Äventyr bokat!

Skrivet 2014-02-26 Klockan 00:56:48

Åh, det spritter i hela kroppen! Linus har bokat flyg och hotell, så på fredag bär det av till en weekend i London! Vi kommer bo 1 km från Oxford Street där vi kommer tillbringa med mååånga timmars shoppande. Har researchat en hel del shopping och butiker, men man vill ju se staden också. Har fått tips om Notting Hill och parker, ska ta med kameran och plåta lite. Har världens bästa pojkvän som låter mig uppleva detta med honom! Idag körde jag ett redigt pass efter jobbet, siktet är inställt på tre kilos viktnedgång. Idag blev det 25 minuter på bandet, 15 minuter (2,9 km) rodd (nytt personbästa) och 65 minuter styrka. Jag tränar lite annorlunda än det vanligaste fokus-på-enstaka-muskelgrupper-schemat. På varje pass kör jag igenom (nästan) hela kroppen. Varannan dag lätta vikter med fler reps, varannan dag tunga vikter med färre reps, varierar övningarna också. På detta sätt stagnerar inte musklerna. Kan skriva mer om det en annan gång. Nu är klockan över läggdags! Bild från mars förra året, denna form ska jag tillbaka till!


Äventyr bokat!

Skrivet 2014-02-25 Klockan 12:45:00

Åh, det spritter i hela kroppen! Linus har bokat flyg och hotell, så på fredag bär det av till en weekend i London! Vi kommer bo 1 km från Oxford Street där vi kommer tillbringa med mååånga timmars shoppande. Har researchat en hel del shopping och butiker, men man vill ju se staden också. Har fått tips om Notting Hill och parker, ska ta med kameran och plåta lite. Har världens bästa pojkvän som låter mig uppleva detta med honom!

Idag körde jag ett redigt pass efter jobbet, siktet är inställt på tre kilos viktnedgång. Idag blev det 25 minuter på bandet, 15 minuter (2,9 km) rodd (nytt personbästa) och 65 minuter styrka. Jag tränar lite annorlunda än det vanligaste fokus-på-enstaka-muskelgrupper-schemat. På varje pass kör jag igenom (nästan) hela kroppen. Varannan dag lätta vikter med fler reps, varannan dag tunga vikter med färre reps, varierar övningarna också. På detta sätt stagnerar inte musklerna. Kan skriva mer om det en annan gång. Nu är klockan över läggdags!

 


Bild från mars förra året, denna form ska jag tillbaka till!Att skriva trovärdig dialog

Skrivet 2014-02-24 Klockan 14:30:29

Sitter på tåget mot Gävle och jobbar med en översättningsanalys jag skulle ha skickat in förra veckan, big surprise att jag är sen med en inlämning.. Jag visste inte alls vilken text jag skulle välja att översätta. I fredags fick jag lite panik när jag infann mig på biblioteket 15 minuter innan stängning, så jag roffade åt mig "Harry Potter and the Chamber of Secrets" och den svenska översättningen. Såhär i efterhand skulle jag valt något mer pretentiöst som Hemingway, men, jaja. Allt eftersom jag läser och analyserar så kommer jag till insikt om hur mycket jag lärt mig av min utbildning, trots att den kändes stundtals flummig under första året. Det jag stör mig mest på i "Hemligheternas Kammare" är dialogerna, de är skrivna på ett sätt som man inte pratar på. Ett exempel, när Mr. Weasley delat ut kuvert till Ron och Harry och Rons tvillingbröder också ska få: Original: "You two’ve got them, too” Översättning: "Ni båda har också fått var sitt" För det första, pratar man verkligen så på svenska? Låter inte "Ni har också fått var sitt" mer som talspråk? För det andra, om det nu finns folk som faktiskt pratar på det sättet så är det definitivt inte familjen Weasley. De är uppenbarligen från låg arbetarklass och pratar inte alls målande och vältaligt i resten av böckerna. Nej, dessa typer av litterära dialoger har jag svårt för. Det är en slags föreställning om hur samtal låter. Antingen är det ett medvetet val av översättaren, eller så borde hen gå en skrivarkurs. Det finns flera sådana exempel i "Hemligheternas Kammare". Nu ska jag fortsätta en liten stund innan tåget är framme!


