I can be a fucking bitch as well

Skrivet 2009-01-31 Klockan 22:44:17

Jävla dag. Pissdag. Upp kvart i åtta, gå till bussen, hemma igen kvart över åtta. Såklart ska man få uppleva sexism på jobbet under det längsta passet. Jag avskyr killar som talar så fruktansvärt sexistiskt och nedlåtande om tjejer i allmänhet. Världens minsta k*kar har dem säkert också. Jävla nollor. Fortsätter de imorgon kommer det bli en het jävla diskussion. Vilken jävla åsna sitter helt öppet och trackar ner på tjejer genom könsord och nedlåtande kommentarer på jobbet? Nepp, jag ger mig inte. Jag är inte bara den söta tjejen på jobbet som ler och är trevlig jämt. I can be a fucking bitch as well. Och jag skulle inte ta i er med tång, inte ens om ni var de sista männen på jorden. Eller män, snarare småpojkar. Keep on dreaming, svin.
Hot chick in Hardy

Skrivet 2009-01-30 Klockan 17:30:14

Jag började bli lite orolig över min Ed Hardy-top som jag inte sett röken av, men när jag kom hem från jobbet fick jag en glad överraskning, jag fnissade som jag alltid gör när jag blir exhalterad "Hiii-hiiiii!!" i en väldigt mörk Långben-stämma. Ni som känner mig bra vet hur jag menar. Ett litet mjukt platspaket på hallgolvet fick mig att fnissa som en skolflicka. Eller en Långben-flicka. This is what it looks like:Bella ska dock ta fram saxen och klippa till ärmarna och halsen. Nu ska jag inte shoppa något alls, jag ska spara mig till Sthlm och DJ. Måste kika in på Monki och Beyond Retro, man får passa på när man får chansen. Tagga!! Förresten, jag jobbar helg i helgen så snälla, skicka inga "HÄÄÄJ, VI SKA UUUT", jag kommer bli så lessen i ögat. Åker 08.45, är hemma runt 20.15. Nu kör vi!


En helt underbar torsdag

Skrivet 2009-01-30 Klockan 17:20:48

Jag hade en helt underbar torsdag tillsammans med min gosebjörn. På onsdagkvällen spelade vi GTA IV och drack groggar, sedan pinnade vi iväg till Stället runt halv tolv där älsklingen bjöd mig på öl. Det var ungefär tio personer därinne, men det gjorde ingenting. Dagen efter vaknade jag upp bredvid min Benja i total frid och harmoni. Ingen stress, ingen Karlskogabuss som väntade på stationen. Vi gick upp mot stan och jag höll hårt i hans arm. Tänk, vem skulle rädda mig från att halka på isen om jag inte hade dig? Först impulsköpte jag en kamera. En Nikon Coolpix P60, grymt bra digitalkamera. Jag har länge velat köpa en, eftersom min mobilkamera lever sitt egna liv och min gamla Bettan, digitalkamera från 2004 har gått i pension. Sedan träffade vi en tjej som har köpt två armband av på Tradera (skit), sedan traskade vi runt på marknaden och myste. Älsklingen bjöd mig på marknadsgodis som var lika sliskigt som vanligt (fast man köper det ändå) och vi kikade runt på allt krimskrams. En helt underbar torsdag tillsammans med min snutt <3


Detta släppte brevbäraren diskret ner i min brevlåda vid fyra på morgonen:Såhär ser min kamera ut!Första bilden


Andra bilden


Vi busade
Armbanden


The shock of the lightning

Skrivet 2009-01-29 Klockan 19:52:23

Jag har alltid avskytt Oasis. Såfort jag hör något om bröderna Gallagher får jag kväljningar och ryser. Oturligt nog är min kära man ett stort Oasis-fan och det blir ju inte så bra alla gånger. Som gräddan på moset har Noel-äckel-Gallagher sagt ett par fina ord om mitt System:

"After I heard System of a Down, I thought, 'I'm actually alive to hear the shittiest band of all time.' Which is quite something when you think about it. Of all the bands that have gone before and all the bands that'll be in the future, I was around when the worst was around."

Noel Gallagher har ingen susning om vad dålig musik är. Uppenbarligen inte eftersom han utövar den själv. Fitt-Gallagher. I alla fall så hörde jag en låt från deras senaste album hemma hos Benja och den var rätt skön. Jag kommer aldrig sjunka så lågt att låta Oasis album smutsa ner min hårddisk, men fan. The shock of the lightning är ju bra. But they suck anyway.
Den som romantiserar rökning har ingen aning.

Skrivet 2009-01-27 Klockan 19:54:57

Jag har tre tunga laster. Cigg, lakrits och musik. Musiken gynnar mig bara, om man bortser från tinnitus-riskerna. Lakrits är något jag inte kan ersätta med något annat, punkt. Annat godis och chips kan jag lätt hitta substitut för, som fruktsallad och nötter. Med andra ord, lakrits förblir en del av mitt liv. Men jag ska skriva om det förstnämnda, som är den värsta och den farligaste lasten, ciggen.

