Det är bara individen som kan styra över sitt eget öde

Skrivet 2009-05-10 Klockan 15:59:20

Patetiskt. Det är det enda det är. Patetiskt och sorgligt, mest patetiskt. Den paniken jag drabbades av igår går inte att jämföra med något annat. Jag trodde det hängde på liv och död, men det visade sig att det bara var utlopp för diverse undertryckta känslomässiga svårigheter. Igår var jag jävligt förbannad, idag skakar jag bara på huvudet. Jag kan bara se till mig själv som en person som gått igenom en svår känslomässig resa, men inte strukit med för det.


Mitt öde var förbestämt. Jag skulle bli ett problembarn med tanke på min uppväxt och allt runtslussande mellan jourfamiljer och tillfälliga boenden. Ingen förväntade sig något annat. Jag kommer ihåg att en socialsekreterare höjde på ögonbrynen när hon läste min utredning. En tonårstjej som vuxit upp i en ytterst ostabil miljö där alkohol och drogmissbruk var normalt och föräldraskap var något helt främmande. Men denna tjej skötte skolan galant, hade en hälsosam fritid som bestod av träning och normalt fungerande socialt umgänge, hade inget kriminellt förflutet och dessutom drogfri. Inga turer på behandlingshem. Jag var och är ett maskrosbarn. Mot alla odds lyckades jag slå mig upp ur den hårda, massiva asfalten och spira upp mot skyn.


Min resa genom livet har varit kort, men ändå har jag varit med om mycket som många i vuxen ålder aldrig kommer uppleva. En sak jag lärt mig är att ingenting blir bättre av att sitta och tycka synd om sig själv. Och jag blir så förbannad när jag ser folk med det beteendet. Till exempel, folk som hellre dränker sina problem med alkohol, ställer till en massa för sin omgivning och sedan sitter och beklagar sig över sin situation. Hade jag varit svag och följt vägen till mitt förbestämda öde hade jag inte nått mina mål inom dansen, inte tagit studenten, inte varit en självständig individ och klarat av allt jag varit med om. Även om livet är tufft och orättvist är det bara du som har ditt öde i dina händer. Och det är upp till individen vad som händer på vägen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mail: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0