Så ont, så ont

Skrivet 2008-05-30 Klockan 13:30:57

Han har aldrig låtit så kall och arg under hela vår tid. Men igår bad han mig att gå och han menade det, jag är helt säker. Jag hörde det på hans tonfall. För stunden frös jag, men svalde och fortsatte att vara stark. Han ville verkligen ha mig därifrån, jag skulle ta med allt som hade med mig att göra och åka hem. Trots att klockan var närmre midnatt. Efter att vi hade löst allt kom det upp igen. Jag gick in i köket och kläckte två ägg ner i hans stekpanna. En ursäkt till att slippa sitta där inne, med honom. Jag satte mig ner mot de stora fönstrena och grät, tårarna rullade på och jag kände mig tom. Han ropade på mig två gånger, men jag lyckades båda gångerna att svälja och prata normalt. Han märkte ingenting, hörde inga ovanligheter i mitt tonfall. Jag var osedd. När jag lyckades samla mig gick jag med tunga steg in i vardagsrummet med mina äggmackor. Bitarna växte i min mun, jag mådde bara illa och hade ont i magen. När jag fått i mig äggen och hårdbrödet så var ännu en våg påväg. Jag la mig i sängen och sa att jag behövde vara själv, att jag var trött. Efter en stund kom han och la sig i sängen bakom mig, höll om mig. Då kom tårarna igen, men han märkte ingenting. Jag var osedd även denna gång. När det blev för mycket reste jag mig bara upp och gick in på toaletten. Tittade mig i spegeln och såg att jag hade kala fläckar i sminket. Att han inte hade märkt något. Borstade tänderna, satt mig på toaletten för att bara sitta. Efter en kvart-tjugo minuter tvättade jag av mig sminket och la mig sedan i sängen. Kände mig kraftlös. Ville bara somna och slippa prata med honom, han som jag älskade så mycket och hade sårat mig värre än någon annan. Så illa var det inte med den förra ens. Jag somnade med ryggen vänd mot honom, med ansiktet intill väggen. På morgonen kändes allt fel och konstigt. Jag pussade honom på kinden och gick utan att väcka honom, som jag alltid brukar. Han ville verkligen att jag skulle gå..


En stund i sus och dus

Skrivet 2008-05-29 Klockan 22:12:37

Idag var jag på MakeUp-store för en kurs i kvällsmakeup. Kvinnan som sminkade mig var runt 50, och hade tre olika färger på ögonskuggan, samt glitter längs underfrans-raden. Kan det bli bättre?


Så vad hände?

Bryn

Hon plockade till dem riktigt snyggt så att jag fick en skarpare linje och en mer synkroniserad form. Eftersom mina bryn är sjukt långa så klippte hon även dem, just för att hålla dem i styr - bra tips! Efter det fyllde hon i brynen med lite svart färg för att rama in och få skärpa. Works for me!


Bas
Hon la concealer på vissa ställen, näsan, röda partier på pannan och kinderna. Efter det applicerade hon foundation med en pensel, mycket bättre än svamp! Det är mer hygieniskt att använda sig av pensel, dessutom behöver man inte använda lika mycket foundation. Ekonomiskt och hälsosamt! Synd bara att borsten kostade över 200.. Solpuder la hon under käkbenet, vilket jag tyckte såg riktigt konstigt ut, men vad fan.. Jag ska inte klaga

Ögon
Jag hade redan mascara på mig och hon tyckte den såg bra ut, så vi lät den vara. Dock så rekommenderade hon mig att skaffa en mascara som ger mer längd än volym, eftersom mina fransar är många och tunna (för att slippa klumpar). Som skugga la hon en bronsig grund, förstärkte med en något mörkare skugga längs globlinjen. Meningen var att få mina ögon att se "kanonblå" ut, som hon själv uttryckte det, man skulle också få intrycket av att mina ögon was on fire. Resultatet kan diskuteras men.. För att ge lite mer klös duttade hon på en röd skugga nästan uppe vid brynet. Hon ville också ge mig en lite bitchigare look, då fyllde hon i insidan av den nedre fransraden med svart kajal. Som finish la hon på något guldigt som stod mitt emellan glitter och ögonskugga.

Läppar
Eftersom fokus låg på mina ögon var det säkrast att satsa på något enkelt. Jag fick ett rött gloss som var sådär perfekt nästan. Det tog inte över och dominerade ansiktet.