Att skriva trovärdig dialog

Skrivet 2014-02-24 Klockan 12:44:00

Sitter på tåget mot Gävle och jobbar med en översättningsanalys jag skulle ha skickat in förra veckan, big surprise att jag är sen med en inlämning.. Jag visste inte alls vilken text jag skulle välja att översätta. I fredags fick jag lite panik när jag infann mig på biblioteket 15 minuter innan stängning, så jag roffade åt mig "Harry Potter and the Chamber of Secrets" och den svenska översättningen. Såhär i efterhand skulle jag valt något mer pretentiöst som Hemingway, men, jaja. Allt eftersom jag läser och analyserar så kommer jag till insikt om hur mycket jag lärt mig av min utbildning, trots att den kändes stundtals flummig under första året. Det jag stör mig mest på i "Hemligheternas Kammare" är dialogerna, de är skrivna på ett sätt som man inte pratar på. Ett exempel, när Mr. Weasley delat ut kuvert till Ron och Harry och Rons tvillingbröder också ska få:
Original: "You two’ve got them, too”
Översättning: "Ni båda har också fått var sitt"

För det första, pratar man verkligen så på svenska? Låter inte "Ni har också fått var sitt" mer som talspråk? För det andra, om det nu finns folk som faktiskt pratar på det sättet så är det definitivt inte familjen Weasley. De är uppenbarligen från låg arbetarklass och pratar inte alls målande och vältaligt i resten av böckerna. Nej, dessa typer av litterära dialoger har jag svårt för. Det är en slags föreställning om hur samtal låter. Antingen är det ett medvetet val av översättaren, eller så borde hen gå en skrivarkurs. Det finns flera sådana exempel i "Hemligheternas Kammare". Nu ska jag fortsätta en liten stund innan tåget är framme!London&kattvätt

Skrivet 2014-02-23 Klockan 21:51:34

Sitter i soffan hos mitt hjärta i Kristinehamn. Har precis duschat hans katt, Eskil, inte alls populärt. Nu är han riktigt ömklig och needy och vill gosa när jag ska blogga. Jag har laptopen i knät, han sätter sig på mina underarmar och buffar mig i ansiktet, jag smälter! Blir lite svårare att skriva, men jag har inte samvete till att putta bort honom. Så jag får försöka skriva med katten sittandes på mig. Igår hände något roligt. Jag och Linus satt i bilen påväg in till Karlskoga, vi skulle spela badminton. I bilen pratar vi om drömresmål, jag nämner Malaysia. Linus frågar sedan om weekendresmål, jag svarar direkt London. "Ja, men då åker vi nästa helg!", säger han. Jahopp. Nä men då kör vi en Londonweekend då! Fantastiskt. Jag har redan börjat researcha shopping, de flesta butiker verkar ligga på Oxford Street. Det ska bli underbart, jag älskar att åka bort! Bjuder på helgens bilder, Badminton, bowling och drinkar från igår och söndagsmiddag och kissetvätt idag. Tänker aldrig mer bowla med Linus. Inte spela badminton heller för den delen. #soreloser Haha, åh vad jag älskar den sista bilden! Eskil är minst sagt missnöjd efter duschen


London & kattvätt

Skrivet 2014-02-23 Klockan 12:43:00

Sitter i soffan hos mitt hjärta i Kristinehamn. Har precis duschat hans katt, Eskil, inte alls populärt. Nu är han riktigt ömklig och needy och vill gosa när jag ska blogga. Jag har laptopen i knät, han sätter sig på mina underarmar och buffar mig i ansiktet, jag smälter! Blir lite svårare att skriva, men jag har inte samvete till att putta bort honom. Så jag får försöka skriva med katten sittandes på mig.

Igår hände något roligt. Jag och Linus satt i bilen påväg in till Karlskoga, vi skulle spela badminton. I bilen pratar vi om drömresmål, jag nämner Malaysia. Linus frågar sedan om weekendresmål, jag svarar direkt London. "Ja, men då åker vi nästa helg!", säger han. Jahopp. Nä men då kör vi en Londonweekend då! Fantastiskt. Jag har redan börjat researcha shopping, de flesta butiker verkar ligga på Oxford Street. Det ska bli underbart, jag älskar att åka bort!

Bjuder på helgens bilder, Badminton, bowling och drinkar från igår och söndagsmiddag och kissetvätt idag. Tänker aldrig mer bowla med Linus. Inte spela badminton heller för den delen. #soreloser

Haha, åh vad jag älskar den sista bilden! Eskil är minst sagt missnöjd efter duschenIdioms in use

Skrivet 2014-02-19 Klockan 22:06:33

Idag har jag kört en långdag i skolan. Nu har vi gått in i stilistiken, innan har vi haft översättning. Idag fokuserade jag på idiom, gjorde övningar i clichéer, eufemismer, frasverb osv. Lite roligare än tung läsning som dominerat mina studier sedan höstterminen. Imorgon ska jag fortsätta med övningarna och ge mig på en översättningsanalys. Dessutom blir det jobb och träning!


