Sommar?

Skrivet 2009-05-31 Klockan 16:22:05

Vilken helg. Min har bestått av tjafs och krångel med ÖBO, bakfylla, stek i solen, öl på Pitchers och musik i stadsparken. Ikväll blir det Wolverine och en uppumpad Hugh Jackman på bioduken. Idag har jag funderat lite över mitt liv och min tillvaro, vad jag saknar och vad jag vill få bort. Om en månad flyttar jag. Nystart. Dock kommer jag sakna min vackra park som jag tillbringat många lata sommardagar i. Ett bra sommartidsfördriv att ligga på en filt med en bok, kaffe och cigg och bara njuta av solen. Stora Holmen lär ju bli närmast mitt nya place?

The lens-struggle

Skrivet 2009-05-28 Klockan 12:40:28

Fick hem mina endagslinser igår, hållt på och pillat i tjugo minuter och ÄNTLIGEN är vänster lins på plats. Jag känner mig som Rocky. Lite lustigt att gå runt med ett bra öga och ett dåligt. The struggle continues..Update 12:55

Nu är båda inne och jag ser som jag ska. Fyfan vad bra jag är, lyckades sätta in båda för första gången på ungefär en halvtimma. WIHOOOOOOO!


F@*¤#!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet 2009-05-28 Klockan 00:33:00

Det blev ett genant stenkastande på grannens fönster ikväll också. Även min extranyckel vägrade samarbeta. Imorgon ska ÖBO-kontoret få sig ett trevligt besök..


Kvällsfrustration

Skrivet 2009-05-27 Klockan 00:07:32

Stod i tjugo minuter och kastade sten på min grannes fönster för att min nyckel vägrade samarbeta. Det var en jävla tur att hon var vaken, kanske inte hade varit så populärt att bli väckt tjugo över elva på kvällen för att få springa ner och öppna åt en granne. Jävla 90-tals påhitt med spejsade chip-nycklar som lägger av lite när de känner för det. ÖBO är som de är..

För övrigt är jag jävligt trött på mitt jobb. Det enda jag lär mig är att det kryllar av så mycket otacksamma idioter här i Sverige. Många av mina kunder definierar lyxproblem. Har nästan bara pratat med surmuppar och mogolida jubelidioter idag. Jag hade till exempel en kund som ville ha 1500:- i kompensation för att vi upptagit hans tid när han själv ringt in till kundtjänst. Vissa verkar tro att man har någon slags slagpåse-tjänst, att vi får betalt för att kunderna ska sitta och spy galla över oss. Nu blir det sängen för mig, imorgon ska jag till Lager och söka efter billig sommarklänning. Nighty!
Exclusive shoppingtips

Skrivet 2009-05-25 Klockan 23:22:27

Ska faktiskt vara lite modebloggerska idag och tipsa om ett kap jag gjorde idag på min snabba shoppingrunda. Har länge haft behov av en balconette-BH eftersom det inte är så snyggt med uppstickande BH-band, speciellt till vissa plagg som bodys. Jag har alltid genomskinliga halterneck-band men de syns ju i alla fall. Köpte i alla fall en söt vit variant från H&M för 129:-. Ingen särskild, dock ganska söt med den ljust blekrosa rosetten fram. Försök hitta en balconette för 129:- på Lindex! Riktigt nöjd i alla fall.. Kom undan billigt idag på min löning-shoppingrunda. 289:- slutade notan på. Rätt bra för att vara Isabelle!

Man får aldrig vara lycklig

Skrivet 2009-05-25 Klockan 00:33:57

Jag är på riktigt pissigt humör, nästan grinfärdig. Har städat hela lägenheten och insett att mina glasögon är helt förlorade. I tre månader fick jag ha dem och fan vad jag trivdes i dem. Dessutom var dem dyra. I onsdags innan jag cyklade iväg mot bilen så la jag ner mina glasögon i väskan eftersom solen sken. Så jag satte på mig solbrillorna och la ner glasögonen i ett fack, löst i väskan. Cyklade ganska snabbt mot resecentrum eftersom jag hade dragit mig i sängen ett tag och ville inte ställa till det för mina arbetskamrater som också samåker. Vid ett tillfälle körde jag ganska snabbt över ett gupp som gjorde att min väska hamnade upp och ner i cykelkorgen. Men jag lyssnade på musik och noterade inte att något ramlade ut, så jag rättade bara till väskan. Väl inne på jobbet så hittar jag inte glasögonen i väskan när jag så jag tänker att jag helt enkelt fått för mig att jag la ner dem i väskan. Med tron på att de ligger kvar på byrån hemma kommer jag hem och börjar sökandet lite smått. Inga glasögon någonstans. Har kollat i vartenda skrymsle helt förgäves. De måste alltså åkt ut under cykelfärden Inte nog med det så har jag fyra månader kvar att betala av på dem och jag får ingen ersättning för förlorade glasögon. Så nu har jag fått bita i det sura äpplet och beställt endagslinser online som en paniklösning för 300:-. Och jag som behöver vartenda öre jag kan få till flytten. Fan!
:(


Grattis bloggen!

