Good Old Fashioned Lover Boy

Skrivet 2009-03-30 Klockan 12:47:47

Såhär års väcks min kärlek till Queen till liv igen. Jag vet inte, vårkänslor och Queen hör ihop på något sätt. Det är en härlig combo i alla fall, det gör mig glad och hoppfull. Jag kan inte sluta stirra av häpnad på den underbara Freddie Mercury. Han var ju så fantastisk..


Ooh love - ooh loverboy
What're you doin' tonight, hey boyRolig upptäckt sådär på morgonkvisten

Skrivet 2009-03-30 Klockan 10:24:42

När jag vaknade för cirka tjugo minuter sedan, gjorde jag en lustig upptäckt i min säng. Jag hittade en nagel! Den var från vänstra stortån, nageln har "hängt på en skör tråd" i flera dagar, men jag har inte vågat slita bort den. Så den åkte i sömnen istället, det var ju skönt. Eller smärtfritt i alla fall. Nu ska jag sätta igång med städningen, för ikväll ska jag bara mysa och ta det soft. Cyaa.Lite nagellack satt kvar.. Haha


Min stackars tå


Lazy sunday

Skrivet 2009-03-30 Klockan 00:18:06

Så har ännu en vecka kommit till ända. Idag har det gått åtta dagar sedan det där. Åtta långa dagar. Jag känner mig inte direkt klokare eller att jag kommit till någon viss insikt. Jag behöver tid, mycket tid. Men på något sätt ser jag fram emot veckan... Jobbar femtimmarspass hela veckan, 16-21, så på tisdag ska jag passa på att ta en tur till Satin. Har bara varit på två-tre Satintisdagar totalt och de gångerna har varit rätt värda. Förutom halloween -07 då det inte gick så jävla bra för mig, haha. Imorgon är det måndag, jag ska upp relativt tidigt och göra fint i lägenheten innan jobbet. Nighty.
Medelmåtta och tröstshopping

Skrivet 2009-03-29 Klockan 11:54:36

Jävlar vilken lång dag det var igår. Högskoleprovet gick käpprätt åt helvete, kollade mina ungefärliga poäng igår eftersom facit dök upp på hemsidan, katastrofalt. Men jag nådde mitt mål på matten. Första delprovet hade jag satsat på fem rätt - och tro det eller ej, men jag fick hela sex rätt! Wohoo! Sex av tjugo, det är bra jobbat det. Ordförståelsen var genomsnittlig, läsförståelsen låg jag lite över snittet. Men matten, ujuj. Det ska bli intressant att se vilken totalpoäng jag hamnar på. Medelmåtta. Efter provet hämtade pappa upp mig och styrde kosen mot Marieberg där jag tröstshoppade en skinnjacka, även fast jag inte hade råd. Den satt bra, men jag har fortfarande problem med "extra-axlarna". När vi var klara på Marieberg åkte vi vidare till IKEA, där jag köpte min efterlängtade klädställning. Pappa hjälpte mig bära upp den till lägenheten och senare kom B över och hjälpte mig montera upp den, tillsammans med ett par öl. Jag är grymt nöjd  jag har verkligen behövt avlastning för mitt nuvarande garderobsystem. Idag ska jag tvätta och inviga skinnjackan. Snart får det fan bli vår!
Visst blev det bra?Högskoleprov och ensamhet

Skrivet 2009-03-27 Klockan 22:39:38

Högskoleprovet imorgon. Motivationen och engagemanget är inte direkt på topp. Helt ärligt talat så känner jag ett betydligt större sug på att ta en shoppingrunda och en cappuchino tillsammans med ett trevligt sällskap, än att sitta i skolbänken från 8.30 till 16.20 på min lediga dag. Dessvärre har jag redan betalat skiten, 350 spänn rakt i sjön om jag struntar i det. Äsch. Jag får köra på mina vanliga ledord som nästan blivit ett mantra för mig. "Det är bara en dag av hela mitt liv".


Idag kände jag av tomheten igen på det där äckliga sättet. En kille på jobbet satt och raggade på mig, med ganska cheezy raggningstaktiker. Av ren instinkt plockade jag upp mobilen för att dra iväg ett sms till honom och dela med mig av det patetiska försöket till flirt. Men sedan insåg jag att jag numera är ensam. Det vore bara fel och konstigt att skicka ett sådant sms till honom. Hade det däremot varit för en vecka sedan, så hade jag fått ett skratt tillbaka. Dessutom har jag suttit konstigt idag som resulterat i muskelvärk i ryggen. Hans massage hade varit helt perfekt och behövligt. Hans beröring. Jag gör framsteg varje dag, men vissa saker glömmer man aldrig..