Som den storrökare jag är kanske det förvånar att jag inte skriver så mycket om rökningen i bloggen. "Fan vad jag är röksugen", "Nu ska jag ta mig en cigg" osv. Saken är att jag aldrig har varit stolt över att vara rökare. Åldern 14-15 räknas då fetbort, såklart. Jag har rökt i fem år och jag är bara 19, dessutom hatar jag att vara beroende av saker. Min pappa röker, min farmor röker och min morfar har varit rökare. Morfar har tre allvarliga lungsjukdomar och famor bara hostar och hostar, hon började också röka när hon var 14. Att vara rökare är det sista jag är stolt över, jag är en tjej som har lite innanför pannbenet. Jag vet hur äckligt det är när en rökare kommer in nyrökt i en buss/ett klassrum. Tyvärr är det en statusgrej i vissas ögon att skryta om skippade måltider ersatta med kaffe och cigg. Jag har varit där och det är ingenting för mig. Hösten 2007 mådde jag piss, jag tappade tre kilo på tre veckor genom att ersätta mat med just kaffe och cigg.

Mina tänder är inte extremt rökar-gula men jag kan ju bara jämföra med mig själv. Det finns inget ofräschare än kaffedrickar-och-rökargula tänder. Min hy har blivit förändrad i färgen. Nu när jag solar blir jag inte sådär fint gyllenbrun, utan gråbrun. Allt tack vare ciggen. Dessutom vill jag inte se ut som 45 när jag är 30. Jag vill verkligen sluta för min egen hälsas skull, men jag kan inte hitta motivation till det. Det handlar om vanor och känslomässiga beteenden. Ciggen har varit min stöttepelare i stress (som jag badat i flera år under min tonårsperiod), otrygga situationer och sorger. Även pricken över i:et i glädjestunder och lyckorus. Hur ska jag någonsin klara av att sluta röka? Jag vill inte bli en sådan äcklig morsa, som hänger under fläkten och håller i en Gula Blend med skrumpna händer. Röka är fan ingen status.
Bästa tisdagen på länge!

Skrivet 2009-01-27 Klockan 18:29:38

Jobbet gick suveränt idag, sålde kanonbra. Att jobba dag är de bästa passen, inte lönemässigt, men efter lunch går det så jävla fort. Nackdelen är dock att man inte lägger sig när man bör göra det på kvällarna, satt och gäspade mig genom förmiddagen. The coffee is never strong enough. Åkte hem och hälsade på mormor och morfar, fick så dåligt samvete för att jag inte hälsat på dem på senaste tiden och dessutom var jag på jättegrinigt bakis-och-hungrig-humör när de lämnade spegeln i söndags. Jag hjälpte dem att få igång sin DVD som de fick i julklapp av en bekant och välkomnade in dem i 2000-talet. Haha. Vi slog på "Mamma mia!" som jag haft sådana förutfattade meningar om, men jävlar vad bra den verkade. Jag hatar musikaler och klichéfilmer vanligtvis, men jag riktigt fastnade i soffan. Jag satt i tjugo minuter och sa "Nej, nu ska jag gå". Den ska jag lätt se klart inom kort.

När jag kom hem låg det ett litet paket innanför dörren, gissa vad? Bella = klad hest!Vart lite orolig att den skulle vara för liten, säljaren sa att det var en S som var mer som en XS i storleken. Men den satt perfekt! Hon skrev med ett sött kort också, gud vad jag uppskattar ärliga och vänliga människor. Nu står tvätt och kvällsis på schemat. Hoppas ni är lika lyckliga som jag!Late-update

Skrivet 2009-01-27 Klockan 18:11:57

Söndag

Vaknade upp med huvudvärk och en Benja bredvid. Mormor och morfar kom förbi och lämnade en spegel, sedan drog vi uppå Hade jättemysigt med min snutt, vi käkade på Subway (som vanligt) och gick runt på stan. Min älskling är det bästa som finns och jag har verkligen börjat uppskatta vår tid tillsammans. Efter det åkte jag till pappa och trummade, samt spelade två partin schack. Jag vann inte. Fick tok-inspiration från lördagens lunch på Rosalis så jag gjorde en pastasallad med paprika, ruccola, röd pesto och prosciutto till matlåda. Sov hos älsklingen.


Måndag

Jobbade 08.00-14.15
och åkte därefter direkt hem till pappa. Jag trummade och vi spelade ytterligare ett parti schack som jag inte vann den gången heller. Jag bad pappa att skjutsa hem mig och då passade vi på att ta en sväng förbi nyöppnade Willys, gamla Hemköp. Eftersom jag tar alla tillfällen i akt att storhandla som jag kan få, så blev det ett litet längre besök, trots att pappa sa "spring inte runt i en timma nu". När pappa var färdighandlad stod han och stampade surt och jag hade femtielva saker kvar att handla. Efter det gjorde jag en god middag och matlåda, wok med kycklingfärs, cocosmjölk och en särskilt thai-kyckling-krydda. Yummy. Sov ensam hemma i lägenheten.
Summering av lördagkvällen

Skrivet 2009-01-26 Klockan 22:58:51

Kom till förfesten nykter, klockan halv elva.

• Alla på förfesten var packade, utom jag.

• När vi sätter oss i taxin mot stan slänger chauförren ut oss för att det blivit "fel" beställning.