Skrivet 2009-05-23 Klockan 17:28:56

Idag fyller min blogg exakt två år. Anledning till att jag startade bloggen var rätt barnslig. Jag och min gamla danslärare Banke låg i fejd och han hängde ut mig på sin blogg, så därför tänkte jag göra en motattack, inlägget kan ni läsa här. Det var en ganska intensiv fejd med mycket smutskastning och psykning. När min grupp team X-treme tävlade på RUM-festivalen för två år sedan, strax efter jag skrev det berörda inlägget så hade Bankez dansgrupp uppvisning på samma festival. Vi tävlade inne på folkets hus och Bankez dansade på Krämaren. Direkt efter att vi hade dansat klart så gick vi upp till Krämaren för att titta på deras uppvisning. Vi ställde oss längst fram, jag vet inte vad de andra gjorde, men jag stod och hånskrattade och spydde ut dryga kommentarer. Minst sagt omoget. Men nu är allt glömt och förlåtet (tror jag). Jag önskar honom all framgång inom dansen. Kika in hos Banke vetja! Och slutligen - grattis till bloggen som hjälpt mig genom svåra stunder, fått mig att komma till insikt och framkallat mycket glädje.

Farsan var en rolling stone, och morsan ville se Tom Jones

Skrivet 2009-05-23 Klockan 15:35:03

Det är så svängigt så jag tror jag avlider. Fick även reda på att Johannas kompis är bekant med dessa sköna snubbar. Kanske ska göra en beställning till min 20-års fest? Fullkomligt.
The bleeding hole in her heart

Skrivet 2009-05-21 Klockan 23:29:44

En liten mer sorgsen Isabelle säger godnatt. Det är hårt att fatta sådana beslut som kommer att påverka vardagen så påtagligt.

I thought 18 karat gold would save a lonely soul
But she don't sleep at night, afraid to turn out the light
Cause they kept pulling her hair
Wouldn't leave her alone

 Life flows

Skrivet 2009-05-21 Klockan 11:23:15

Igår jobbade jag över två timmar, duktig tjej. När jag kom hem till stan åkte jag hem, duschade och gjorde mig fräsch för att sedan tillbringa kvällen med Becca, Bella och Lina på Hellas uteservering. Det blev två öl, sedan skiljdes vi åt. Mer om det senare. Nu ska jag göra mig i ordning för att käka lunch med alla gamla team X-treme:are på Stadsträdgården. Äntligen!


Balls of steel

Skrivet 2009-05-19 Klockan 21:03:57

Jag vet inte om jag var övertrött igår, men jag minns inte när jag senast skrattade så hårt åt ett TV-program ensam hemma i soffan. Det händer inte ofta, kan jag säga! Däremot händer det att jag skrockar lite till Seinfeld, inte mer än det. Men jävlar vad jag skrattade åt svenska "Balls of steel" igår när de drog igenom säsongens highlights. "Soneby Citysports" och "En jobbig djävul" fick mest skrattpoäng.

"Solna tattare!!", haha!


Johnossi

Skrivet 2009-05-18 Klockan 23:17:42

I party with my pain
When you don't seem to come around
With fluids in my brain
We seem to get along just fine
I party with my pain
I am the ultimate high, I am the rush you been waiting for your whole life

Skrivet 2009-05-16 Klockan 11:29:57

Gårdagens låt. Så jävla träffsäkert.

Feel me, I'm like a dose of heroin
You high off me, so high
Not even the eye can reach, But I can see
Me inside of you and what's inside of you is beautiful
Gosh..

Skrivet 2009-05-16 Klockan 11:22:56

Fyfan vad körd jag är. Kroppen skakar, huvudvärk, ont lite här och var. Haha. Herregud.. What a night. Har inte så mycket mer att säga..

What to do?

Skrivet 2009-05-15 Klockan 09:52:47

Jag har funderat på att lägga i lite blonda slingor till sommaren, precis som förra året. Fast jag vet ju vad blekmedel gör med mitt hår. Annars har jag länge funderat på kopparslingor, hur snyggt skulle inte det vara? Jaja, we'll see about that!Tänk om..