The years, tears, smiles, fights

Skrivet 2009-03-26 Klockan 21:50:58

Idag har jag haft den värsta dagen sedan i lördags. Magknip, halvångest och illamående. Tittat på gamla sms och fått skuldkänslor. Nu finns det inga förbindelser längre. Nyckeln är tillbaka, alla kläder, smycken. Det är nu jag börjar inse att jag verkligen är ensam. Det sägs att det är vanan som tar längst tid att komma över. Hur kan man på snabbaste sätt vänja bort ett år och tre månader? Den som vet svaret får gärna höra av sig.

Jag måste överleva natten, just nu känns det kritiskt. Man får blicka framåt helt enkelt. Imorgon jobbar jag bara till ett, efter det ska jag och pappa till IKEA, Willys och eventuellt Marieberg. Jag ska inhandla en klädställning, mat och eventuellt en skinnjacka, det vill säga om pappa orkar springa runt med mig. Personligen har jag aldrig tyckt att jag passar i skinnjacka. I och med att jag är så smal om axlarna har jag alltid problem med sådana typer av jackor, det ser ut som att jag har ett par axelvaddar och därmed ser jag rätt löjlig ut. Men denna modell satt rätt snyggt, så det blir en investering imorgon. Nu ska jag försöka få i mig något och klara natten.Svart                                                                Tanfärgad


Gone

Skrivet 2009-03-25 Klockan 22:39:09

Jag är helt slut.. Orkar faktiskt inte skriva något. Den här kvällen har varit en av de jobbigaste kvällarna i hela mitt liv. Nu ska jag sova.


This is it.

Skrivet 2009-03-24 Klockan 18:49:06

Nu är den borta. Facebook-statusen. Jag minns väl hur det gick till när den hamnade där, för drygt ett år och tre månader sedan. Det var nytt och vi kände inte varandra så väl, vi fnissade och bestämde oss gemensamt för att bli officiella. Ett stort beslut, lika stort som att ta bort den. På bussen hem hade jag magknip och var spyfärdig, det var där jag bestämde mig. Hela grejen känns bara så jävla overklig. Det jobbigaste blir nog ändå folks kommentarer "Neej, men ni som passade så bra ihop..". När jag gick till jobbet från bussen imorse kände jag mig levande. Freebird. Men när jag åkte hemåt från pappa kände jag mig tom och sorgsen. Som att jag förlorat en stor bit av mig själv. Och nu har jag gråtit igen. Men nu ska jag sysselsätta mig med tvätt och städning. För att försöka fly verkligheten en stund.
The anxiety

Skrivet 2009-03-23 Klockan 19:04:21

När jag var yngre och hade det som jobbigast dealade jag med en hel del ångest, fast jag inte visste vad det var. Det enda jag visste var att jag hade en panikkänsla av att vara instängd i sitt eget huvud och att jag ville långt, långt bort. En kvinna som var som min mentor under perioden 16-17 var den första som satte ett namn på mitt fruktansvärda känslotillstånd. Det var en kväll i maj, jag satt ner i hennes soffa och försökte titta på TV, var nyinflyttad sedan några timmar. I ögonvrån märke jag att hon tittade på mig, granskande. "Du har ångest", sa hon. Jag kände henne inte så bra och tittade frågande på henne, med en obehagskänsla. "Jag hör det på din andning. Svettas du om handflatorna?". Minst sagt. Efter denna insikt försökte hon lära mig hur man kommer ifrån sin ångest, vid de första tecknen. Än idag har jag inte lärt mig hur man gör. Det börjar med magont och hjärtklappning, redan där blir jag halvt panikslagen. Då vet jag att det är kört. Sedan sitter man i skiten, i flera timmar. Värst är det kvällstid, såklart. Jag har inte längre någon trygghet som tar emot mig när jag faller. Men det är mitt val.. I'm on my own.
It's a day that I can't stand

Skrivet 2009-03-22 Klockan 15:00:57

I did it. I just had to. No turning back, no regrets. Jag har inte gjort någonting fel, men ändå så känner jag mig som den värsta förrädaren i historien. Hellre blir jag själv sårad än att såra andra. Speciellt när det gäller personer som inte förtjänar det. Han gjorde allt för mig. Och jag bara klippte, på det sättet. Det här kommer att bli en jävla känslo-rollercoaster som jag har framför mig, med start från idag. Men det här är ett helt nytt område, jag har aldrig lämnat någon. Hjärtat bultar hårdare än någonsin och tårarna bara strömmar ner, jag vill kräkas. Men får både min och hans skull är det här det bästa. Jag orkar inte gå runt med tviveln i bakhuvudet. Nu klarar jag inte att sitta här mer..
Underbara fredag

Skrivet 2009-03-21 Klockan 19:35:29

Gårdagens förfest bestod av bubbel och trevligt sällskap. Beccas gäster var jag, Lina, Bella, Zlatan, John och hans kompisar. Gjorde ett misslyckat försök till ölspelet, men grabbarna ville hellre leka trollkarl. Efter det särade vi på oss åt två olika håll, mitt "gäng" drog till Satin. Helt OK musik och som sagt väldigt trevligt sällskap. Jag är nöjd. Ikväll blir det same time, same place.