• Jag får gå från Hertig Karls Allé till Björnstugan, i mina rosa lackpumps

• När jag kommer in och äntligen får beställa en storstark hamnar jag bredvid en desperat 30+are.

Ingen vill dansa med mig så jag står vid ett bord och hänger i en timma.

• Födelsedagsbarnet ville spela BlackJack, så alla drog dit och tittade på. Jag är inget fan av BlackJack.

• Omgång två i baren, hamnar åter igen bredvid en 30+are (som står cirka två meter bort) som puffar på mig lite lagom hemligt i sidan. När jag blev irriterad, nästan lite smått upprörd och skriker "Vad vill du?" svarade han "Hej. Vad heter du?".

• När jag äntligen får dansa går jag undan med en tjej i sällskapet. Efter fem minuter säger hon "Vänta, vi ställer oss där istället. Jag lovar, vi får mycket mer uppmärksamhet!". Jag skäms åt henne och går till baren.

• Efter ett ytterligare antal desperata 30+are tappar jag någonstans bort Tanja och sällskapet. Jag letar i cirka 30 minuter innan jag ger upp och ställer mig i garderobskön, klockan 01.40. Wiho.


Fuck you then

Skrivet 2009-01-24 Klockan 21:11:41

Haha kuuul jul. Här sitter jag klockan nio, hemma, och fattar ingenting. Vad händer med världen egentligen? Ja det kan man fan fråga sig. Ujuj. Nej, inte värt att ens lägga en extra tanke på skiten. Fuck it. Oh, behave.. 
Fuck it.


YEEEA

Skrivet 2009-01-24 Klockan 16:46:52

Höhaöhöhohehi!! Nu är Bella en klad hest. Jag vann Ed Hardy-topen! Den gick för 300 spänn vilket i sig är ett riktigt kanonpris för att vara Ed Hardy. Säljaren hade lagt ut två likadana topar fast i blått och svart, när jag kollade sist för ungefär fyra timmar sedan låg dem buden på 500 spänn var. Plus att Benja ska betala en del som en liten present också. Så nu är jag astaggad för kvällen. Vet dock inte riktigt vad jag ska ha på mig. Men vi ska i alla fall till ett nyöppnat ställe i stan som heter "Thao" där Royal Arms låg förut. Ska bli spännande. WiiihoooDagens och gårdagens lyxshopping

Slitna jeans, Zara
Ed Hardy-top, tradera.com
Mocca-impregnering, Wedins
Exklusiva kaffefilter, Klippet
Läkemedlet Lactrase, Apoteket
Mavala-nagellack, Parfymeri Pia        (mitt svarta lack är spårlöst försvunnet, vem är tjyven?)
♥ Balsam, Klippet


Vad vill jag?

Skrivet 2009-01-24 Klockan 01:59:55

Det senaste halvåret har jag mått dåligt över något diffust. Inget konkret såsom självförtroende, dåliga relationer och så vidare. Jag har mest mått dåligt över hela min tillvaro. Då jag gång på gång haft samma panik och inte kommit någonstans har jag tröttnat och får köra med uteslutningsmetoden istället. För att på något sätt, någonstans, försöka lokalisera min ångest. Hur blir jag lycklig? Ska jag dumpa Benja och leva singellivet i Örebros vilda nattliv? Njä. Ska jag bara fly mina problem och flytta härifrån? Njä. Vad vill jag egentligen? Jag har en inre röst som bara skriker att jag vill bort ifrån staden, så långt bort som möjligt, om det så bara ska vara över en dag. Ett sådant behov av att fly vardagen. Att flytta närmre stan skulle vara ett rejält lyft upp ur min lilla depression/kris. Jag har vantrivts i min lägenhet i över ett års tid nu. Men annars då, kan jag inte bara nöja mig och glädja mig åt det jag har? Ett sunt förhållande med en kille jag älskar, som älskar mig tillbaka. Ett jobb jag trivs någorlunda bra med (bortsett från pendlingen och skitlönen). En riktigt bra självkänsla och själv-medvetenhet. En musikalisk/estetisk begåvning som många önskar att dem hade. Nä, för det är aldrig-nöjd-Isabelle vi talar om, jag nöjer mig fan inte med någonting. Jag skulle väl inte nöja mig ens om jag blir den omtalade toppjournalisten jag drömmer om att en gång i framtiden bli. Nu sitter jag här och är arg istället. Det är dags för mig att dra mig tillbaka nu känner jag. Nighty

Ladio GaGa

Skrivet 2009-01-24 Klockan 01:00:44

Jag har hyst en hat-kärlek mot Lady GaGa ända sedan jag hörde "Just Dance". Jag har alltid avgudat hennes image och originella stil, men musiken tycker jag har legat på en låg nivå. Studio-artist så det bara skriker om det. Efter att sett ett antal kassa playback-framträdanden med Gaggan har inte mitt intryck förbättrats direkt. Men sedan fick jag se ett litet hopp i mörkret på youtube som visar att Stefani Germanotta är värd lite respekt.

Så vips hamnade hennes album på min dator för en dryg vecka sedan. Woopsie!


