "Sims 1" att vara från 1800-talet, som min kära vän Rebecka själv uttryckte det. Frustrationen om att inte fatta någonting av tvåans nya uppbyggnad börjar sakta men säkert avta. Underbart! Nu är jag sysselsatt under de kommande två veckorna. No eating, no sleeping.


På tal om no sleeping så ska jag för första gången på 14 dagar sova ensam utan Benja. Vi får se hur jag klarar av det..


Vad är grejen?

Skrivet 2008-03-06 Klockan 13:22:34

 

image73
Vad händer med vädret? Igår var det svinkallt, visserligen soligt på dagen, men mot kvällen kom det snö som la sig som ett tunt litet pudertäcke över marken. Idag kommer man ut i riktig värme med en skinande stark sol och svettas ihjäl i vinterjackan. There is some monkey business about the whole thing! Riktigt skumt. Funderar starkt på att ta min vita vårjacka idag, med vetskapen om att det blir kallt såfort solen försvinner. Men vad ska man göra? Jag blir knäpp, ge oss riktig vår nu!


Nostalgi utan nostalgi

Skrivet 2008-03-05 Klockan 13:37:38

Jag gick från NA till skolan med solbrillorna på och denna låt på hög volym i mp3n. Det kändes som att jag färdades i ett deliriumtillstånd tillbaka till 70-talet. Gick där på trottoaren utanför Konserthuset och kände mig allmänt cool och rockig. Tänk om jag hade lika originell och häftig sångröst som Robert Plant. Fick lite inspiration till min krönika också.


En dag som en annan dag som en...

Skrivet 2008-03-05 Klockan 11:14:28

Jag är lycklig idag, för igår sa han det för första gången. Kärlek är fan lite småmysigt när det rullar på. Jag och Benja har sovit ihop i över en vecka nu, han har fungerat som ett slags substitut för min trasiga TV. Idag skiljer sig inte särskilt mycket från igår eller en vecka sedan, denna onsdag är den min tur att ta mig till min karl för att tillbringa natten där. Efter praktiken ska jag återvända till mitt moln av tristess, åka hem och tvätta. Vad fan är grejen, jag har tvättat en gång i veckan under en tidsperiod på tre veckor nu. Nu får det väl ändå räcka med tvätthelvetet, så kul är det inte att leka vuxen.Sitter på NA och ska klämma ut en krönika till nästa lördagsuppslag. Just nu spånar jag på lite olika idéer och vinklar. Menmen, det blir säkert bra. Solen skiner och jag är glad.


Mika - Lollipop

Skrivet 2008-03-04 Klockan 17:32:22

Denna underbart popiga låt har förgyllt mina dagar i en vecka nu. Så jag delar med mig till er, enjoy!

Måste ha!!

Skrivet 2008-03-03 Klockan 15:28:13

image71I want!!


Rolig morgon..

Skrivet 2008-03-03 Klockan 08:06:13

När allt är perfekt och livet rullar på ska det alltid hända något trist. Min TV har sjungit på sista versen, igår dog den för gott. Jag tappade den i golvet som sagt för dryga två veckor sedan. På direkten såg man att den hade blivit avmagnetiserad längst uppe i vänstra hörnet, annars fanns det inte en skråma. Hur ska jag klara mig utan TV, jag vaknar och somnar till den. Jag tar inte med det i beräkningarna för planeringen av månadsbudgeten, det är inte så att det bara är att köpa en ny. Som det ser ut nu så har jag råd med en begagnad svartvit.. Jag behöver lite peppmusik för att komma igång  här på morgonen. Jag tar en riktigt bra med Arctic Monkeys, en av favoriterna från "Whatever people say I am".


Kaos

Skrivet 2008-03-02 Klockan 14:03:44

image68image70image69


Dags för Bella att ta tag i städningen, eller vad säger ni?


RSS 2.0