Somewhere far along this road he lost his soul, to a woman so heartless.

Skrivet 2009-03-21 Klockan 12:14:29

A night of confusion. Ibland önskar man att det bara fanns svart eller vitt, inget jobbigt mitt-emellan-stadie som rör till det. Vill inte skriva så mycket om hela grejen, men med moral och samvete som trycker på suger det rejält. Jag kan inte direkt påstå att jag känner mig som den mest ärliga personen heller. What to do?


Denna låt säger i princip allt.Fuuuuuuck

Skrivet 2009-03-19 Klockan 23:37:09

Har precis slitit med ett bildkollage i en timma, hemma hos Benja och nu funkar det inte att ladda upp. Jävla skit. Inte konstigt att jag hatar att blogga från Benjas dator. Jaja, imorgon är det fredag i alla fall.. Och fredagar bjuder på galej! Någon ska på stryk, haha. Nejdå. Ses ute i dimman imorgon!


 Worker bee with a sore throat

Skrivet 2009-03-17 Klockan 09:56:32

Shit, jag är helt förstörd. Kan knappt svälja och hostar massa slem. Mina halsmandlar är svullna, såklart. Fan vad jag har lust att operera bort de där jävlarna, de innebär bara massa problem jämt. Streptockocker och megaförkylningar. Alltid samma sak. Något annat som är surt är att nu när jag verkligen skulle behöva stanna hemma från jobbet så kan jag inte det..

En rolig grej är att jag slog mitt personliga rekord igår, på Bredbandsbolaget. Jävlar vilket flyt jag hade! Beställningar hit och dit. Antalet sälj slutade på 10 och provisionen för dagen hamnade på 180 spänn. Skulle jag sälja för 180 spänn om dagen i en hel månad skulle jag få ut 3600.. Bella har fått lite hybris efter gårdagens bravader.

Idag jobbar jag 13.20-22.05. Min sista dag på 100% och alltså sista dagen under utbildningen. Sedan återfår jag mitt liv igen! Jag ser ljuset! Soon, I will be a free bird!Dagens outfit, haha;En klockren söndag i full bemärkelse

Skrivet 2009-03-15 Klockan 17:31:30

Denna söndag har nog varit den skönaste söndagen på länge. Jag vaknade vid halv elva och vägrade somna om, Benja tyckte däremot att vi hellre skulle skulle sova bort hela dagen. Men jag fick som jag ville! Jag fräschade till mig så gott det gick (typ inte alls), tog med mig kameran och så gick vi ut i det underbara solskenet med mina mega-brillor på. Molnfri, blå himmel med en härlig vårkänsla. Gick mot Mingus och stannade lite här och där för att fota. Därinne bjöd Benja på pizza, jag tog en oxfilé-bearnaise-pizza med pommes som jag orkade en tredjedel av. En dam som satt bredvid hade observerat och sa vänligt "Men lilla gumman, du äter ju ingenting" och trodde antagligen att jag var en inbiten anorektiker. Men när jag tittade på henne genom mina svarta glas och svarade "Jag är för bakis" lågmält, så tror jag att poletten föll ner.


Efter det strosade vi runt i Ladugårdsängen och tog lite mer flumkort innan vi tog bussen upp på stan. Vi skulle bara gå in på Zara och kika på herravdelningen, för att sedan gå hem till Benja och mata katterna. Det slutade med att jag drog runt på Benja hit och dit i en timma och tittade på allt jag vill köpa. Skinnjacka, fransväska, vita converse, örhängen, gladiatorsandaler, stor kavaj. Och här sitter jag nu, helt död. Jag är så jävla trött, men samtidigt vill jag ut igen i vårvädret. Med vårat pissväder kommer det säkert snöa aset inatt och så är vi tillbaka i skiten igen. Nejdå. Tänka positivt. Snart måste det bli vår.Skabb och rufs - vi hör verkligen ihop!
Benja är Rose i Titanic


Vem gör det bäst - Björn eller Benjamin?Dessa kommer att sitta så jävla snyggt på mina fötter i sommar! HIIHI