ROOLIG fredag

Skrivet 2009-01-23 Klockan 23:47:39

Blöö fyfan vad jag inte orkar just nu. Haft världens pissdag på jobbet, min snitt-taltid låg på 6:30 när jag loggade ut, den ska ligga på runt 3:30. Hade bland annat en kund jag tjafsade i 45 minuter med att han skulle betala in sin jävla faktura för att få bild på tvn. På mitt jobb lär man sig verkligen att det finns folk till allt. Så när jag hoppade av bussen åkte jag raka vägen till OKQ8 och köpte med mig välförtjänta chips, cola och salt&blandat. I'm gone!


Diss-battle

Skrivet 2009-01-23 Klockan 00:30:58

Jag och Tommy brukar sitta och skjuta gummisnoddar på varandra mellan samtalen på jobbet. Dock har våra bus eskalerat till dissningar. Idag blev det genom penna och post-it.


Tommy började med att portättera sin bild av mig:


(Iswa är mitt förkortningsnamn på jobbet)


Sedan var det min tur att kontra


(Toda är Tommys förkortningsnamn. Dummy för att han är så trög)


Och slutligen, hmm. Jag vet inte om jag kan kalla det seger


(Det i högerhanden som ser ut som ett yxskaft är min kaffekopp)


Vardagslycka!

Skrivet 2009-01-23 Klockan 00:24:47

YYYES, jag vann auktionen. För 354 spänn fick jag min jävla Led Zeppelin t-shirt, haha. Men vad gör man inte. Idag simmade jag innan jobbet, skönt men dock jobbigt att bli så sömnig av kloret. Fick hem min lönespec idag, haha säger jag bara. Med tanke på att jag har jobbat 100% i tre veckor (mitt normala schema ligger på 75%) så kommer jag i princip jobba gratis känns det som. Och imorgon blir det ytterligare shopping, då ska ett par slitna jeans inhandlas. Ja hur ska det gå...Nu när luggen vuxit kan jag trixa lite med frisyren


You want a piece of this?

Skrivet 2009-01-22 Klockan 10:24:13

Det har blivit lite konsumeringshysteri här på bloggen, jag vet att det inte riktigt är OK. Jag ska inte bli någon "dagens-outfitare", oroa er inte. Men, jag måste bara slänga in en grej, nu är det KRIG! Jag och en annan budgivare håller på att slåss om en riktig vintage Led Zeppelin t-shirt. Jag har gått och tjatat om en sådan i ett års tid, så NU JÄVLAR. Maxbudet bara ökar, klockan 20.00 ikväll avslutas auktionen. Prepare to die, bitch
I need rehab

Skrivet 2009-01-21 Klockan 11:10:46

Jag gjorde något dumt igår. Jag klickade hem det där satans armbandet som jag kommer få betala 200 spänn för. Men vadå, jag vill ju verkligen ha det. Sedan gjorde jag en till dum grej. Jag skaffade ett konto på en auktionssida och budade på två Ed Hardy-tees och två armband. Stoppa mig, någon! Jag kommer bli en sådan där gedigen nätshoppare som bara klickar hem saker per automatik. Jag kommer leva i ett hem där alla prylar har prislappen kvar. Men, ni måste ändå hålla med... Var den inte asläcker?Imorgon är det onsdag, snart är det fredag

Skrivet 2009-01-20 Klockan 19:20:41

Kom precis hem efter en snabbträff med Becca på stan, jag köpte en mascara och så åt vi på La Baguette. Jag hade gärna umgåtts hela kvällen och pratat och pratat, men vi hade båda våra anledningar att vilja hem, haha. När jag kom hem upptäckte jag att mina kaffefilter var slut och fick riktig panik. Får jag inte mitt kaffe blir det hus i helvete. Men jag hade ett svagt minne av att Becca hade använt hushållspapper istället för filter som en nödlösning, så jag hämtade toarullen och fixade i ordning. Resultatet blev en positiv överraskning, gott kaffe! Nu sitter jag här och funderar över hur jag ska planera min morgondag. Hade kunnat åkt över till pappa och trummat idag, men jag kände mig trött och på dåligt humör, dessutom frös jag och trampade vatten i stövlarna. Kanske tar mig en simtur imorgon. På fredag är det löning, wohoo!Shoppiiiiiiiing

Skrivet 2009-01-19 Klockan 21:38:44

Nu har jag bestämt mig för vad jag ska ha. Det blev två kajalpennor med lite glitter i och två dubbel-ögonskuggor i asläckra färger. Jag kan knappt bärga mig för att använda den turkosa en partykväll.

Sitter och väntar på Benja och nästan skakar av lakritsabstinens, gaah! Han har lovat att köpa med sig salta nappar, I can't wait. När vi ändå snackar shopping så har jag ett sådant jävla sug efter detta helt underbara armband med nitar och strasstenar som jag suktat efter sedan jul. Med frakten blir totalbeloppet 198:- men fan vad värt det skulle vara. Skulle vara toksnyggt tillsammans med mina svarta örhängen med nitar och högklackade boots. VILL HA!!!
Någon som kan Oriflame-recensera?

