I still hear you sing, my sweet love Evelyn

Skrivet 2010-09-26 Klockan 18:15:06

Igår blev det festligheter i Brickebacken med Andreas & co. Sov fyra timmar inatt. Lagom pigg på jobbet sådär.. Tur att jag bara hade ett sextimmarspass. Jag och älsklingen har legat i soffan sedan jag kom hem, båda lika sega. Imorgon tänkte jag pallra iväg mig till gymet och köpa nytt gymkort. Har inte tränat ordentligt på en månad, känns inget vidare. Jag mår inte bra utan träning, så är det. Får se om min kondition försämrats. Men nu väntar vi på leverans från Onlinepizza!


Elleeeeeeeeeeeer?

Skrivet 2010-09-26 Klockan 01:17:29

Man kanske skulle bli blond igen?
Feel the power of a warrior!

Skrivet 2010-09-25 Klockan 18:00:19

Nya kappan/jackan. Inte vad jag tänkt mig, men gillar den som fan. Kragen är ännu coolare när man inte har den knäppt. Nu ska jag sätta fart med sminket, sedan väntar öl i Brickebacken. Glamoröst.Black box

Skrivet 2010-09-25 Klockan 00:27:06

Det är i stunder som denna som jag tar fram min lilla svarta låda. Den ligger annars i tryggt förvar långt in i garderoben, på snudden till att vara bortglömd. Men när ingen ser och hör tar jag fram den. Om man gräver riktigt djupt i lådan kan man hitta saker som väcker obehag. Saker som får en att ifrågasätta sin tillvaro. I lådan finns många minnen, allt från små fragment till stora bilder. När man väl blir påmind om dem kan man se sig själv ur ett nytt perspektiv. Ett skrämmande perspektiv. I lådan hittar man saker som påminner om sitt forna jag, vilket resulterar i att man jämför sitt befintliga jag med sitt forna jag. Förvirring uppstår och man kan känna sig vilsen. Med minnesbilderna följer ångesten med, oundvikligt. Ångesten ligger även den annars i den svarta lådan. Jag är trött. Ska gå upp om fem timmar. Men innehållet i lådan håller mig vaken. Inte förrän imorgon, efter nattens sömn kommer jag kunna lägga tillbaka allt, stänga lådan och ställa tillbaka den i garderoben.


Rock 'n' roll , yeah.

Skrivet 2010-09-23 Klockan 13:31:54

Har fastnat för fejk-sidecut-frillan. Man kan ju tro att jag är lite punk eller mod sådär. Nu ska jag cykla upp på stan och få lite smakråd av min älskling gällande en kappa jag hittade igår.


A New Day

Skrivet 2010-09-23 Klockan 11:50:01

Äckligt bra låt. Jag ryser.


Hold back your fears you're more than home
Could it be that the tears no longer sad but true
Break the moment into something more than gold
And I realize it now, it was never meant to hold


Red lips and självutlösare

Skrivet 2010-09-22 Klockan 18:49:51

Ledig idag (och imorgon med för den delen), har dock inte gjort något vettigt alls. Drog upp på stan och köpte sushi, satte mig hos Benja. Fortsatte mitt eviga letande efter en schysst höstjacka och lyckades faktiskt hitta en värdig kandidat. Jag tror jag vill ha en "puffig", babydoll-aktig passform och en oversizad krage. Nu måste jag bara invänta lönen som trillar in på kontot på fredag. Nu jobbar jag också min näst-sista helg. För evigt.
Volbeat - Beyond Hell/Above Heaven

Skrivet 2010-09-21 Klockan 23:03:57

Jag hade helt glömt bort att Volbeat släppte nytt album igår, snacka om efterlängtat. Jag blev alldeles exalterad när jag kom på det. Har inte hunnit lyssnat igenom allt men det låter som att de fått ett mer hårdare metal-sound. Till exempel "Evelyn" där Michael Poulsen growlar nästan hela låten. Vad passande att jag är ledig imorgon så kan jag ha albumet på repeat hela förmiddagen. Hihi. Dem spelar på Hovet 9/10, man blir jävligt sugen på att köpa biljetter!
Grattis, Sverige!

Skrivet 2010-09-20 Klockan 13:09:26

Idag vaknade jag upp med en känsla av skam hängandes i luften. Jag skäms över att svenska folket röstat in SD i riksdagen, det är inget annat än förjävligt. Självklart är jag också väldigt besviken, dock inte förvånad, över att alliansen segrade. Nu kommer jag säkert uppröra alla borgare som läser min blogg, men jag och många andra är inte förvånade över att ett främlingsfientligt parti tagit sig in i riksdagen efter fyra års högerregim. Det är långt ifrån en slump. Jag hoppas innerligt att M håller sitt ord om att inte samarbeta med äckel-demokraterna men jag har tyvärr inget sådant förtroende för Reinfeldt. Jag hoppas också att MP inte säljer ut sig till alliansen som centern gjorde, men om det är det som krävs för att utesluta SD så finns det väl inga alternativ. Det var i alla fall väldigt roligt att MP fått ett sådant uppsving. Men Sverige kan ha fyra väldigt farliga år framför sig, då syftar jag på fortsatt ökade klyftor och att SD får mer makt.