Flyförbannad och kattig

Skrivet 2009-03-15 Klockan 16:59:20

Gårdagens utekväll började bra och slutade kasst. Av respekt för inblandade slutar historien där. Två gånger var jag framme med nävarna, oxtokig, men som tur hade jag Benja där som hindrade mig. Det var väl lika bra kanske. Nä, fan. Det hade varit värt det. Dessutom såg jag en person jag helst aldrig skulle vilja se någonsin mer, i hela mitt liv. Obehag. Jag träffade i alla fall en väldigt omtyckt och efterlängtad Meriton inne på Satin, som jag inte träffat sedan studenten. Vilken glädje, jag ler bara jag tänker på det. I månader har jag funderat över var han håller hus och igår fick jag en kram och en kort catch-up. Träffade också Muhammad som sa att jag var "kattig". I'm not from the hood, men jag antar att det är positivt? Jag blev glad i alla fall för sällskapet. Men, som sagt..
Mina raringar inne på SatinMer-i-ton och jag. Höha


Bellas flickrum - den sanna inspirationskällan

Skrivet 2009-03-15 Klockan 11:00:23

Både jag och Becca har blivit tok-inspirerade av Bellas flickrum. Jag önskar att jag tog mer bilder när jag var där så att ni skulle få se, men den tjejen är riktigt innovativ. I vilket fall hade Bella slagit upp en klädställning mitt i rummet som var fruktansvärt snyggt och praktiskt. Jag är så grymt sugen på en sådan, den skulle underlätta för alla mina klädbekymmer. De bekymren går ut på att jag har för mycket kläder för mitt nuvarande förvaringssystem och att jag gärna slänger kläderna på golvet. Dessutom har jag för mycket skor också. Becca köpte en i förrgår och det var lika snyggt hemma hos henne. Till löning är det min tur. Frågan är hur tusan jag ska få plats med den i min lilla etta? I'll figure something out.VARNING för stötande bilder

Skrivet 2009-03-14 Klockan 12:13:00

Jag fattar inte hur jag har lyckats. Jag har brutit båda stortå-naglarna från roten, för ett par månader sedan. Nu har naglarna hunnit växa så jacken är ungefär på mitten av naglarna. Men vad har jag gjort för att bryta båda naglarna? Jag kan inte minnas att jag har blivit stämpladbåda fötterna. Kanske är det ett par skor som klämmer åt där? Dunno..
Varsågod, idiot!

Skrivet 2009-03-14 Klockan 10:38:20

Fan vad sur jag är. Någon av mina gravt efterblivna grannar hade tvättiden före mig, 7-10. Det betyder alltså att klockan 10.00 ska man ha tagit sitt jävla pick och pack och dragit därifrån, inte ha torktumlarna och torkskåpet igång för full rulle. Så jag väntade till 10.15, men ingen gravt efterbliven granne kom. Då fick jag gå och plocka ner tvätten och ställa ut den utanför dörren. Det som gör mig mest förbannad är att det troligtvis är samma person som i höstas, då jag skrev detta inlägg. Dörren till tvättrummet stod vidöppen och det gjorde det förra gången också. Då sa människan att hon inte hade någon nyckel att låsa med. Dessutom skyllde hon på att hennes syster hade fött barn och hon skulle stressa iväg till BB med barnkläder. Undrar om hennes syrra fött en ungjävel till då?


What to do when youre broke?

Skrivet 2009-03-12 Klockan 23:47:35

Jag hade glömt hur kul det är att jobba kväll. Ahehihaho. Inte alls, med andra ord. Pissigt att komma hem tjugo i tolv, ännu pissigare att jag jobbar samma pass imorgon. Men jag är luspank så det är väl bara bra egentligen. Jag vill ha helg och fylla, helst båda samtidigt. What to do? Det kommer andra helger. Nu ska jag göra mig lite krämig äggröra sedan blir det sängdags. Nighty!
Alkohol, alkohol

Skrivet 2009-03-11 Klockan 19:49:25

Vid 19-tiden igår drog jag, Benja och Alex till Wobbler. Det bjöds på drinkar, skratt, trevligt sällskap och alldeles för många Tequilashots. Jag avrundade långt innan grabbarna i alla fall och dem gick det inte så bra för, haha. En helvärd kväll enligt mig i alla fall. Det mest underliga är att jag inte varit ett dugg bakis idag! Jag vaknade vid sju och då gick jag upp och drack mjölk för att jag var torr i munnen, men inte var jag bakis. Jag fick i mig två underbara daiquiries, en mojito, en öl, en hallondrink, två Tequilashots och en Tequila rose-shot. Strange.. Men jävligt skönt!The supargäng! Benja, Alex, Bella.
Peach-daiquirie                                         Strawberry-daiquiri


Riktigt nöjd!                                                ...Han också!