Slutligen köpte jag smink för 600 spänn och på MakeUp-store får man inte så mycket för den summan. Men en sak är säker, det är bra skit! För 600 fick jag en mascara, ett rosa gloss, en applikator-borste och en asläcker skimrande gul skugga med inslag av rosa. Yeah!
Så får du glamoursvallet

Skrivet 2008-05-28 Klockan 23:51:58

Många undrar hur jag får en sådan volym på mitt hår, fluff liksom. Här har ni 5 steg till en riktig rufs-kalufs!


1. Blek håret
Ja, du hörde rätt. Du får gärna vara en naturlig brunett så du måste bleka håret flera gånger och ha i medlet riktigt länge. Riktigt känna hur pigmenten bara dör.

2. Balsam och inpackning - big no no!
Trotsa din malliga frisör för en gångs skull och skrota flamsigheter som inpackning och allt vad det heter. Var en rebell och använd endast shampo när det behövs. Balsam gör håret bara platt, tunt och glansigt.

3. Släng borsten!
That's right. Gör dig av med hårborsten illa kvickt och använd dig av en regel vad det gäller kamning. Kammen får bara dras mothårs!

4. Tupéra mera
Things like volume doesn't come for free, lite får du minsann kämpa. Less is more - vad är det för dumma visdomsord? Dra och slit, man kan aldrig tupéra tillräckligt. På kvällen ska du strunta i att reda ut håret, bara lägg dig och sov på direkten. Och voilá, på morgonen har du ett kråkbo á la Amy Winehouse!

5. Spray it
Hårspray skall appliceras i generösa mängder så att volymen håller i sig hela dagen. Tupéring och spray går hand i hand och följer du dessa direktiv så kommer du ha ett Bella-burr in no time! Lycka till!


           


Multimedia - projekt

Skrivet 2008-05-28 Klockan 19:31:37

Här kan ni titta på mitt projekt. Jag har gjort sidan helt själv som en liten motsats till Blondinbella


What's the use?

Skrivet 2008-05-28 Klockan 18:42:20

På ett sätt kommer det ändå att bli skönt att slippa det här mer lärare och betygssättningar. Orättvisor. Nu orkar jag inte slåss för mina betyg längre. Mina duger väl, antar jag. Själv ser jag mig som en medelmåtta nu, att döma av mina betyg. Betyg. Vad fan är grejen? Det finns nog inget värre än att känna att ens insatser och engagemang i en kurs inte kan återspeglas rättvist i sitt betyg. Jag hatar det. Alla timmar jag suttit på NA för att få ihop lördagsuppslagen. Bortkastat. I höstas satt jag över i fyra och en halv timma med 38 graders feber. Bortkastat. Jobbet jag gjorde för sommarbilagan som tog upp 10 timmar av min fritid. Bortkastat. Att jag sänkte mig i ett annat ämne för att följa med på NA:s studieresa. Bortkastat.


Nu ska jag sätta på System of a Down på hög volym och epilera benen och armhålorna. Smärtan kan inte uppskattas förrän man testat det själv. Den är outhärdig, kan jag säga.


Och till dig V, du förtjänar bättre än så. Vi alla på studio lider med dig för att orättvisan ska slå så hårt på dig denna gång. Fan vad du förtjänar bättre!


Alltid kul att få manlig uppmärksamhet.. Hm

Skrivet 2008-05-27 Klockan 22:41:35

Benja och jag har nyss kommit från gymmet, genomsvettiga och äckliga. När jag frågar honom vilken väg han ska ta hem så är det en något bekant mörkhyad kille som viker in och börjar babbla på. Han är något alkoholiserad och/eller påtänd, han är väl lite av de kända knarkarna i Örebro. Han tjatar om att Benja ska åka åt det håller som han säger. Helt plötsligt klipper han av hela samtalsämnet och utbrister:

Killen: Men seriöst, mannen. Du ser ju inte bra ut. Hur kunde du få en så snygg tjej?
Både jag och Benja blir paffa, jag skrattar och Benja försöker få ur sig något.
Killen: Ja du måste har charm eller något, för du ser ju inte bra ut.
Jag: Jag förlorade ett vad, det är därför.
Benja: Mm, exakt så är det.
Killen: Alltså jag är gullig, snäll och söt.
Jag: Njaaaeeae.. Kan diskuteras
Killen: Jo men jag är det och bra i sängen också, jag finns i dina drömmar. Innerst inne så vet du det.
Jag: ..eller inte!
Killen: Nej, men utseendet är inte allt som räknas.
Jag: Var det en tjej du hörde det ifrån eller?
Benja och killen skrattade. När han vände sig om cyklade vi därifrån fort som fan. Vissa killar vet verkligen inte var gränsen går.. Visserligen var han påtänd men i alla fall. Pinsamt!