Skrivet 2009-05-15 Klockan 00:10:04

..Bella flyttade till Stockholm. Det skulle nog gå lika bra för mig som det går för Kramer på the subway.
Blööh!

Skrivet 2009-05-15 Klockan 00:04:57

Imorgon är sista arbetsdagen för veckan, finally. Idag ringde det på non-stop, som mest hade vi 50-60 personer i kö. Inte alltför skoj. Däremot är det inte riktigt okej att jobba till 22.05 på en fredag. Men då åker jag raka vägen hem till Becca där en flaska mousserande jordgubbsvin väntar på mig, även finbesök från Stockholm i form av Emma. Sedan får jag se vart kvällen tar mig. Jag kanske blir positivt överraskad! Njeh, who am I kidding? Haha. Over and out.

Nooooooooooooooo

Skrivet 2009-05-14 Klockan 10:55:54

Fan. Nu blev jag lite putt faktiskt. Genom en flyer i brevlådan fick jag reda på att ÖBO kommer hit på tisdag och ska rensa i ventilationssystemet. Det betyder alltså att jag måste städa och att jag faktiskt måste röra dammsugaren. Kanske till och med moppen? Åh, ve och fasa!


Techno Germany

Skrivet 2009-05-12 Klockan 23:30:47

Jag gillar inte Dirty Sanchez, men ett inslag från ett avsnitt har satt spår i mitt huvud. Det är från deras Europa-säsong och i detta avsnitt besöker de Tyskland. I just detta avsnitt klipper de in Pritchard två-tre gånger helt från ingenstans då han står på en vagn av något slag och sjunger/säger "Techno Germany, techno Germany..". Det har hänt att jag på fyllan eller på flum-humör har börjat sjunga på just dessa ord precis som Pitchard och då har personerna i min omgivning tittat frågande på mig. Så äntligen hittade jag ett kort klipp på YouTube att visa er, så nästa gång jag får ett Techno-Germany utfall behöver ingen titta så konstigt på mig.
Excitement

Skrivet 2009-05-12 Klockan 09:44:48

Morning morning. Nu har jag en kväll-vecka igen och det betyder isolerad från civilisationen. Mitt ordinarie pass är 15.35 - 22.05, men igår lyckades jag tacka ja till två timmar övertid idag så då börjar jag redan 13.35. Martins argument till mig och Jenny var "Ja men då får ni röka en extra cigg var!". Vad har jag gett mig in på..?


Imorgon ska jag ta med mig Linda och kolla på lägenheten på Slottsgatan. Egentligen har jag redan bestämt mig, men jag måste ju kolla in den först. Åh, jag vill flytta nu! Får jag lägenheten ska jag börja packa på en gång och rensa ut möbler. Härligt att för en gångs skull ha något att se fram emot. Här är ett litet bildcollage från i lördags. Notera Oscar som är bootylicious;
Black Eyed Peas re-united

Skrivet 2009-05-11 Klockan 14:10:51

Jag blev glatt överraskad när jag fick reda på att Black Eyed Peas har återförenats! Det var ju i alla fall två-tre år sedan de var in action. Jag gillar dem bäst tillsammans, varken Fergie eller Will.I.Am lyckades lika bra med sina solokarriärer. Man blir fetinghypad av denna pitchade version av Boom Boom Pow, originalet går saktare. Men jag älskar denna, man blir dåligt sugen på att sätta ihop en liten koreografi till den. Om det blir partaj i helgen vet ni vad jag kommer ha på repeat i alla fall.
Det är bara individen som kan styra över sitt eget öde

Skrivet 2009-05-10 Klockan 15:59:20

Patetiskt. Det är det enda det är. Patetiskt och sorgligt, mest patetiskt. Den paniken jag drabbades av igår går inte att jämföra med något annat. Jag trodde det hängde på liv och död, men det visade sig att det bara var utlopp för diverse undertryckta känslomässiga svårigheter. Igår var jag jävligt förbannad, idag skakar jag bara på huvudet. Jag kan bara se till mig själv som en person som gått igenom en svår känslomässig resa, men inte strukit med för det.


Mitt öde var förbestämt. Jag skulle bli ett problembarn med tanke på min uppväxt och allt runtslussande mellan jourfamiljer och tillfälliga boenden. Ingen förväntade sig något annat. Jag kommer ihåg att en socialsekreterare höjde på ögonbrynen när hon läste min utredning. En tonårstjej som vuxit upp i en ytterst ostabil miljö där alkohol och drogmissbruk var normalt och föräldraskap var något helt främmande. Men denna tjej skötte skolan galant, hade en hälsosam fritid som bestod av träning och normalt fungerande socialt umgänge, hade inget kriminellt förflutet och dessutom drogfri. Inga turer på behandlingshem. Jag var och är ett maskrosbarn. Mot alla odds lyckades jag slå mig upp ur den hårda, massiva asfalten och spira upp mot skyn.