One too many


Summering = galet skön kväll. För mig i alla fall, som slapp bakfyllan


Min bekymmersfria tisdag

Skrivet 2009-03-11 Klockan 19:06:16

En heldag utan bekymmer. Bara han och jag och spontanitetens färd. Lunch på grekiska kolgrillsbaren, shoppingtur till Lager 157 och en helkväll på Wobbler tillsammans med Alex, med drinkar och skratt. Sådana dagar man bara upplever någon gång ibland, en kortare flykt ifrån vardageb. Välbehövligt. Men fortfarande känns det motigt och jobbigt. Hur lång tid ska sådant här ta? Ibland önskar man att alla svar kunde stå skrivna i någon slags relationsbibel.. Detta inhandlades från Lager:Söta trosor till mig


En spetsbolero för 40 spänn(!)


Det lätt bästa köpet, från Koola Anna.


Den här kommer jag att bo i, i vår


Och så ett fempack strumpor jag borde köpt för ett halvår sedan..


I lack the reason why I should be so confused..

Skrivet 2009-03-09 Klockan 19:57:43

Jag känner mig som en hormonstinn tonåring. I ena stunden vill jag bara lägga mig och dö av ångest eller gråta och i nästa känner jag mig glad och uppåt. Kärlek är bra, men hur man än försöker gå runt det så måste det göra ont eller vara svårt förr eller senare. Toppar och dalar. Det värsta är att jag klandrar mig själv så jävla hårt. Jag vet att jag inte borde göra det och att jag egentligen inte sårat med avsikt. Men det är så jag blivit uppfostrad, med skuldbeläggningar. Även om jag kommit en lång bit på vägen och även om jag sårar utan avsikt så hatar jag mig själv när jag sårar bra människor. Jag är lite my own worst enemy på den fronten. Som tur är har jag världens bästa Becca som är expert på det som jag inte kan, sätta fingret på känslan, få ut det i ord. Men trots det är jag lika förvirrad och rädd. Visserligen känns det lite bättre nu. Tur att jag har två karlar i mitt liv som alltid kan uttrycka mina känslor i ord. Serj Tankian och Daron Malakian. This is exactly how I feel..
All wrapped into one with a ribbon on it

Skrivet 2009-03-09 Klockan 12:06:36

Jag känner mig riktigt sjuk idag. Uttömd. Dessutom har jag ont i hela kroppen efter gårdagens tvåtimmars-danspass. Det blev bara jag och Carro, ingen annan dök upp. Så det blev som en liten team X-treme re-union. Hon hade en koreografi till Rihannas "Rehab", en blandning av street och jazz. Riktigt fin. Oturligt nog hann hon inte lära mig hela dansen, det tog tio minuter för mig att komma igenom en piruett. Jag har som sagt aldrig fått någon teknikträning i hela mitt liv. Jag vet att jag ska komma runt, men inte hur jag ska hålla i bålen. Jag vet att jag ska spotta med huvudet men inte var jag ska fokusera. Men det gick tillslut. Att jag var bakis gjorde inte saken bättre heller. På YouTube hittade jag ett litet snurrigare och hetsigare bidrag. Men Carros koreografi var mycket finare, renare och snyggare för den delen.

Try try try

Skrivet 2009-03-08 Klockan 22:44:11

Om det är något som är oändligt så är det tårar. Det tar aldrig slut och det suger energi. Om det ska fortsätta såhär så vet jag inte hur jag ska klara av att gå till jobbet imorgon.


Jag gör ett försök här. Igår gick jag ut med Becca och Bella. För att inte riskera ett tjugonde breakdown så stannar berättelsen där. En annan lustig och rolig grej är att jag hittade blekta jeansleggings - i Örebro! Enda anledningen till att jag köpte mina jeansleggings i Sthlm var att de var "de bästa av de sämsta". Hela tiden letade jag efter ett par riktigt blekta och så hittar jag dem i Örebro? Bra, men vilket slöseri. Nu åter till allvaret och verkligheten. Jag ska klara den här natten på något jävla vänster och jag vet inte alls hur.


Post-hypnotic suggestions

Skrivet 2009-03-08 Klockan 20:07:44

Sist mitt hjärta bultade såhär hårt var när... Jag vet faktiskt inte. Eller bultar, snarare bankar. Vet inte om det är ångest eller för att jag behöver mat. En blandning av båda kanske. Ibland kommer en gråtattack som går över ganska fort. Men allt jag vill göra är att kräkas, trots att det inte finns något att kräkas upp. Om jag kunde skulle jag nog spotta mig själv i ansiktet. Allt är mitt fel. Jag har skuldkänslor för mina känslor, mina val, mina ageranden och att det är jag som har bollen i handen. Det har aldrig varit så. Aldrig. Varför kan han inte bara vara världens elakaste, största idiot och göra det lätt för mig? Han är inte det. Han är den bästa människan jag någonsin träffat och han älskar mig. Ännu en gråtattack. Någonstans vet jag om att jag bara gör det som är bäst för oss. Men det jag gjorde igår var långt ifrån bäst, trots att det var så äkta. Dagen efter är jag lika förvirrad igen, dessutom med 100 kilo ångest on top of it. Jag kan inte sluta tänka på allt han gjort/gör/ville göra för mig. Bara mig. Varför är jag den jag är? Jag är ingen bra människa längre. Och det finns ingenting som säger att han inte kommer inse det. Han kanske inser att han är värd och kan få någon bättre. Nu måste jag avlägsna mig från datorn en stund. Natten kommer bli tuff. Jobbig som fan......