Votevotevote!

Skrivet 2010-09-19 Klockan 15:44:29

Idag har jag varit iväg och röstat för första gången. För er som vill veta fick MP och S mina röster. Folk tycker att man ska hålla sådant för sig själv men jag har inga problem med att visa var jag står. Tyvärr tror jag att svenska folket förblindats och förförts av alliansens tal om skattesänkningar, jobb och privatiseringar. Så jag tror dessvärre att det blir fyra blåa år till. Men jag vill verkligen och hoppas så innerligt på att S vinner valet. Jag har laddat upp med nötter och lättdryck inför kvällens valvaka, jag kommer att sitta klistrad framför TVn!

Red and green

Skrivet 2010-09-18 Klockan 19:18:18

Nu ska jag iväg hem till Amanda på lite tjejkväll. Kvällens sminkning är grönt på ögonlocken och rött på läpparna, sparsamt med solpuder. En riktigt bra kombination enligt mig. Detta är min absoluta favoritskugga just nu (MUS - Mistletoe). Jag har två karriärsdrömmar, journalist och make up-artist. Det förstnämnda kommer jag satsa stenhårt på och det andra kommer nog förbli en dröm. Men jag kan sminka mig själv och mina vänner på fritiden i alla fall! Det brukar uppskattas.
Kom precis på att dessa färger är jävligt passande till förra inlägget jag skrev, haha. Go rödgröna!


Bellman för ett rödgrönt Sverige

Skrivet 2010-09-17 Klockan 18:43:57

Jag tänkte dela med mig av min politiska ståndpunkt med risk att skapa kontrovers. För mig känns det helt självklart att rösta rödgrönt. Allt annat vore själviskt. Moderaterna kan generera mer pengar i plånboken för mig som arbetar och har det bra, men jag klarar mig fint utan omotiverade skattesänkningar. Jag lägger inte min röst på de rödgröna bara för min egen skull, utan för alla som verkligen behöver en socialdemokratisk regering. Det gör mig så förbannad att se reportage och artiklar om stackars sjuka människor som blir utförsäkrade och tvingas ut i arbete när de är helt oförmögna att arbeta. Eller arbetslösa, bostadslösa ungdomar som varken får jobb eller bidrag. Ett sådant kallt, moderatstyrt samhälle vill jag inte leva i. Jag röstar solidariskt. Jag har vuxit upp med två bidragstagande föräldrar och har själv levt på försörjningsstöd när jag gick i gymnasiet. Utan det ekonomiska stödet hade jag aldrig klarat mig. Jag vill absolut inte att Sverige ska förvandlas till ett bidragsland. Men det är inte bara långtidsarbetslösa och lata människor som röstar rött för att slippa jobba. Moderaterna kan ta sin jävla bullshit om att de är ett "arbetarparti" och köra upp någonstans, alla som synar deras bluff vet att det bara är lögn och röstfiske.


Centern är det enda allianspartiet jag sympatiserar med på vissa frågor, men jag skulle aldrig kunna lägga min röst på ett parti i ett block som går emot mina egna principer. Jag skulle aldrig göra ett medvetet val som ger FP och KD mer makt. Jan Björklund propagerar för att skolorna är den absolut viktigaste frågan just nu. Att skolan omedelbart måste ha fler resurser för att alla ungdomar ska få den bästa möjliga utbildningen och att läraryrket måste få högre status. Detta är något som inte kommer visa resultat förrän om tre-fyra generationer. Men arbetslösheten då, här och nu? Miljön? Sjukvården? Pensionärerna? Allt visar på att alliansen inte prioriterar det mest kritiska frågorna och att deras politik ökar klyftorna. Sahlin, Ohly och Wetterstrand/Eriksson är de som för en realistisk och relevant politik.


Men det som irriterar mig mest av allt, som jag stör mig så fruktansvärt på, är att MP får så mycket skit av alliansen (och väljarna) för att de vill höja klimat-och energiskatterna. Folk verkar inte riktigt förstå att miljön inte kan vänta. Jag är beredd att offra ett par kronor mer i månaden för att vi ska få ett bättre Sverige och minskade utsläpp. Jag har full förståelse för de som tycker att skattehöjningar kommer olägligt efter finanskrisen och all arbetslöshet. Men det kommer ta bra lång tid innan Sverige kommer på fötterna ordentligt efter den smällen. Så när ska vi börja värna om miljön? Alla politiker och väljare prioriterar olika sakfrågor, men för mig är det ingen tvekan om att miljöfrågan är det viktigaste. Därför röstar jag för en rödgrön regering!


Envy me

Skrivet 2010-09-16 Klockan 19:04:03

Ledig idag. Var nere hos Becca en snabbis på en kaffe och lite rådgivning sådär vän-till-vän. Idag fick jag ett lockande erbjudande av mitt nuvarande jobb, men jag står fast vid mitt beslut. Det är dags för mig att gå vidare. Cyklade upp på stan till älsklingen och lunchade på Sandy's, åt en riktigt god skagen-submarine. Fick med mig ett riktigt iögonfallande lack från H&M när jag köpte concealer. Smaragdgrönt. Jag ska nog satsa lite mer på grönt till hösten. Bild på min rostbruna tröja också!