Tänkte visa en bild på mina nyinköpta tygskor från Scorett. Tycker de är riktigt söta faktiskt, eller vad säger ni?JA MEN FAN VAD KUL!

Skrivet 2008-05-25 Klockan 23:07:47

HEJ NU SKRIVER JAG I VERSALER FÖR ATT JAG ÄR FÖRBANNAD. JAG HAR TVÅ UPPGIFTER KVAR SOM MÅSTE SKICKAS IN NUUU. JAG ÄR INNE PÅ MIN ANDRA KOPP KAFFE. SEDAN SKA JAG VARA I SKOLAN IMORGON VID TIO, FASTÄN JAG HAR SOVMORGON TILL 12.15. MEN SÅ GÅR DET NÄR MAN HETER ISABELLE WALLIN OCH ÄR DUM I HUVUDET. INGET SEINFELD ÄR DET HELLER, ROLIGTKULSKOJ. TUR ATT JAG HAR EN SNÄLL POJKVÄN I ALLA FALL. JAG ÄLSKAR LIVET, PUSS!


God morgon allihopa

Skrivet 2008-05-25 Klockan 11:26:58

"Morgonpigg" som jag är så sitter jag och kollar lite svenska koreografer och dansare på youtube.. Jag hittade Daniel Rörström, en streetdansare och en oslipad diamant, han har ett skönt flow i sina koreografier. Dock skulle han nog satsa på lite fler nivåskillnader så att det händer lite i dansen och kanske lite fler tempoväxlingar också. Anledningen till att jag tycker som jag tycker kanske beror på att jag har sett så många koreografier till just den här låten, jag vet inte.. Men jag skulle inte tacka nej till en workshop med honom! Här är hans newstyle-koreografi till 50 cents "I Get Money"

Daniel är snubben i röd t-shirt, med tofs
Shopping!

Skrivet 2008-05-24 Klockan 17:56:52

Idag har jag spenderat en ångestframkallande summa pengar på diverse prylar..


  
                                           Funderar dock på att lämna tillbaka denMin fråga är; vad händer ikväll?


Ja okej då. Lite blåsta kanske

Skrivet 2008-05-23 Klockan 12:53:36

Mediettorna är roliga att tjuvlyssna på, sitter i datasalen och pluggar omringad av dessa småttingar. När dem kommer in har de nyss varit i ett bråk, som det verkar i alla fall.

Tjej 1: Alltså såg ni henne därinne eller?
Kille: Ja, hon började ju grina när ni sa sådär.
Tjej 2: Aa, men nu ska hon inte polisanmäla oss längre för att vi har trakasserat henne. Vad fan ska hon göra, polisanmäla mig för att jag har sagt att hon är ful? Vi har yttrandefrihet i landet.
Tjej 1: Ja fast man får ju inte säga det.

Hmm.. Det kändes som att Tjej 1 inte riktigt fattade grejen.. Sedan snappade jag upp en till rolig grej som fick mig att skämmas litegrann

Blondin 1 ropar till blondin 2: Hallå, ligger Alanya i Spanien eller?
Jag försöker att hålla mig för skratt
Blondin 2, efter en lång tankepaus: Näee, Turkiet tror jag.
                                                                                                                                       
 Härmed förstår jag alla som tror att medieelever är totalt urblåsta. Tur att man tar studenten snart då!


Naive

Skrivet 2008-05-19 Klockan 19:51:54


I may say it was your fault cause i know you could done more
oh your so naive yes so
How could this be done your such a smiling sweetheart
oh and your sweet and pretty face
It's such a lovely way
something so beautiful
that everytime i look inside


I know she knows I'm not fond of asking
true or false it maybe she still out to get meSÅ JÄVLA TRÖTTSAMT!