Skrivet 2009-03-08 Klockan 13:36:48

I'm the worst piece of shit you have ever seen. Nu ska jag laga mat så jag kan ta mig till dansen och försöka samla mina tankar någon annan stans. Förlåt


If you want suggestions..

Skrivet 2009-03-07 Klockan 17:41:05

Jag är en rutten människa. Det gör ont i hjärtat och jag avskyr mig själv mest av allt på jorden just nu. Det är svarta ränder på mina kinder, så nu måste jag sminka om mig också. Tjejerna väntar på mig, men de kan gott vänta ett tag till. Jag fattar ingenting. Dazed and confused. Det enda jag vet är att jag är en rutten människa, som inte förtjänar något gott i denna värld. Jag borde bli vräkt och sparkad. Huvudet är ganska tomt. Det enda som spökar är känslan av misslyckande. Hur ska jag ta mig ur detta? Jag vet inte vad jag ska skriva till honom, så jag skriver här istället. Kalla kårar går längs min rygg, jag lyssnar på låten och hatar mig själv.
What do you want?

Skrivet 2009-03-06 Klockan 20:12:10

Det är nästan äckligt hur vissa låttexter bara slår en rakt på käften och får en att inse vissa saker. Creepy. Men ändå klockrent på något sätt..


You know it ain't easy
Running out of thrills
You know it ain't easy
When you don't know what you want.
What do you want?

You want to rock now, rock the night
'Til early in the morning light
Rock now, rock the night
ShOpPiiiiiiNg!!!

Skrivet 2009-03-06 Klockan 18:38:51

Just ja, detta inhandlades i Stockholm för exakt en vecka sedan. Hittade mycket som jag har kollat ut. Men kvar för vårens inköp är vita converse, stor blazer, fransväska, mockaväst och någon schysst vårjacka. Jag tänker mig någon parkasliknande. Men det är ett tag kvar till lön också. En sak som jag får krupp över är att jag har letat sönder mig i Örebro efter ett knallturkost nagellack att lysa upp stan med. Det finns ingenstans!! Bara mesiga, mörkare turkosa nyanser. Den som har tips är välkommen att upplysa mig. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan åka över till snutten.
Fan vad jag älskar Monki!! Dock så köpte jag inte den oversizade blazern, fanns bara i L. Men gud vad jag älskar dessa plagg. Varför har inte sug-Örebro Monki? T.o.m. Sundsvall har ju butiken. Suckey..
Jag hittade ingen fransväska, men den här fick duga tillfälligt. Den är snygg den med.Jeansleggins. Ville ha ljusljusblå men det hittade jag ingenstans.Trodde att dessa bara fanns att köpa via katalog, som jag velat ha men tyckt varit onödigt att beställa. Så jag blev riktigt nöjd!


Det bidde musik..

Skrivet 2009-03-05 Klockan 21:01:01

Idag är det en vecka sedan Danko Jones. Men tankarna för mig hela tiden till dagen efter, fredagsförmiddagen. Ni vet,  min balkong-upplevelse som jag skrev om igår? Efter morgonciggen skulle det städas efter gårdagen, så Emma drog på riktigt härlig städmusik i högtalarna. Bland annat Def Leppards klassiker "Pour some sugar on me" som spelats flitigt i mina hörlurar under hela februari och Europes "Rock the night". Perfekt städmusik! Jag har som sagt aldrig gillat 80-tals rock och glamrock men den senaste månaden har jag blivit mottaglig för 80-tal. Det började med Skid Row's självbetitlade album (som visserligen är från -89) och sedan Def Leppards "Hysteria". Jag vet inte varför jag har varit så anti-80tal. Antagligen för att jag är uppvuxen med en rockmamma som alltid spelade AC/DC, Twisted Sister, Def Leppard, Van Halen och Kiss på högsta volym. Nu skulle jag skriva om Stockholm men det bidde musik. Fan vilken nörd jag är. Men jag gillart. Musik är min grej. Fatta att kombinera mina två stora passioner! Journalistik och musik. Jävlar, det här kan bli något. Hur som helst, denna Def Leppard-låt kommer minns jag från barnsben på Norrbygatan. Rocket, yeah! Sattelite of love...STÖÖÖRT