Shoes I do adore

Skrivet 2014-02-19 Klockan 16:39:12

Klickade hem ett par Nly Cloud för några dagar sedan via Members för löjliga 99 spänn. Kärlek på 15 cm. Hur läckra som helst! Inte de mest bekväma paret i min ägo, men med tanke på att de praktiskt taget var gratis så har jag inte hjärta att skicka tillbaka dem. Ge mig vår nu så jag får inviga dem! image


Idioms in use

Skrivet 2014-02-19 Klockan 12:37:00

Idag har jag kört en långdag i skolan. Nu har vi gått in i stilistiken, innan har vi haft översättning. Idag fokuserade jag på idiom, gjorde övningar i clichéer, eufemismer, frasverb osv. Lite roligare än tung läsning som dominerat mina studier sedan höstterminen. Imorgon ska jag fortsätta med övningarna och ge mig på en översättningsanalys. Dessutom blir det jobb och träning!

 Shoes I do adore

Skrivet 2014-02-19 Klockan 12:36:00

Klickade hem ett par Nly Cloud för några dagar sedan via Members för löjliga 99 spänn. Kärlek på 15 cm. Hur läckra som helst! Inte de mest bekväma paret i min ägo, men med tanke på att de praktiskt taget var gratis så har jag inte hjärta att skicka tillbaka dem. Ge mig vår nu så jag får inviga dem!

imageVår i bilder

Skrivet 2014-02-18 Klockan 15:03:56

Våren är på tillfälligt besök här i Gävle, helt underbart. Efter två veckor av mulen himmel är det klart, soligt och härliga plusgrader. I mitten av februari! Rena drömmen för sådana som jag som avskyr allt som har med vinter att göra. Jag tänkte bjuda på lite bilder från mitt underbara Örebro som jag tog i början av mars 2012, i Oset/Rynningeviken. Nu var det länge sedan jag tog med kameran ut, det får det bli ändring på!


Vår i bilder

Skrivet 2014-02-18 Klockan 12:35:00

Våren är på tillfälligt besök här i Gävle, helt underbart. Efter två veckor av mulen himmel är det klart, soligt och härliga plusgrader. I mitten av februari! Rena drömmen för sådana som jag som avskyr allt som har med vinter att göra. Jag tänkte bjuda på lite bilder från mitt underbara Örebro som jag tog i början av mars 2012, i Oset/Rynningeviken. Nu var det länge sedan jag tog med kameran ut, det får det bli ändring på!Alla hjärtans helg

Skrivet 2014-02-16 Klockan 22:42:34

Sitter och svullar i soffan med Linus bredvid, hade turen att få ha kvar honom en natt till än vad som var planerat. Har krånglat med både dator och internet i över en timma. Är med andra ord inte lika bloggsugen som när jag slog upp datorn. Helgen har varit riktigt bra, särskilt fredagen. Vi hade en gästföreläsare i fredags i form av Anna-Karin Lith, en av MittMedias högst uppsatta chefer. Hon höll i en mycket inspirerande och matnyttig föreläsning om framtidens journalistik och vad huvudfokus kommer att ligga på på MittMedias tidningar. Jag fick även lite personliga tips om hur jag ska kunna ta mig in i branschen. Så jag lämnade skolan med ett leende på läpparna och medvind i ryggen. På eftermiddagen kom Linus och överraskade mig med en massa presenter, jag trodde jag fyllde år. Men nej, det är tydligen så man uppvaktar sin flickvän på Alla Hjärtans Dag. Bortskämd som vanligt. Jag fick en quiltad jacka, en hårig tröja och en klocka, alla hade jag spanat in helgen innan när vi var på Marieberg Köpcentrum i Örebro. Smart kille! På kvällen åt vi middag på Brasserie Absinth i form av oxkind, det var det äckligaste jag ätit på länge. Det smakade bränt, jag mådde illa efter några tuggor. Trots att jag klagade så erbjöds vi kompensation i form av gratis kaffe. Jag började nästan skratta. Igår åt vi dock en mycket bättre och riktigt prisvärd middag på La Mancha. Men imorgon börjar en ny plugg/jobb/träningsvecka!