Skrivet 2008-05-19 Klockan 18:18:13

Nu har jag god lust att bara ge upp allt som har med skolan och göra. Idag fick jag tillbaka mitt nationella i engelska, det såg ut såhär:


Muntligt
I   G     |        G        |      V  G     |    M  V  G   |
  1    2    3    4     5    6    7    8        9    10 

Läs-och-hörförståelse
I   G     |        G        |      V  G     |    M  V  G   |
  1    2    3    4     5    6    7    8        9    10        

Skriftligt  
I   G     |        G        |      V  G     |    M  V  G   |
  1    2    3    4     5    6    7    8        9    10                  


I det totala fick jag VG på nivå sju, sammanlagt. Är så jävla förbannad på den där pissövningen, läs och hörförståelse. Det var så jävla svårt och jag har ganska lätt för engelska som ni kanske ser i muntligt och skriftligt.. Hade jag fått VG på nivå åtta i det totala hade jag varit nöjd, fanhelveteskukfitta. Jag vill ju kunna få ett MVG i slutbetyg och jag slet så jävla hårt för det här och så hamnade jag bara på VG. Ni kanske tänker att det är bättre än de flesta eftersom många har svårt för engelska, men jag har verkligen ansträngt mig för att gjort mig förtjänt av ett MVG. Jag hatar skolan just nu, samtidigt som jag inte vill ta studenten.                   


När det sker en kulturkrock

Skrivet 2008-05-18 Klockan 21:10:25

Jag och Benja stod och väntade på bussen idag, i Varberga för vi skulle åka till Friskis & Svettis. Jag observerade en familj av utländsk bakgrund bestående av mamma, pappa och en son på cirka ett och ett halvt år. Pappan sprang och jagade den lilla pojken runt busshållplatsen och vid ett tillfälle befann dem sig ungefär fem meter ifrån varandra. Då började pojken springa rakt ut mot den ganska hårt trafikerade bilvägen och pappans reaktion var inte den snabbaste. Som tur var gick pojken upp på kanten av cykelbanan och sprang längs bilvägen, men hade han klivit en och en halv meter åt sidan hade han blivit påkörd. Tillslut sprang pappan upp vid hans sida och tog honom i handen. Mamman som hade frusit av chock, som stod precis bredvid mig vaknade upp och tog ursinta steg mot pojken. Väl framme så tog hon upp honom, örfilade honom två gånger och nöp honom riktigt hårt i kinden medan hon drog en ramsa på okänt språk.

Som ögonvittne blev jag så jävla förbannad på den där jubelidioten till morsa. Jag hade god lust att gå fram till henne och örfila henne. Ett barn på ett och ett halvt år ser bara en sak ur den situationen, att han ska springa undan sin pappa som jagar honom. Att ungen ska uppmärksamma omgivningen kan man inte kräva av en sådant litet barn. Hon borde för fan ha örfilat pappan för att han lät pojken springa så pass långt ifrån honom, eller själv ta del av situationen. Jävla idiot. Jag är absolut inte rasist eller något sådant, men man får väl fan ta seden dit man kommer. Hon kunde lika gärna blivit åtalad för barnmisshandel. Jag blir arg bara jag tänker på det. Ibland undrar man hur vissa kulturer och religioner tänker när det gäller barnuppfostran, tänker de över huvudtaget? Hade det varit min lilla son som hade varit en och en halv meter ifrån att mista livet, hade jag börjat gråta och kramat om honom, inte örfilat honom för något som egentligen inte var hans fel. Jävla nöt..

Nu har jag fått ur mig dagens aggression i alla fall, hehe..Headbanger's blog

Skrivet 2008-05-16 Klockan 17:15:34

För några dagar sedan fick jag månadens newsletter från soadfans.com. Då upptäckte jag att Daron och Shavo tydligen har startat ett nytt band och släppt en singel i slutet av april, hur kunde jag missa det? Anyway, Scars on Broadway är mitt nya hopp. De låter inte alls som SOAD, inte lika mycket metal. Kritiker säger att debutsingeln låter som en salig blandning av Placebo och en touch av Sex Pistols. But I don't care, cause they rock. Lyssna på gitarriffet i refrängen och njut, det gör jag!
Att du aldrig lär dig..

Skrivet 2008-05-15 Klockan 21:52:29

Min mage mår fan inte bra nu alltså. Jag har ont i magen varje dag nu och har även börjat må illa på daglig rutin. Nej, jag är inte gravid. Lovar. Jag är överstressad, sover för lite, tar på mig för mycket. Jag vet inte hur jag ska lösa allt. Idag konstaterade jag att ett arbete har försvunnit totalt, som är avgörande om jag får G i idrott eller inte. Hela hela tiden byggs det på med uppgifter och arbeten. På elva dagar ska jag göra tolv-tretton arbeten och uppgifter, hur fan då? Jag hoppas min mage håller för det, har inte lust att åka in på sjukhuset igen för stressens skull. Jävla dum-Isabelle, att du aldrig lär dig..SERIÖST?