Skrivet 2009-03-05 Klockan 20:42:25

Kom nyss innanför dörren, jävlar vilken pärs. Var och storhandlade med mormor, morfar väntade i bilen. I femtio minuter var vi inne på Willys i Almby och jag kom ut 800 spänn fattigare. Seriöst! Jag har aldrig haft så mycket mat hemma i hela mitt liv. Madness!! Jag hade sex kassar med mat. Jag vägrar handla mat på minst tre månader från och med nu! Kolla för fan;


Before pics
Avlastning på mitt köksbord
After pics


The little worker bee

Skrivet 2009-03-04 Klockan 21:48:45

Jag kan knappt hålla ögonen öppna och klockan är inte ens tio. Har fortfarande mycket kvar att göra som att koka ägg till min frukost, äta och göra mig klar för sängen. Jag är en tvättäkta worker bee och har varit det i hela mitt liv. En envis liten fighter. Och tur är väl det, annars hade jag väl brutit ihop eller sjukskrivit mig vid det här laget. Men har man varit med om så mycket tyngre saker i sitt liv är det här ingenting. Men det tär fortfarande på mig, att se mig själv ruttna bort i en situation jag kan göra någonting åt. Men det kommer. Jag har vad som krävs för att komma exakt dit jag vill och lite längre därtill. What to do?Tycker jag ser ut som ett litet indie-troll i min stora kofta och tjocka bågar. Ett sött indietroll.


En flickas betraktelser

Skrivet 2009-03-04 Klockan 20:18:56

I fredags vaknade upp i en 120-säng bredvid Becca i en Waldorfinspirerad lägenhet, långt hemifrån. Gick runt i en lång t-shirt utan bh och tog morgonciggen på balkongen tillsammans med alla fyra underbara tjejer. Becca, Ida, Emma och Johanna. När alla satt där med solen i ögonen, bakis och jävliga (utom jag) sköljde en underbar känsla över mig. Jag kunde verkligen föreställa mig ett liv på det viset. Fem tjejer i ett kollektiv, i huvudstaden.

Jag kunde inte sova på bussfärden hem idag. Istället tänkte jag på allt jag vill göra och varför jag inte bara gör det. Trygghet, feghet, för mycket att lämna. Rädsla. For christs sake, jag är 19 år och resonerar som en medelålders kvinna. Det är nu jag verkligen borde prova på saker som ovannämnda. Det är så mycket jag saknar i Örebro. Dans, musik, människor, uteliv, shopping. Som Becca själv sa, det finns så otroligt stora möjligheter i Stockholm. Det skulle vara så tillfredsställande eftersom jag är så grymt uttråkad med livet i Örebro. Jag vill så mycket mer. Men varför inte bara göra det? Why settle with less?


Stockholm del 2, DANKO JONES

Skrivet 2009-03-03 Klockan 21:24:47

När sällskapet lämnade oss vid slussen fick vi klara oss på egen hand. Men på något sätt lyckades vi i alla fall ta oss ombord på bussen mot Djurgården. Becca satt och pimplade rödvin i en pet-flaska och jag hade en Carlsberg Export i handen. Mina förväntningar var på topp och pirret i magen satt där det skulle. Väl framme hamnade vi i en kö utanför Tyrol som var rätt liten och gick ganska fort, jag trodde att vi var sist av alla. Men till min förvåning var det nästan tomt i lokalen. Det fanns ett t-shirtstånd med massa schyssta Danko-tees och typ tre barer, inget av dem var det kö till. Becca och jag gick direkt till baren och beställde öl i plastmugg. En timma senare, klockan sju, när spelningen satte igång kom det ut ett skönt förband som spelade en blandning av Danko och The Hives. Hela tiden gick vi på nålar och undrade när Danko skulle komma ut. Efter en viss tid gick vi ut och rökte men fick panik när förbandet slutade spela, vi fimpade och kutade in igen. Det var tomt på scen, vi trängde oss fram och fjärilarna i magen snurrade runt som aldrig förr. Men ingen Danko kom ut. Istället kom det ut fyra sköna snubbar och började pillra med instrumenten. Två förband? Jag förstod direkt vilken musik det rörde sig om. Killarna hade långt, platt hår och tjocka mustascher. Vida jeans, skjorta, dålig hållning, väst. Det luktade 70-tal. De två första låtarna på sex minuter vardera funkade. Men det blev sju låtar totalt. Beccas och mina fötter värkte och båda grymt irriterade och besvikna på Danko Jones. Hur kan man låta sina fans stå och lida i två timmar? Så fruktansvärt respektlöst.