Skrivet 2009-01-19 Klockan 18:48:08

Kom precis innanför dörren (och gick direkt till datorn såklart). Jävlar vilken seg dag det har varit idag, jag somnade runt två inatt. Efter jobbet åkte jag raka vägen till ICA och handlade min kvällsmat/matlåda som blev ett enda skönt impro. Kycklingkebab, wokgrönsaker och en thaikyckling-kryddmix. Egentligen ville jag ha kycklingfärs, men skit-ICA har ju inga sådana nymodigheter. Unnade mig även lite vindruvor som jag ska smaska på senare efter maten. Ikväll ska jag fortsätta att plocka i ordning/rensa ur skit i lägenheten, sedan ska jag imorgon lämna in en Oriflame-beställning till en kollega på jobbet. Jag får sjuka adrenalinkickar av sådant och som sagt, mitt shoppingsug är inte nådigt. Jag tänkte ge Oriflame en chans, jag har fått för mig att de totalsuger. Men det bästa är att man slipper frakt, eftersom hon tar orden till Transcom. Jag ska till och med våga mig på att beställa en mascara därifrån, vilket jag i vanliga fall är väldigt noga med. Nej, nu blir det matlagning!
The little kicks

Skrivet 2009-01-18 Klockan 23:34:33

Jag tar bilder på om-möbleringen någon annan dag, det är fortfarande väldigt rörigt. När Benja drog slöade jag till såklart, jag åt, duschade, blogg-kollade och tittade runt på onlineshopar. Mitt shoppingbegär är värre än någonsin och tanken på att jag får min första lön på fredag ger en kick. Det första jag ska köpa är jeans, jag har en riktig jeanskris nu. På tal om kickar har jag som avslut på denna söndagkväll tittat på mitt absoluta favorit Seinfeld-avsnitt "The little kicks", har sett det hur många gånger som helst och det är fan lika kul varje gång. Elaine rocks! På lördag när Tanja fyller ska jag utbringa en skål och dansa såhär. Nighty!
Tonight - Franz Ferdinand!

Skrivet 2009-01-18 Klockan 20:00:44

Ah juste. Tänkte slänga in en liten recension á la Bella. Det gäller såklart Franz Ferdinands album "Tonight - Franz Ferdinand" som kommer ut i butikerna den 26e januari, själv laddade jag ner det för ett par dagar sedan. Jag tror att det kommer ta ett tag innan jag kan acceptera deras nya sound, albumet har lite 70-tals disco-influenser som jag inte är helt hundra på ännu. Deras gamla sound är mycket bättre enligt mig, rockigare och inte lika finslipat. Men jag kanske bara är trångsynt, förändringar kan ju vara bra. Då kan dem inse att deras gamla sound är mycket bättre och återgå till riktig indierock. Men "Send him away" är en typisk lättsam måndags-indie-låt som jag lyssnar på på bussen till jobbet. Jag säger "nja" än så länge!Hittade inget klipp med bättre kvalitet


Lördagsmys, trummor och överförfriskningar

Skrivet 2009-01-18 Klockan 19:34:58

Igår var jag hemma hos pappa i över åtta timmar. Hans nya "tjej" var också där, E. Vad säger man egentligen om flickvänner över 40? Tjej låter lite väl ungt, kvinna låter lite för seriöst och dam/tant går fetbort om man vill hålla sig sams med personen i fråga. I alla fall så kom jag dit runt halv fyra efter att jag hade simmat, en timma senare åkte jag hem till mamma och fick min sista del av min 18-års present. Allt utom 500 åkte i sparbössan! När jag kom tillbaka åkte jag och E till Sweet Chili och köpte mat, jag blev bjuden. Tre rätter köpte vi och delade på, tillsammans med ett glas rött. Lugnt och värt lördagsmys. Efter maten fyllde vi på glasen och diskuterade/lyssnade på musik i flera timmar. E gillar Volbeat! Dock inte pappa, som protesterade vilt när jag satte på "A moment forever". Efter det drog jag och pappa ner i källaren till trummorna, han visade mig lite nya grejer som jag satte riktigt bra. Jag satt själv i en timma och trummade på och när jag kom upp hade allt spårat ur. I den situationen (överförfriskat och otryggt) kopplas det på en känsla i mig per automatik. Panik, jag måste ut. Jag spärrade allt och kunde inte ens krama människan, bara flydde därifrån hem till Benja. Och när jag kom dit rann bägaren över, mitt samvete tryckte på och ångesten byggdes upp tills allt brast. Men i övrigt hade jag en jättetrevlig kväll. Och trummandet gör mig lycklig :) My new passion.


Pappa och E har börjat en buggkurs på Nerikes, jag fick också bugga med pappa. Men som han själv sa "Det här är ju rena barnleken för dig". Så jag lät gamlingarna hållas, haha.This is where I belong


God dag

Skrivet 2009-01-18 Klockan 12:56:43

Nu ska jag upp på stan och köpa mat och mig och Benja från Subway, stackaren jobbar idag och hann inte köpa med sig något. När jag ändå är på Krämaren ska jag passa på att köpa mig ett par riktigt läckra örhängen jag spanat in. Bilder från igår kommer sen. Ah just, jag och Benja ska möblera om hos mig i eftermiddag. Spännande!


What-what-whaat?!