Min resa genom livet har varit kort, men ändå har jag varit med om mycket som många i vuxen ålder aldrig kommer uppleva. En sak jag lärt mig är att ingenting blir bättre av att sitta och tycka synd om sig själv. Och jag blir så förbannad när jag ser folk med det beteendet. Till exempel, folk som hellre dränker sina problem med alkohol, ställer till en massa för sin omgivning och sedan sitter och beklagar sig över sin situation. Hade jag varit svag och följt vägen till mitt förbestämda öde hade jag inte nått mina mål inom dansen, inte tagit studenten, inte varit en självständig individ och klarat av allt jag varit med om. Även om livet är tufft och orättvist är det bara du som har ditt öde i dina händer. Och det är upp till individen vad som händer på vägen.
Don't cry tomato baby

Skrivet 2009-05-09 Klockan 11:22:50

Ny dag, nya tag. Tomhetskänslan härjar fortfarande. Försöker pigga upp mig med lite musik och hoppet om en bra dag. I torsdags när jag och Jenny satt i bilen påväg till jobbet lyssnade vi till "Felhörningar" på Rockklassiker. Rätt kul faktiskt, jag är en riktig besserwisser på den fronten eftersom jag har ett brett låttext-förråd. Tjejen som hade mailat in hade hört lite fel på Metallicas "Die, Die My Darling". Den riktiga textraden lyder "Don't cry to me oh baby", men tjejen hörde "Don't cry tomato baby". Så varje gång jag hör den tänker jag på "tomato". Kulkul.
Är det vår i himmelriket?

Skrivet 2009-05-08 Klockan 19:10:36

Är det vår i himmelriket?
Står dethästhovar i diket?
Hör jag själaringning hemma i vår by?
Herren Gud på porten gläntar,
vinkar åt mig, ler och väntar.
Och jag nalkas på en snövit sommarsky.Det här var vårt sista farväl till dig, morfar. Nu har du fysiskt lämnat oss. Tomhetskänslan går inte att beskriva. De minnen som är starkast snurrar runt i huvudet hela tiden. Alla småsaker som uttryck och kroppsspråk, vanor. Jag var morfars lilla kicka. En gång, precis efter att jag hade flyttat ifrån er berättade mormor att du hade vaknat mitt i natten och drömt om mig. Yrvaket hade du gått ut i hallen och frågat mormor "Var är flicka'?". Eller när jag precis fått reda på din sjukdom, när vi stod i köket och jag grät ut i din famn. Du höll om mig länge och väl i din trygga famn och tröstade mig. Min lilla morfar med glimten i ögat och sinne för humor sitter nu och vakar över oss. Tyckte du att jag var fin i kyrkan, eller var mitt hår lika rufsigt som vanligt? Tankarna är hos dig jämt och det enda jag kan göra är att minnas. Vila i frid nu, min älskade morfar. En dag ses vi igen.


Sorgens dag är kommen

Skrivet 2009-05-07 Klockan 23:11:27

Jag är slut. Helt jävla dödstrött. Har tillbringat dagen med att duka i ordning till fikat imorgon efter ceremonin. Jag har känt mig nere, tom och ibland nästan förbannad. Förbannad över situationen. Jag vill inte alls prata med folk jag inte känner imorgon. Det är inget jävla släktkalas, varför ska jag sitta och låtsas vara glad och intresserad av att prata jobb och väder. Känner mig nästan som en liten trotsunge. Jaja.

Min klädsel är väl planerad och genomtänkt. Mormors marinblå 40-talsklänning som jag hade på nyår, morfar tyckte om den. Grå strumpbyxor och mina svarta, höga mockapumps till. Morfar uttalade sig nästan aldrig om min klädsel, bara min frisyr. "Trollfia" var inte helt ovanligt att få höra av honom. Men just en av mellandagarna i julas hade jag efter mycket om och men köpt mockapumpsen för 999 spänn. Skulle hem till mormor och morfar för att visa upp dem, hade förberett mig för mormors standardreplik "Nej men du shoppar alldeles för mycket, ni ungdomar är så bortskämda...". Men hon tyckte om dem. Till och med morfar tyckte att de var klassiskt stiliga. Ovanpå det ska jag ha min nya oversizade kavaj som jag fick hem med posten idag. Nu ska jag låta nagellacket torka, ta ur spolarna från håret och gå till sängs. En lång dag väntar imorgon.
Äntligen!!