Ridbyxetights

Skrivet 2010-09-16 Klockan 12:02:06Mossgröna. En definitiv höstfavorit.


Ramble on!

Skrivet 2010-09-15 Klockan 21:13:22

Nu händer det grejer. Idag sa jag upp mig från Transcom. Sinnessjukt. I 21 månader har jag varje arbetsdag suttit med ett headset på huvudet och pratat med arga, glada, sura, roliga, bittra, knäppa, trevliga och otrevliga kunder. Jag har länge funderat på att söka mig åt ett annat håll och nu har det hänt. Mina dagar på Transcom är räknade. En månad kvar, exakt. Jag ska börja på Dosapoteket, som jag sommarvikarierade på sommaren 2008. Idag ringde personalansvarige och ville ha dit mig ASAP. Utan att gå på intervju. Jag går upp i arbetstid från 75% till 100% men slipper restiden på två timmar om dagen. Löneök också. Tidigare kände jag mig glad och upprymd, nu sitter jag och tänker på allt jag kommer sakna. Mina fina jobbarkompisar främst. Men det känns bra. En nystart.
In rust we trust

Skrivet 2010-09-11 Klockan 02:09:23

Åh, jag är så lycklig så jag tror jag spricker! För cirka två veckor sedan hittade jag denna rostbruna, underbara tröja från H&M. Jag blev sugen på direkten, men tvekade. Några dagar senare, när jag bestämt mig för att klicka hem den så var den slut, fanns endast kvar i grått. Jag ville gråta då jag gått och tänkt på denna tröja dagligen. Sedan dess har jag nästan tvångsmässigt gått in och kikat efter den då jag känt lite av en besatthet av denna tröja. Och nyss, av en slump gick jag in och kollade fastän jag visste att jag inte skulle hitta den. Men det gjorde jag! Och denna skönhet är påväg hem till mig, levereras nästa vecka. Åh!
Bloody wednesday

Skrivet 2010-09-08 Klockan 10:43:56

Igår fick jag finbesök av faster Lena och kusin Linda. Jag fick fina snittblommor, min favorittvål och lite chips. Jag bjöd på kaffe och fika, det var trevligt men jag kunde inte låta bli att tänka på farmor. Hon skulle komma hit och hälsa på, vi pratade om det ett flertal gånger. Men det blev aldrig av. Hur som helst, idag är det onsdag. Samlar mina krafter inför arbetsdagen och försöker peppa mig själv mentalt. Nu blir det morgonkaffe och cigg.Tog bild på mitt graffittilack. Pretty cool


Hierarki vs. Solidaritet

Skrivet 2010-09-07 Klockan 12:15:57

Jag känner mig kränkt och spottad i ansiktet. Detta var ett riktigt jävla nederlag. Men det är så det fungerar i en hierarki och kommer alltid att vara så. Slaven får lida och kungen gör vad fan han vill och kommer undan med det. Slaven fungerar som hamstern i hjulet och har egentligen ingen större betydelse för kungen. Slaven sliter hårt med en ständig rädsla att bli petad då det inte finns någon trygghet, medan kungen lutar sig tillbaka, bekymmerslöst. Slavarna kan i ett tappert försök alliera sig solidariskt mot kungen, men utan resultat. Det är så det fungerar.
Shopping my sorrows away

Skrivet 2010-09-05 Klockan 12:20:54

Det har shoppats en del på sistone. Är riktigt nöjd över den gråa koftan, den är både skön och skitsnygg. Det var dags att investera i en ny parfym också. De senaste två åren har jag haft Diors "Addict Shine", så jag tyckte det var dags för en ny doft. Det blev "Pour Femme" från Versace, dyr jävla parfym. 489 spänn för 30ml. Tur att man inte behöver köpa ny så ofta. Men det var den värd, det var svårt att hitta en värdig ersättare för min gamla parfym som jag verkligen älskar. Nu ska jag göra mig i ordning och dra till jobbet.


One last goodbye, 3/9 - 2010

Skrivet 2010-09-04 Klockan 12:07:55

Igår tog jag ett sista farväl av farmor. Det känns ganska skönt att ha det avklarat, tiden mellan bortgången och begravningen känns som en lång, sorgsen väntan där man inte kan börja att gå vidare. Begravningen var fin, prästen var väldigt gammalmodig dock.. När jag dör vill jag att prästen ska spara in på allt religiöst skitsnack typ "Gud är den som skapat oss och därför måste vi vända oss till Gud.." Man måste anpassa talet till den bortgågne och min farmor var inte religiös. Men jag antar att man måste stå ut med sådant om man har begravning i svenska kyrkan. Trots dravlet var det som sagt väldigt vackert, en kille var inhyrd till att sjunga några av farmors favoritlåtar. Nu är det verkligen slut. Nu återstår bara alla minnen. Du fattas oss..RSS 2.0