Skrivet 2009-01-17 Klockan 12:43:23

Sitter och avnjuter en sen storfrukost såhär klockan halv ett på lördagsförmiddagen. Äggmackor, rooiboste, vaniljyoghurt och all-bran. Igår styrde jag och Tanja en spontan-afterwork på Pitchers tillsammans med hennes kusin och hans kompisar. Jag fick en rätt märklig kärleksförklaring av en kille så jag bestämde mig för att dra hem med Benja. Idag står simning, trummor och mamma på schemat. Kollat runt lite på youtube för inspiration, kolla snorisen! Och jag tyckte att jag är nybörjar-duktig.Well so long, you'll miss me when I'm gone

Skrivet 2009-01-16 Klockan 11:33:43

Jag har all rätt att vara upprörd med tanke på vad som sades. Spydigt och jävligt onödigt. Kärlekslöst. Men jag åkte med ett "Jahopp" i huvudet. Det bara rann av mig. Gick in och på ICA och handlade utan bekymmer. Det kan ju vara så att jag inte kan bli ledsen och sårad mer, med tanke på hur många tårar som spillts. Det har blivit nog helt enkelt. Jag har åkt på många smällar och många helt i onödan. Msn-rutan blinkar. I couldn't care less. Jag ska inte skriva för mycket. Men, aa. Jag vetefan. Vad är det för mening att fastna i ett destruktivt mönster, det är min fråga?
Luggar växer rätt fort...och hårfärger tvättas ur rätt fort också.

Skrivet 2009-01-14 Klockan 00:01:44

    
             24 okt                                                           24 dec


Jag har hittat Det!

Skrivet 2009-01-13 Klockan 23:34:02

Vet ni? Jag är glad, överlycklig. Åkte till pappa och satt ensam vid trummorna i nästan en och en halv timma och tiden bara flög. Shit. Jag har hittat det! Dock är jag jävligt trött på "Baby hates me", haha. Efter ett tag på grundkompet ringde jag ner pappa och ville avancera lite. Då lärde han mig "steg 2" som bestod av två saker. Dubbeltakt på bastrumman och öppna-och-stänga hi-haten. Ungefär 20 sekunder in i "Baby hates me"  händer det en liten klurig grej. Öppna-och-stänga hi-haten och sedan slå på crashen på en synkopering. Ni fattar säkert ingenting, men det är riktigt tungt för att lära sig på sin andra trumlektion. Och jag satte det! Inte helt fläckfritt, men jag är impad av mig själv. Jag spelade in det på telefonen och när jag kom upp till pappa och spelade upp det frågade han "Vem är det som spelar?". Han blev riktigt förvånad när jag sa att jag spelade. Hahehihiahi, jag är totally uppspelt, världens kick. Wooh. Imorgon börjar jag inte förrän 15.30 så jag kan unna mig en riktigt välförtjänad sovmorgon. Nighty!John Dolmayan


Mitt nästa mål!

Skrivet 2009-01-12 Klockan 21:22:52

Idag fyllde Benjas lillasyster Sofie 13 år. För exakt ett år sedan träffade jag hela Benjas familj för första gången, jävlar vad nervös jag var. Och Ida trodde jag hade en skruv lös eftersom det första hon pratade var om hennes dotters avföring. Haha. Släkten är värst, eller?

Jag har inte talat om hur min första trumlektion gick, i lördags. Det gick riktigt bra faktiskt. Om jag själv får säga det så är jag en talangfull nybörjare. Jag lyssnar inte på pappa eftersom jag är hans dotter, det är klart han säger att jag är bra. Åh, det bara kliar i händerna på mig, jag längtar tills nästa gång. Ska se om jag hinner dit imorgon. Denna låt ska jag försöka lära mig, kompet är rätt enkelt. Tempot får jag såklart dra ner. Själv anser jag att det är lika bra att höja ribban från början, varför inte? Jag vill lära mig snabbt och jag har inget att förlora.Danko Jones - Baby hates me


Dödsbo-rensning

Skrivet 2009-01-11 Klockan 22:36:13

Söndagen har varit en lång dag. Jag tillbringade fyra timmar med att packa ner och plocka ner saker, i min morfars avlidne fasters lägenhet. Fan vad mycket prylar gamla människor samlar på sig! Det är inte klokt! Konstiga prylar och en massa krimskrams. Dock fick jag med mig en hel del saker hem, riktiga retrofynd. Sedan fick jag mina julklappar från moster & co (bättre sent än aldrig).

♥ En cool retrovas
Kaffebryggare med termoskanna i rostfritt stål (av moster & co)
♥ Två handmålade fat med exotiska motiv
♥ Boop i badkaret (av moster & co)
♥ Två väskor
♥ Ett sidobord i mahogny
♥ En lampa i brunt/turkost som jag ska ha i mitt nästa kök som jag ska inreda turkost i
♥ En liten bok "Lycka" (av moster & co)
Två väggbonader i tyg som jag fullkomligt älskar, där kan vi snacka vintage/retro! Schyssta 70-talsmönster. Har dock bara satt upp den ena.

På tisdag får jag även en liten byrå och ett nattduksbord. Nighty!


What the heck liksom?