När sångaren i Graveyard som de hette presenterade deras sista låt, tändes ett litet hopp inom mig. När de avlägsnat sig från scenen tillsammans med lättade applåder från publiken började det hända grejer. Förbandens instrument blev utburna och andra saker började komma fram. När de drog av skynket insåg jag. Dan Cornelius trumset. Snart kommer dem. Det tog ett jävla tag, men när de uppenbarade sig var väntan som bortglömd.

Först kom Dan ut på scenen. Jag var i min egen lilla värld eftersom allt hade tagit en sådan jävla tid, klockan var tio-tjugo över nio. Publiken började skrika och applådera. Sedan kom också John Calabrese och till sist Danko Jones. Jävlar vad jag skrek när jag såg honom. Mannen, myten. Som vanligt hade han på sig svarta kostymbyxor, svart skjorta och ett svart, brett läderarmband. Looking good. De öppnade med "Play the blues". Dessvärre hann vi inte njuta så länge av just den låten. Såfort de kom ut på scenen blev det ett jävla tryck bakifrån, Becca blev helt mosad mot min rygg och jag spjärnade emot genom att trycka ifrån vid gallret längst fram. Vid den tidpunkten var lokalen fullsmockad av rockers, så jag och Becca flyttade oss längre bak. Och där stod vi resten av konserten.


Danko Jones gjorde en riktigt bra spelning, men jag är otroligt missnöjd med låtvalet. Becca blev lycklig när hon fick höra sin "Code of the Road", dessvärre hade jag inte den turen.

Här är låtarna som Danko Jones framförde (har glömt några):


Play the Blues
Forget my name
First Date
Code of the Road
Sugar High
Sleep is the Enemy
Sugar Chocolate

Baby hates Me
Lovercall


Här är låtarna jag ville höra helst, i ordning:

Sticky Situation
Wait A Minute
She's Drugs
Natural Tan
Sugar Chocolate
First Date
Sleep is the Enemy
Hot Damn Woman
Baby hates Me
Sex Change Snake
The Finger

Det bättre förbandet
The handsome Mr. Jones


Danko! Danko! Danko! Danko!Jag filmar under "Sugar High"! Finns på YouTube.


Abducted by aliens

Skrivet 2009-03-03 Klockan 20:35:01

Jag lever, men det är knappt. Igår gjorde jag lite övertid på Viasat, så jag hade en arbetsdag som började 8.00 och slutade 20.00. Tolv jävla timmar exklusive pendeltid. En rätt dålig idé, för idag har jag gått som en jävla zombie hela dagen. Så utmattad har jag inte varit på länge. Det här börjar tära på mig rejält faktiskt. Men nu är utbildningen slut i vilket fall, nu har jag två veckors trainee på 100%, sedan hoppar jag äntligen på mitt 75% schema. Praise the lord liksom.


Lämna mig utanför dina våta drömmar, tack!

Skrivet 2009-03-01 Klockan 15:54:34

Igår hade jag och Becca en jävligt sober kväll. Ingen av oss hade alkohol hemma, så vi fick förfesta nyktra. Vårat förkrök bestod av mat och kaffe, jag drog en pesto-pastasallad (som vanligt) från Rosalis medan Becca och Erik stack till Sweet Chili och hämtade käk. Efter maten skulle Erik åka hem till Lindesberg och Jag och Becca skulle till Thao, dock så kom det ett litet hinder i vägen. Erik fick med Beccas hemnycklar till Lindesberg, så vi blev strandsatta hemma hos Becca fram till klockan elva, då vi äntligen kunde dra till Thao. Vi hade verkligen astrevligt, med vissa undantag, jag drack bara två öl och en päronshot. Eller var det tre öl? Ja shit the same, jag hade riktigt trevligt i alla fall.Bella                                                            Mermade


Nu börjar jag dock bli trött på alla glasögon-ragg-komplimanger. Alla killar morrar och säger att jag ser ut som en porrig sekreterare/fröken/bibliotekarie. Det är kul att vara snygg i glasögon, men vad fan liksom. Man kan ju beröma annat. Visserligen så sticker jag ut rätt rejält med glasögon jämfört med utan. Äsch. Komplimang som komplimang, eller? Fast ibland kan jag känna mig stött och äcklad när killar typ stönar i örat på mig om deras perversa fantasier om en skolfröken/sekreterare/tjej med glasögon och piska. Tack, men nej tack. Jaja. Idag ska jag bowla med pappa, Elisabet och hennes döttrar. Kulkul. Kanske skriver om Sthlm ikväll, men bara kanske. Cya.


Förresten, jag fyndade ett par bågar för 20 spänn idag! Visst, megabrillor är ju lite passé men vad fan. 20 spänn!?


RSS 2.0