Flounce

Skrivet 2010-04-30 Klockan 18:44:20

Nu sticker jag iväg på valborgsfirande.

Happy Valborg - Good times

Skrivet 2010-04-30 Klockan 12:40:01

Då har man vaknat upp till ännu en grå och trist vårdag. Det skulle kännas uppfriskande att för en gångs skull vakna med solen i ögonen. Förra året hade vi i och för sig en väldigt fin och solig vår, men skitväder sommaren. Så detta år kanske vädret blir tvärtemot 2009? Det viktigaste är en fin sommar i alla fall. Och idag är det Valborgsmässoafton, denna uråldriga, europeiska tradition som från början var mot häxtro och onda andar. Varje år när det nalkas Valborg skrivs det mycket om ungdomsfylla i tidningarna, som menar på att Valborg är en typisk högtidsdag där många ungdomar har sin debutfylla. Därför tänkte jag dela med mig av ett kärt valborgsminne.

Det var den 30 april 2005, jag och min dåvarande bästa vän Linda hade fått nys om en fest. Inte vilken fjortisfest som helst, utan med äldre folk i 20-års åldern. Vi gjorde oss i ordning hemma hos Linda där vi hade huset för oss själva. Spänningen och förväntningarna var skyhöga. Vi hjälpte oss själva till Lindas pappas barskåp där vi hällde ner diverse spritsorter blandat med cola i en pet-flaska, även kallat häxblandning i folkmun. Vi drog upp på stan och mötte två av våra äldre killkompisar som bjudit med oss på festen. Jag minns vilket pirr i magen jag hade på vägen dit. Denna kväll kunde bli legendarisk. Lägenheten låg i den östra delen av stan. När vi kom innanför dörren möttes vi av tre tjejer i 20-års åldern som hälsade oss välkomna. Vi slog oss ner i soffan och när vi tog fram vår genomskinliga pet-flaska innehållande brun sörja började tjejerna ana att vi var betydligt yngre än resten av folket. De andra drack öl och grogg. När de fick reda på att vi bara var 15 år gamla så började pinsamheterna. Alla tjejer slog sig ned bredvid oss och visade ett enormt intresse. De ställde en massa frågor, skrattade och berättade om diverse sattyg de själva gjorde i 15-års åldern. Jag var överlycklig och kände mig odödlig, här satt jag och hängde med en massa äldre tjejer som senare skulle ut på krogen. Och jag var en av dessa coola tjejer. Samtidigt led jag mig igenom varenda klunk av den vidriga häxblandningen, men Linda var inte lika lycklig och exhalterad som jag. Hon tog mig åt sidan och bad om att vi skulle gå. Hon påstod att tjejerna bara drev med oss.

Jag förstod ingenting och tyckte min vän hade en dålig inställning. Dock så hade Linda hade hört en av tjejerna prata med en av våra killkompisar, hon hade blivit irriterad och gjort sig lustig över att de hade dragit dit två 15-åriga småtjejer. Vår killkompis hade tydligen skämts ganska rejält. Själv var jag väldigt ung och naiv och viftade bort alla dessa anklagelser mot de äldre tjejerna. Jag tyckte dem var jättetrevliga och hur häftiga som helst. Vi gick tillbaka till sofforna och då gick det upp för mig. De skrattade inte med mig, utan åt mig. Idag skulle jag väl förmodligen reagera likadant om någon av mina kompisar tog med tonårstjejer på en fest. Jag kände mig i alla fall väldigt dum och väldigt ung. Orättvist behandlad. Till slut gick vi därifrån och drog till stadsparken, självklart med häxblandningen i högsta hugg. Det var lite roligare, förmodligen för att det kryllade av likasinnade och festkåta snorungar som oss själva. Ett roligt valborgsminne som jag ville dela med mig av!Linda och jag, kvarsittning i åttan


Hahahaha


Slentrianmässigt

Skrivet 2010-04-28 Klockan 22:40:59

Jag är långt ifrån nöjd med livet, för tillfället. Känner mig som en riktig jävla svennerobot. Mina dagar ser exakt likadana ut: jobba, äta, träna, sova. Rutiner är bra, med måtta, men detta är inget annat än slentrian. Ytterst omotiverande och icke-inspirerande. Min största fruktan har alltid varit att bli just denna gråa, trista arbetsrobot. Och titta vad jag är idag. Mina helger eller helgvilor känns inte längre som ett härligt slut på veckan, snarare en slags permission. Jag behöver fan semester, nu.Såhär går det när man ber sin pojkvän att ta kort.. HahaNow, I'm a hat-person