Skrivet 2009-01-10 Klockan 16:59:28

Detta förväntar jag mig att kunna efter min första trumlektion. Det kan väl inte vara så svårt, eller?
Shopping/trummor

Skrivet 2009-01-10 Klockan 16:52:13

Fan vad skönt med helg. Idag sov jag ut rejält, till tolv. Slöseri med tid, men ändå nödvändigt. Igår satt jag och Linda på Wobbler i nästan fyra timmar, vi hade ju en del att ta igen. Idag var jag en runda på stan med Benja, jag impulsköpte en väska för 349:- (ord. pris 649:-) och en kofta för 199:- (ord. pris 499:-). Nu ska jag slänga i mig två korvar och sedan åka till pappa, för ikväll ska jag ha min första trumlektion (!!). I'm really excited. Blir nog en lugn kväll, kanske stannar i några timmar hos far min. Ska ringa Johanna och kolla läget tänkte jag också. När vi syns igen kan jag kalla mig trummis!


+=


Levnadsbekräftelse/Volbeatbegär

Skrivet 2009-01-09 Klockan 18:29:50

Med detta inlägg bekräftar jag att jag, Isabelle Wallin är vid liv. Jag har haft en no-life vecka som bestått av bara jobb och alldeles för lite sömn. Hinner inte skriva så mycket, för ikväll ska jag unna mig lite öl och lite prat tillsammans med Linda. Här är i alla fall min absoluta pepplåt just nu, Volbeat - Still Counting. Det värsta är att klippet är ifrån deras Örebrospelning i december. Så jävla bra är dem live, och Michael Poulsen, vilken röst! Jag SKA se dem 2009. Ha en trevlig kväll!
Fuck!

Skrivet 2009-01-08 Klockan 06:39:39

Inatt somnade jag vid lite efter halv två. Fyra timmar och tjugo minuters sömn. I förrgår blev det fyra timmar. I måndags vaknade jag en och en halv timma innan alarmet skulle ringa. Jag orkar inte, detta tar knäcken på mig. Nu fastnade jag i soffan och missade min buss till jobbet. Jag är helt slut. Min kropp rör sig men huvudet hänger inte alls med. Jag pallar inte..


Beenjamin!

Skrivet 2009-01-07 Klockan 22:38:59

Haha, fyfan vad man inte kan vara på dåligt humör när man tittar på den här alltså! Jag tror jag avlider..6/1 2009

Skrivet 2009-01-07 Klockan 20:35:54

Jag är på fruktansvärt dåligt humör idag av olika anledningar. Därför tänkte jag dela med mig till er av min underbara gårdag. Den sjätte februari tvåtusennio firade jag ett år med min andra halva. Min älskling som gjort detta år så speciellt, så värdefullt. Jag har aldrig älskat någon och aldrig haft ett så långt förhållande. Innan jag träffade Benja var jag världens mest kräsna singeltjej. Jag letade fel i alla killar och tyckte att ensam är stark. Så förra hösten blev jag förtjust i en kille som svek mitt förtroende så hårt och det gjorde bara min skyddsbarriär ännu starkare. I början tyckte jag att Benja var en sådan där kille. En liten sprätt som inte fattar vad livet innebär. En omogen person som skämtade bort allt. Hade han varit vem som helst skulle han aldrig ha lyckats vända mig och dessutom blivit insläppt längst in i mitt hjärta. För där är det inte lätt att komma in ska jag säga er. Jag tror verkligen att allt har en mening och jag är menad att ha dig vid min sida. Tjejer, ni har all rätt att avundas mig. Jag har en pojkvän jag kan skratta med, som jag kan gråta ut hos, vars famn är den tryggaste platsen på jorden. Och det bästa är att jag vet exakt var jag har honom. Vi festar alltid på varsitt håll utan att svartsjukan bubblar upp. Jag behöver inte flasha med någon flådig förlovningsring eller tala om samboskap för att bevisa min kärlek. Den bara finns där och den är så rätt. Du är den bästa människan jag vet! Snälla, förgyll ett år till av mitt liv, du underbara människa!Min stjärnkock fixade egengjorda potatisklyftor och kebabspett i vitlökssåsI have to confess... I am a sucker for romance.
Vi låste in oss och lagade middag, drack bubbelvin och åt fruktcocktail till efterrätt, samt en film på det. Den mysigaste kvällen ever <3


Ord-Hitler

Skrivet 2009-01-04 Klockan 21:37:47

I fredags slog jag och min arbetskamrat, Tanja, vad om en stavning på ett visst ord. Förloraren blir tvungen att gå runt med ett stort bläck-streck över ena kinden imorgon på jobbet, man måste självklart låtsas om ingenting. Om någon skulle påpeka strecket måste man svara "Det ska vara där!". Eftersom jag är en unbeaten-språkbesserwisser gick jag in i vadet med stort självförtroende. Det gäller det engelska ordet för "schema". Jag slog vad om stavningen "schedule" och Tanja slog vad om "scheduale". Legenden talar för sig själv. Jag är en oslagen språkfascist. Imorgon ska jag skratta gott åt Tanja och hennes bläck-streck. Mohaha.
The midnight train is whining low, I'm so lonesome I could cry

Skrivet 2009-01-04 Klockan 15:41:09

Igår var vi först hemma hos Becca, sedan drog vi till Pitchers. Blev tidig hemgång för mig, men jag hade kul i alla fall. Lite bilder:Nu pallar jag inte mer, det känns som att jag kommer få en hjärtinfarkt av all panik. Så nu flyr jag lägenheten, tror jag ska gå upp till Ica och handla, ikväll ska jag testa mig på en ny maträtt. Flygande Jacob! En kycklingrätt med banan och jordnötter. I'm outta here...Livets gång, så orättvist..