Skrivet 2008-05-13 Klockan 22:33:05

Att ta tag i innan 27 maj

- Mitt IG i ljud A
- Mitt IG i idrott A (teoretisk uppgift)
- Mitt IG i mediekommunikation A (rapport)
- Bokrecension på engelskan
- Prov i energi på naturkunskapen
-
Hemsidan på multimedia
- Fördjupningsarbetet i svenskan
- Bildanalys i textkommunikation C
- Rapport till textkommunikation B


Detta är alltså uppgifter med hög prioritet. Sedan har jag ungefär fem mindre rester också. Jag dör. Jag har en sådan jävla magknip och har mått illa sedan jag kom till mormor och morfar. Idag gick det nästan åtta timmar utan att jag hade ätit, utan att jag ens hade känt av det. Adrenalinet fyller liksom ut hungern för att man inte har tid att tänka på mat. Men det blir bättre, två veckors hårdkörning. Efter den 27:e när betygen sätts har vi inte ett skit att göra. Då jävlar ska jag softa järnet.Mådde jag verkligen såhär?

Skrivet 2008-05-12 Klockan 20:47:13

Sitter inne på lunar och läser gamla dagboksinlägg jag skrev för flera år sedan.. Vissa är inte så roliga att uppleva igen..


Torsdag 16 juni 2005, rubriken lyder "jag HATAR mitt liv"

Dagen började perfekt. Jag träffade mamma. Vi umgicks i ungefär 2 timmar. Det gick kanon.. Inte en enda förolämpning! Hon sa t.o.m att jag var en blandning mellan söt och vacker. Jag var lycklig upp över öronen påväg hem till pappa, jag tänkte att kanske fanns det en chans att jag skulle få en bra sommar. Men icke. När jag kommer hem till pappa är han i samma skick som han var när polisen kom och hämtade honom till psykakuten. Nu mår han piss. Han började att lägga en massa skuld på mig, han var såå ensam, jag hade flyttat, han duger inte till någon och massa babbel. Då jag fann situationen väldigt jobbig att vara i så bestämde jag mig för att dra därifrån, och då nästan skrek han ett flertal gånger att "lämna mig inte". Han hade ångest, andades som en flodhäst, grep sig om armarna, grät. Jag tyckte riktigt synd om honom. Men det ska jag inte, allt är hans fel, om han inte hade druckit och drogat så skulle inte det här hända. Han kommer ta livet av sig nån dag. Jag vet det. Och en sak som är säker är att den dagen följer jag samma väg. Jag orkar inte mer. Han är fullt kapabel till det, farmor och Lena blundar för verkligheten. Han får ingen hjälp. Han mår skit. Pappa kommer aldrig uppleva mitt giftermål eller se mina barn.

Snälla, hör mitt rop på hjälp! Jag vill ha någon att prata med :'(
  Vi försöker att hålla ihop allt, men djävulen är för smart. Jag kommer dö. Du kommer dö. Alla kommer dö.Torsdag 26 maj 2005, då bodde jag hos moster + familj

Nu kan det fan inte bli värre. Jag måste ut när dom har byggt klart huset!! VARTFAN SKA JAG BO!??! Jag vill inte bo i fosterfamilj, jag vill verkligen inte!! Visst jag behöver nån som kan ta sig tid till mig och bli min "nya mamma" MEN HUR FAN SKA EN HELT JÄVLA FRÄMMANDE MÄNNISKA KUNNA TA DEN PLATSEN?!?! Jag är i bitar alltså, jag hör inte hemma nånstans!! ALLA BARA STÖTER BORT MIG HELA TIDEN, VART JAG ÄN KOMMER!!! Jag orkar inte komma till ett ställe till och få höra efter ett halvår "nee men vi har inte tid, vi kan inte ta hand om dig"

VAD GÖR JAG FÖR FEL?!? :'(


Fredag 14 januari 2005, jag ryser när jag läser..

Sitter man här då.. Polisen har nyss varit här och hämtat pappa, skjutsat honom till psykakuten. Hotade med att ta livet av sig. Alla knivar i huset ligger på mitt rum, i hyllan. Om det är någon som har ett vettigt svar, så skriv det gärna, VARFÖR JAG!?!??! Vad kommer hända?? När kommer han hem?? När blir allt bra!?