Skrivet 2010-04-23 Klockan 18:16:24

Har precis kommit hem efter ett par timmars shoppande med Becca. Jag valde i alla fall rätt dag att investera i en hatt, med tanke på att det tokhaglade på vägen hem. Ska snart dra mig till Ica och inhandla lite onyttigheter till kvällen. Älsklingen har haft en dålig dag på jobbet, jag kanske till och med bestämmer mig för att vara lite snäll och städa. Fick med mig en massa fint och dyrt hem, bland annat nagellack, värmeskydd och läppstift. Äsch, man lever bara en gång. By the way, love my hat!Off to work

Skrivet 2010-04-22 Klockan 13:25:22

Sista passet ikväll, sedan tar jag helg. Fredag, lördag, söndag. Imorgon ska jag äta sushi med Becca och shoppa lite. På kvällen blir det mys med älsklingen som jag knappt hunnit träffa i veckan eftersom vi har så olika arbetstider. Ska också hämta ut min spetsbody som kommit fram. I can't wait!
090418

Skrivet 2010-04-18 Klockan 00:45:32

Jag har precis satt i blekningsskenorna, men ännu är hoppet inte ute. Annars hade jag tvättat av mig sminket också. Jobbade kväll idag, hade siktat på utgång efter jobbet men så har det inte blivit. Hoppet är det sista som överger människan. Det är jobbigt att vara själv ikväll, inatt. Jag överlever mina djupaste sorger och problem genom att fly undan de mörkaste stunderna, eller försöka i alla fall. Men idag blir det svårt. Jag är ensam hemma och det går bara b-filmer och dåliga program på tv. Det finns ingenting som kan ta mina tankar bort ifrån den hemska dagen, 18 april 2009. Hela den dagen minns jag mest som en traumatisk chock, förvirring till max. När jag fick dödsbeskedet blev jag så chockad att det första jag gjorde var att skriva ett inlägg här i bloggen.

Jag får ångest när jag tänker på att det gått ett helt år sedan min älskade, morfar lämnade jorden och hur lite jag låtit mig själv sörja. Jag har brutit ihop ett par gånger, men inte mer än så. Väldigt olikt mig, jag som alltid pratar om saker som tynger mig. Denna gång har jag fått för mig att jag ska vara stark, på ett sätt som jag tidigare inte definierat som starkt. Snarare svagt. Att trycka ned sina känslor och försöka att glömma. Mest för mormors skull. Jag vet att hon tycker det är jobbigt när jag är ledsen. Men hur gärna jag än vill så är det inte rätt, att skylla över allt på henne. Jag har inte orkat ta itu med mina känslor. Inte skrivit, inte pratat, försökt glömma när tanken dykt upp. Vilket gnagande dåligt samvete jag har och haft för att jag bara besökte honom två gånger, av de tre veckor han låg inlagd på sjukhuset. Hans sista tre veckor. För att inte tala om det faktum att jag inte lämnade ett foto av mig, som mormor bad mig om. Så att han kunde titta på oss, när besökstiderna var slut. Jag träffade min morfar på påskafton 2009. När jag var där en vecka senare, 18 april, hade han lämnat oss. Jag grät vid sidan av ett tomt skal som inte alls såg ut som morfar. Detta trauma har jag aldrig riktigt bearbetat, eller tillåtit mig själv att ta itu med. Förra året flydde jag genom att sysselsätta mig. Jag såg till att hela tiden omge mig av folk. Krogbesöken gick från en till tre gånger per vecka. När jag var ensam hemma låg jag ibland som paralyserad på sängen medan tårarna rann. Idag är det inte lika farligt. Jag har fått skriva av mig. Men minnet finns alltid kvar och skuldkänslorna kommer ta tid att jobba bort. Och jag saknar min morfar fruktansvärt mycket.'Coz it's so hard to meet the eyes that I see