Skrivet 2009-01-04 Klockan 13:49:49

Jag sitter här och vill verkligen skriva om vilken rolig lördagskväll jag hade, men all den glädjen är totalt bortblåst idag. Istället känner jag mig väldigt allvarlig och bekymrad. Ibland har alkoholen sitt lilla säregna sätt att framkalla alla möjliga känslor och tankar. När jag promenerade hem från Pitchers mot Benja igår kväll började jag tänka på livet och döden. Kanske beror det på att jag tidigare under dagen besökte min morfars avlidne fasters lägenhet. Det var en så obehaglig känsla att vistas i ett hem där någon gått bort. Möblerna är kvar, tavlorna sitter kvar på väggen. Men hon var inte där. Jag är så rädd för döden. Inte för min egen skull, när man är 19 år har man ingen anledning att undra över när ens tid är kommen. Men om man är 80 år kanske döden lurar bakom hörnet och kan slå till när som helst. För livet är orättvist. Jag har aldrig haft någon i min närhet som gått bort, men jag har en sådan obehagskänsla.. Alla tecken som talar för det. Det värsta är att det inte finns någon tröst. Tiden läker långsamt alla sår, men saknaden skulle aldrig försvinna.


Ma guuurl M.I.A

Skrivet 2009-01-03 Klockan 19:14:32

Alltså, jag har en sjuk dragning till konstig musik (om ni inte visste det redan). Men FYFAN vilken gudinna M.I.A är! Artist, stilikon, geni. Jag dör! I wanna be her! Hoppas att hennes uttalande om att lägga ner musiken bara handlar om ett litet break. The world needs you!Mina nyårsmål, inte löften!

Skrivet 2009-01-03 Klockan 17:06:49

Jag tillhör den mängden som inte tror på nyårslöften. Löften som man enbart gör upp med sig själv är väldigt lätta att inte hålla, vilket orsakar en känsla av oduglighet. Så jag har inga nyårslöften. Jag har bara mål utan tvång, mål som jag gärna vill uppnå. Här är mina nyårsmål!


1. Lära mig spela trummor.

Att bli trummis är något som jag drömt om hela 2008, men inte sagt det till någon. Det är inte bara själva grejen med att vara kvinnlig trummis som lockar mig, när jag lyssnar på musik lyssnar jag alltid lite extra på trummorna. Är det snabba och ilskna trummor får jag nästan en adrenalinkick bara av att lyssna. Trummor är ju det som styr musiken. Jag tänker "Äsch, jag är för gammal" men en av mina absoluta favorittrummisar, John Dolmayan, började själv inte spela förrän han var 15. Visst, det är inte samma sak som att börja när man är 19, men brinner hjärtat för musik så varför inte? Detta är något som jag kommer ångra bittert när jag är 40, om jag inte vågade testa på.


2. Skaffa en ny, bättre lägenhet.

Jag är så grymt trött på min lägenhet i Ladugårdsängen, har varit det i ett års tid nu. Och nu när jag står på egna ben är det på tiden att jag får en lite större lägenhet närmre stan.


3. Se någon utav Danko Jones Sverigespelningar.

Ska se om jag kan få med Becca på det också, hihi.


4. Se Volbeat.

5. Åka till Stockholm/Västerås och gå på workshops istället för en danskurs.

6. Åka utomlands med Benja i sommar.

7. Göra högskoleprovet.

8. Simma regelbundet.

9. Ta vara på min lediga tid.

10. Bli mer spontan och inte tänka för mycket.


För andra året i rad...

Skrivet 2009-01-01 Klockan 16:06:09

...Får jag tillbringa nyårsnatten med dig
...Äter vi på Pizzaplaneten på nyårsdagen;


   
Bella 1/1-08                                                    Benja 1/1-08


    
Bella 1/1-09                                                  Benja 1/1-0931a december 2008

Skrivet 2009-01-01 Klockan 15:57:45

Min nyårsafton började hemma hos Johannas pojkvän i Almby (försenad som vanligt). Fick lite sista-minuten-hårpanik. Tack Gud, för volumaster och Dust it. Utan dessa mirakel skulle min frisyr aldrig hållt sig uppe. I alla fall, vi åt kex och ost och jag drack mitt mousserande smultronvin i D's jättemysiga villa. De andra sköt smällare hit och dit och jag var som en nervös gammal tant (jag gillar inte smällare i händer på alkoholiserade människor). Vi skulle dragit till universitetsområdet men så blev det inte. Istället så blev det en fest precis vid Klaras, dock så stannade vi inte mer än 40 minuter innan det var dags att dra upp till järntorget för att vänta in tolvslaget. Benja och jag sköt upp tolvslaget och nyårskyssen med cirka tjugo minuter eftersom vi inte hittade varandra. Sedan tillbringade jag cirka två timmar med att leta efter min cykel som jag totalt hade glömt var jag ställde. Efter det drog vi hem till Benja. That's about it..Carro and IRSS 2.0