Alla hjärtans helg

Skrivet 2014-02-16 Klockan 12:33:00

Sitter och svullar i soffan med Linus bredvid, hade turen att få ha kvar honom en natt till än vad som var planerat. Har krånglat med både dator och internet i över en timma. Är med andra ord inte lika bloggsugen som när jag slog upp datorn. Helgen har varit riktigt bra, särskilt fredagen. Vi hade en gästföreläsare i fredags i form av Anna-Karin Lith, en av MittMedias högst uppsatta chefer. Hon höll i en mycket inspirerande och matnyttig föreläsning om framtidens journalistik och vad huvudfokus kommer att ligga på på MittMedias tidningar. Jag fick även lite personliga tips om hur jag ska kunna ta mig in i branschen. Så jag lämnade skolan med ett leende på läpparna och medvind i ryggen.

På eftermiddagen kom Linus och överraskade mig med en massa presenter, jag trodde jag fyllde år. Men nej, det är tydligen så man uppvaktar sin flickvän på Alla Hjärtans Dag. Bortskämd som vanligt. Jag fick en quiltad jacka, en hårig tröja och en klocka, alla hade jag spanat in helgen innan när vi var på Marieberg Köpcentrum i Örebro. Smart kille! På kvällen åt vi middag på Brasserie Absinth i form av oxkind, det var det äckligaste jag ätit på länge. Det smakade bränt, jag mådde illa efter några tuggor. Trots att jag klagade så erbjöds vi kompensation i form av gratis kaffe. Jag började nästan skratta. Igår åt vi dock en mycket bättre och riktigt prisvärd middag på La Mancha. Men imorgon börjar en ny plugg/jobb/träningsvecka!Monday baby

Skrivet 2014-02-10 Klockan 23:13:04

Sitter i soffan framför en riktigt kass tv-tablå med en skål kaseinpudding med frysta bär och skivad banan. Det är bara OS och riktiga skitprogram nu. Körde ett bra träningspass idag, 60 minuter styrka, 15 minuter cross, 5 minuter löpning och 5 minuter rodd. Jag har inte tappat lika mycket som sist jag var sjuk, kan visserligen bero på att jag denna gång inte vilat som jag ska. Nu har jag varit sjuk i 10 dagar och har fortfarande ont i halsen. Mitt tillfrisknande går inte snabbt. I torsdags tog jag långhelg och åkte till Linus. Vi har shoppat, tränat, ätit, varit på 30-årskalas och myst. Mycket kattmys. Linus katt Eskil är min andra stora kärlek, en helt underbar katt. Han fyller 23 år i år, så han är en riktig gubbe. Men man får gosa precis hur mycket man vill,  lyfta honom och hålla honom hur länge som helst. Dessutom pratar/skriker han hela tiden, då smälter mitt hjärta som klappar lite extra hårt för katter. Men nu är det ny vecka! Och imorgon har jag tenta i översättning, har ingen aning om jag pluggat tillräckligt eller ej. Det återstår att se!


Monday baby

Skrivet 2014-02-10 Klockan 12:32:00

Sitter i soffan framför en riktigt kass tv-tablå med en skål kaseinpudding med frysta bär och skivad banan. Det är bara OS och riktiga skitprogram nu. Körde ett bra träningspass idag, 60 minuter styrka, 15 minuter cross, 5 minuter löpning och 5 minuter rodd. Jag har inte tappat lika mycket som sist jag var sjuk, kan visserligen bero på att jag denna gång inte vilat som jag ska. Nu har jag varit sjuk i 10 dagar och har fortfarande ont i halsen. Mitt tillfrisknande går inte snabbt.

I torsdags tog jag långhelg och åkte till Linus. Vi har shoppat, tränat, ätit, varit på 30-årskalas och myst. Mycket kattmys. Linus katt Eskil är min andra stora kärlek, en helt underbar katt. Han fyller 23 år i år, så han är en riktig gubbe. Men man får gosa precis hur mycket man vill,  lyfta honom och hålla honom hur länge som helst. Dessutom pratar/skriker han hela tiden, då smälter mitt hjärta som klappar lite extra hårt för katter. Men nu är det ny vecka! Och imorgon har jag tenta i översättning, har ingen aning om jag pluggat tillräckligt eller ej. Det återstår att se!Copywriting

Skrivet 2014-02-06 Klockan 15:32:47

Har nyss varit på en gästföreläsning med Mats Näslund, copywriter på Lundberg&co. Mycket inspirerande! Journalistiken kommer alltid att vara mitt främsta mål, men jag är också intresserad av reklam och informationsskrivande. Det verkar dessutom vara lättare att få copywriter-tjänster än journalistjobb eftersom reklam och informationsbranschen expanderar medan journalistiken går åt motsatt håll. I alla fall i pappersjournalistiken. Jag fick i alla fall en bättre inblick i yrket, något jag skulle kunna tänka mig att hålla på med i några år. Men inget jag skulle kunna jobba med i resten av mitt liv. Det är klurigt och kreativt, skulle passa mig. Igår blev det hårförändring! Klipp och färg, jag valde en kaffeton med lite mahogny i. Blev jättenöjd. Nu ska jag packa ihop det sista och röra mig  mot centralen. Fyfan vad jag är trött på packande och tågåkande.