Jag är världens mest misslyckade unge, jag måste ha gjort nåt förjävligt i mitt tidigare liv för att förtjäna det här.. Jag är så rädd, benen skakar värre än nåt annat som kan skaka på denna jord. Lär ju inte bli nån skola för mig imorrn.

Jag behöver nån att prata med.. Hör mitt rop på hjälp, innan jag försvinner härifrån!!


Jag blir både glad över att jag är 18 och bor ensam, men helt förbryllad över hur jag orkade. Hur bra jag faktiskt har klarat mig.. Helt sjukt.. Jag fattar inte..


Stylist/hälsofreak

Skrivet 2008-05-12 Klockan 19:45:26

Jag har fått ett jätteroligt (trodde jag) uppdrag av NA som ligger utanför studio. Det är lite "pimp my parents", jag ska ha klä upp pappa i fyra olika outfits som jag själv har valt ut (sommarfest, camping, festival och friluftsliv) som ska finnas med i sommarbilagan under i princip hela sommaren. Så jag har dragit runt på stan som en blådåre och hämtat ut kläder, skor och accesoarer de senaste fyra dagarna runtom i Örebros butiker. Men jag måste säga att det är jävligt roligt, tänk er själva att bara få peka på allt vad du vill ha, som en personlig stylist. Resultatet får ni se i juni, ska bli spännande. Hoppas att pappa inte är för nervös inför fotograferingen bara..

Idag har jag tränat på Friskis med Benja, jag var riktigt duktig och körde den djävulska trappmaskinen. Riktigt jobbigt. Så har jag köpt hem quinoa också, jag tar detta på allvar ska ni veta! Det är jag och hälsan.Killar och romantik..

Skrivet 2008-05-09 Klockan 19:48:03

Jag och Benja går på väg mot ICA i Varberga. Vi håller varandra i handen och jag tittar på honom med ett brett leende och känner hur jag bara liksom lyser.
Jag: Jag är så himla lycklig.
Benja: Jag har sten i skorna.


I och för sig, vad kan man egentligen vänta sig av karlar på den fronten. Hmm..


Läs utan att döma

Skrivet 2008-05-08 Klockan 19:19:04

Jag har kommit fram till att man aldrig kan säga "jag älskar dig" för mycket. Många tänker att det inte är bra att tjata ut det för att orden förlorar sitt värde, men jag håller inte med. Uppskattning kan aldrig vara överdoserat i ett förhållande. Eller kanske i vissa fall då.. Men ni fattar ju vad jag menar.

Min älskling har varit så underbar mot mig idag. Först gick vi på stan i hettan och då bjöd han mig på en iste. Sedan följde jag med honom till Marieberg och IKEA trots att jag hade huvudvärk och var riktigt trött och gnällig. Väl framme på Marieberg så börjar jag såklart att leta studentklänning till mig själv istället för att gå med Benja i de affärerna han vill titta i. Något som jag vet att han anser som en av mina värsta egenskaper. När jag hittade en klänning la han ut 400 för att jag har en väldigt begränsande ekonomi just nu. Trots att han inte har så mycket själv. Sedan gick vi till IKEA och jag fortsatte gnälla och ha huvudvärk och stöna över hettan. Bara för det så gick vi igenom allt snabbt och så köpte han korv och dricka åt mig sedan. Jag tror fan att jag har världens bästa och snällaste pojkvän. Jag har försökt att inte skriva så mycket töntiga kärleksinlägg, men jag vill verkligen att ni ska veta att han gör mig lycklig. Han utgör min lycka. Och han gör mig hel. Kalla mig töntig för fan, men det är bara så. Jag älskar verkligen honom.
En obehaglig tillbakablick

Skrivet 2008-05-06 Klockan 14:18:14

Idag höll dem sista i klassen tal på svenskan och ett berörde mig mer än alla andra. En tjej i min klass som talade om lögner och hennes röriga bakgrund. Att hennes mamma och båda bröderna var narkomaner och alla har fått sona för sina brott. Mamman och ena brodern satt i fängelse, den andre var död.