Skrivet 2010-04-17 Klockan 11:29:04

Solsken gör människan lycklig. Arbete på helgdagar gör människan trött och otillfredsställd. Minnesdagar förknippade med döden gör mäninskan sorgsen och fyller henne med ångest. Hoppas solskenet kommer tillbaka, snart.
Hit me with some lace

Skrivet 2010-04-15 Klockan 20:22:58

Beställde en spetsbody idag, kunde inte låta bli. Till den kan jag tänka mig jeansshorts och kanske ett par slitna, tunna strumpbyxor under. Sessigt. Har för övrigt haft en underbar dag tillsammans med älsklingen. Jag är glad.
Full Of Regret

Skrivet 2010-04-13 Klockan 15:53:31

Danko Jones senaste singel från kommande albumet "Below the Belt" som släpps i maj. Bra, men gillar deras tidiga och råare sound bättre. Skulle vara kul att se dem på PiP i sommar, men fick ju tidig semester i år. Det återstå att se vad plattan har att bjuda på!
Joy, spring

Skrivet 2010-04-12 Klockan 15:47:51

I skrivande stund sitter jag på balkongen (nähä) i jeansshorts och linne, har precis avnjutit årets första glass. Solen bränner skön och det är vindstilla. En temperatur som likvärdigt skulle kunna jämföras med vilken sommardag som helst. När man tänker tillbaka på den fruktansvärda, ändlösa vintern kan man ändå tycka att det var värt det. Att kunna vara så glad och tacksam över lite sol. Jag kan nästan känna smaken av rosévin en varm sommarkväll på någon uteservering. Eller den fullständiga lyckokänslan sista arbetsdagen innan semestern. Det är ett tag kvar, tills dess ska jag njuta av att se hur våren frodas.
Everlong

Skrivet 2010-04-11 Klockan 22:33:10

Söndagsångest. Har haft en jättemysig dag med min älskade prins. Jag är så lycklig, jag bor med the love of my life i världens finaste lägenhet. Ingenting ska få förstöra min lycka. Vill verkligen inte återgå till vardagen, gå upp svintidigt och jobba hela dagen för att vara helt slut när jag kommer hem. Längtar efter varma sommardagar och semester. Bara två månader kvar..
The only thing I'll ever ask of you..

Skrivet 2010-04-06 Klockan 11:44:59

Jag kan inte tröttna på denna låt. Låten som hjälpt mig igenom så många mörka perioder. Därför går den på repeat idag. Med hoppet om att den ska hjälpa mig igenom ännu en fas av sorg och depression.

Cause I'm having a good time

Skrivet 2010-04-04 Klockan 22:17:15

Har haft en underbar helg bestående till stor del av solsken och alkohol. Igår var det förfest hemma hos mig med några vänner och några complete strangers. Bland främlingarna tre riktigt blåsta brudar från Sala. Sedan drog jag, Becca och främlingarna till Frimis, hade riktigt kul. Hamnade i några konstiga situationer, blev ofrivilligt pussad tre-fyra gånger. Men i överlag hade jag riktigt kul. Invigde mina nya älsklingar också, resultatet blev en hel utekväll utan värk i fötterna. Fan-tastic. Becca sov hos mig, idag har vi solat på min balkong och umgåtts. Hon drog härifrån vid åttatiden efter Gossip Girl och nu väntar jag på Benja. Han kommer hem efter att ha varit i Sälen sedan i torsdags. Som jag har längtat.


Happy Easter!

Skrivet 2010-04-02 Klockan 15:03:48

Nu drar jag till Vintrosa. Ska fira lite påsk med min moster och kusin. Invigde mina vita converse idag också. Nu är våren snart här känner jag, på riktigt. Och imorgon blir det påsk-utgång med en massa vänner. Happy Easter!
Redhead

Skrivet 2010-04-01 Klockan 18:22:15

Igår var jag stygg och färgade håret. Trots att jag lovade mig själv att inte färga mer förrän efter sommaren. Dock har jag haft en röst i huvudet i ett par veckor som uppmanat mig att färga håret mörkrött. Resultatet blev mahognybrunt med skiftningar i lila. Pretty cool. Idag har Benja åkt till Sälen och jag kommer vara ensam till på söndag. Har redan ångest, usch. Men men, nu kommer påsken härnäst och jag är ledig. Livet är ganska skönt just nu ändå.
RSS 2.0