Skrivet 2009-05-07 Klockan 15:20:44

Ihihihih! Idag är jag grymt förväntansfull och glad, anledningen är ett samtal från Ragnarssons fastigheter jag fick på lunchen. De hade en etta på Slottsgatan, precis ovanför deras kontor, som stod ledig till 1 juli. Kruxet är väl att den är på 29 kvm och jag tycker egentligen att min lägenhet på 39 kvm är för liten. Dessutom åker jag på två dubbelhyror och ev dubbla bredbandskostnader. Men vilket jävla guldläge, mitt i stan. Dessutom låg hyran på 3100, om man jämför med min på 3745. Äntligen min tur!! Så jag har mailat hyresgästen för att komma på en visning, jag står först i kön. So it's my call ;)


Fuck you very very much

Skrivet 2009-05-06 Klockan 19:40:27

Trots att mitt humör är på lägsta möjliga bottennivå småler jag överlägset när den lättsamma och kaxigt uppriktiga sången ljuder i mina lurar. Tar vägen hem genom den grönskande parken utanför Virginska och runt gustavsviksområdet, går med bestämda kliv och har en känsla av förnöjsamhet. Visserligen är låten tillägnad till gay-hatare, men jag kan se saken ur en annan vinkel. Fuck you, fuck you.
Insikter på fyllan

Skrivet 2009-05-04 Klockan 00:08:51

Lite patetisk känner jag mig faktisk. Valborg i torsdags, kusinens 30-års fest i fredags, Bellas 20-års kalas igår och Satins sista kväll idag. Med andra ord - fyra dagars supande. Det är väldigt olikt mig för dem som känner Isabelle Wallin. Den riktiga, eller gamla Isabelle Wallin tål max två dagars supande i rad. Men den nya Bella skiter liksom i vilket. Tankegången att vad fan spelar det för roll. Och det värsta är att det är på fyllan som the real deal dyker upp. Begravning om mindre än en vecka. Jag vill inte. Vill bara leva i ett enda töcken och helst inte alls uppleva något som heter begravning. Jag har tryckt ned allt och vill gärna fortsätta på det spåret. Det funkar för mig, inget spelar någon roll. Nu är jag salongsberusad och jag ska upp vid sju, om nästan exakt sju timmar. Does it look like I give a fuck?
Skogsturken re-makes

Skrivet 2009-05-03 Klockan 12:52:48

Igår hade jag Skogsturken på huvudet hela kvällen och sprang runt och frågade vem det var som kastade. När jag kom hem började jag söka på re-makes av Skogsturken och hittade några starka och kreativa kandidater. Fast emo-turken är nog min favorit. Eller håller ni inte med?


Originalet, Skogsturken


Fjällturken


Emoturken - Bellas favorit
 

Rabarberturken


The door is closed

Skrivet 2009-05-02 Klockan 18:33:28

Jag sitter som ett frågetecken och undrar vad som egentligen händer. Inte så kul när en person spyr en massa galla över en, när man inte kan känna sig träffad av en enda anklagelse. Synd bara, jävligt synd. Jag förtjänar bättre än så. Snart är jag klar för kvällen. Fix up, look sharp ;) Hoppas kvällen blir lyckad mot alla odds. The door is closed.


My life be like oooh aaaah

Skrivet 2009-05-02 Klockan 01:57:44

Är hemma för första gången på över ett dygn. Gårdagens valborgsfirande började sent eftersom jag jobbade till nio. Åkte raka vägen hem till Robin på väster där det blev balkonghäng och en himla massa intriger. Vid två fick det räcka, drog istället till BK där det var 50-minuters kö.

Dagen fredag började med en underbart härlig frukost/brunch på Benjas uteplats under den heta vårsolen. Mackor, glass, kaffe och cigg - toppat med stek på en filt med skön musik i högtalarna. Fullständigt. Tiden sprang iväg och helt plötsligt var det dags att bli upphämtad av far, för att åka ut till Sköllersta och fira kusin Peter. Det blev en storslagen 30-årsfest, andra kusin Timmy och några av hans Happy Hippo Family förgyllde kvällen med musik och sång på verandan. Jag sjöng för fulla muggar till Kooks, Queen, Nirvana, Basshunter och annat random. Imorgon väntar en förhoppningsvis lång och händelserik lördag. Om det blir fint ska jag nog sätta mig i solen en stund och för kvällen väntar Bellas 20-års fest. Härnäst blir det läggdags för mig. Nighty!

RSS 2.0