Det lustiga var att just denna tjej flyttade in i min gamla lägenhet på ungdomsboendet, samma dag som jag flyttade ut. Jag identifierade mig med hela hennes berättelse. Alla lögner man slänger ur sig på rutin, som gör att man till slut faktiskt tror på dem själv. Jag kommer ihåg den där gången i åttan eller nian när jag bodde hos pappa. Jag vaknade vid tre-tiden på morgonen av oväsen på andra sidan lägenheten. När jag kommer in sitter pappa på köksgolvet. Sliten, berusad, panikångest. Han reagerar inte på att jag står i dörröppningen. Hans exflickvän Nina sitter vid köksbordet och ser på pappa med en tom blick. Jag kan se i hennes ögon att hon inte orkar mer, hoppet är slut. Pappa skakar och säger att han ska ta livet av sig. Han har den stora kökskniven med det orangea skaftet i handen. I nuläget är det svårt att tänka tillbaka och komma ihåg känslan jag fick, jag tror att jag blev mest arg. Som en robot går jag fram till honom och tar kniven ur hans hand, utan problem. Hans grepp är så pass svagt och hans reaktionsförmåga är för stunden kraftigt nedsatt. Automatiskt drar jag ut lådan med knivar och låser in dem på mitt rum. Ringer polisen och ber dem att hämta pappa. Polisen kommer, jag öppnar porten och visar dem in. Dem ställer några lama frågor till honom, frågor dem redan vet svaret på. Sedan plockar dem med honom och åker ner till psyket. Inte förrän då kommer tårarna. 

Jag sov ingenting den natten. Jag tillbringade två timmar sittandes vid köksbordet med Nina. Jag grät, hon tröstade. Runt fem-halv sex kom pappa tillbaka. Jag minns starkt min ilska mot vårdpersonalen som inte ens kunde behålla honom över natten. Pappa och Nina gick och lade sig, jag började att göra iordning mig inför skolan. Så cyklade jag till I3, Olaus Petriskolans och allt var som vanligt. Jag gick igenom hela dagen utan att visa minsta tecken på svaghet. Så gör jag än idag. Frågan är om det stärker mig eller gör mig ännu svagare?


M.I.A - Boyz

Skrivet 2008-05-05 Klockan 17:00:40

 


How many no money boyz are crazy
How many boyz are raw?
How many no money boyz are rowdy
How many start a war?

Visst fastnar den?


Bläää

Skrivet 2008-05-05 Klockan 12:04:03

En månad kvar till studenten idag. En månad och fyra dagar kvar till jag ska börja på Dosapoteket och tillbringa hela min sommar på. Usch.. Igår räknade jag ut att jag måste plugga minst en timma om dagen för att klara av alla rester jag har. Igår betade jag av två. 
Nu ska jag hårdsatsa på att komma i form inför studenten också.. Skriver mer sedan


För er som vill veta..

Skrivet 2008-05-04 Klockan 21:22:03

Helgresumé

Valborgsmässoafton -
Förfestade hemma hos Becca, drog till Mitt Andra Hem
Torsdag - Hjälpte Benja med flyttstädningen
Fredag - Hjälpte Benja med att plocka iordning i nya lägenheten
Lördag - IKEA med Benja, jag hjälpte honom att välja ny inredning (askul)
Idag - Gick till stan från Varberga med åtta liter blomjord i famnen, åkte hem, satte balkongblommor, tvättar och pluggar.

Dagens musik

M.I.A -
Kala (2007)
Millencolin - Machine 15 (2008)
+ Lily Allen, Led Zeppelin och Jason Mraz   


Till dig, pappa

Skrivet 2008-05-02 Klockan 11:58:15

Jag vet att du inte kommer att läsa det här, jag är för feg för att skicka länken till dig. Jag hade ingen aning om att du mådde så dåligt, trodde att du ville leva som du gör. Men om du vill ha hjälp kommer jag att stå vid din sida och stötta dig. Du vet inte att jag vet. Frågan är om du någonsin skulle säga det.. Jag är ju "vuxen" nu och det verkar ge dig rätten att skita i mig totalt om du så behagar. Så uppfattar jag det, eftersom du inte har berättat för mig. Men jag finns här.


                     

It's not too late, never too lateAll I need is...

Skrivet 2008-05-01 Klockan 13:32:07

All I need is a break,
Escape the everyday life for a while,
To find out what really matters in life,
And what real happiness is all about.

All I need is a break,
To focus on myself for a while,
Get away from all the misery in life,
And finding out what real love is all about.

All I need is a break,
To stop pleasing everybody else for a while,
So that I can follow my real dreams in life,
And finding out what real friendship is all about.RSS 2.0