Copywriting

Skrivet 2014-02-06 Klockan 12:30:00

Har nyss varit på en gästföreläsning med Mats Näslund, copywriter på Lundberg&co. Mycket inspirerande! Journalistiken kommer alltid att vara mitt främsta mål, men jag är också intresserad av reklam och informationsskrivande. Det verkar dessutom vara lättare att få copywriter-tjänster än journalistjobb eftersom reklam och informationsbranschen expanderar medan journalistiken går åt motsatt håll. I alla fall i pappersjournalistiken. Jag fick i alla fall en bättre inblick i yrket, något jag skulle kunna tänka mig att hålla på med i några år. Men inget jag skulle kunna jobba med i resten av mitt liv. Det är klurigt och kreativt, skulle passa mig.

Igår blev det hårförändring! Klipp och färg, jag valde en kaffeton med lite mahogny i. Blev jättenöjd. Nu ska jag packa ihop det sista och röra mig  mot centralen. Fyfan vad jag är trött på packande och tågåkande.Nog med självömkan

Skrivet 2014-02-04 Klockan 16:19:25

Ja, då blev det en dag i isolering. Känner mig verkligen fångad i min egen lägenhet.. Ringde vårdcentralen imorse, sköterskan sa att jag fastnat i en ond spiral. Jag blir sjuk, blir frisk med försvagat immunförsvar och blir mottaglig för att bli sjuk igen. Det räcker med att någon inne på Gallerian nyser 1-2 meter ifrån mig med "rätt" baciller för att jag ska bli smittad. Med andra ord, det finns inte så mycket att göra. Jag ska fan börja gå ute med munskydd. Men nej, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och påbörja projekt-superimmunförsvar! Jag har köpt Kan Jang och vitamintabletter (En om dagen), ingefära och citron som jag ska blanda varmt vatten tillsammans med honung. Dessutom har jag mitt järn + C-vitamin tillskott. Nu jävlar. OD på vitaminer. Jag ska bli så pigg och fräsch så det är vidrigt. Plockade senaste numret av Nöjesmix inne på Gallerian Nian där jag fick vara med på ett hörn, kul!


Detär dyrt att vara sjuk

Skrivet 2014-02-04 Klockan 13:51:17

Idag skulle jag till skolan på föreläsning, men så blev det inte. Hade feber inatt och har riktigt ont i halsen, så det var inte läge att palla mig upp och sitta på en tretimmars-föreläsning. Tröttsamt. Men vad kan trösta bättre än lite shopping när man är djupt nedsjunken i självömkans träsk? Jag klickade hem en gråmelerad oversizad kappa att bära vid plusgrader och töväder. Bäst jag blir frisk till imorgon så jag inte ruinerar mig själv.   Följ min blogg med Bloglovin


Nog med självömkan!

Skrivet 2014-02-04 Klockan 12:29:00

Ja, då blev det en dag i isolering. Känner mig verkligen fångad i min egen lägenhet.. Ringde vårdcentralen imorse, sköterskan sa att jag fastnat i en ond spiral. Jag blir sjuk, blir frisk med försvagat immunförsvar och blir mottaglig för att bli sjuk igen. Det räcker med att någon inne på Gallerian nyser 1-2 meter ifrån mig med "rätt" baciller för att jag ska bli smittad. Med andra ord, det finns inte så mycket att göra. Jag ska fan börja gå ute med munskydd. Men nej, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och påbörja projekt-superimmunförsvar! Jag har köpt Kan Jang och vitamintabletter (En om dagen), ingefära och citron som jag ska blanda varmt vatten tillsammans med honung. Dessutom har jag mitt järn + C-vitamin tillskott. Nu jävlar. OD på vitaminer. Jag ska bli så pigg och fräsch så det är vidrigt.

Plockade senaste numret av Nöjesmix inne på Gallerian Nian där jag fick vara med på ett hörn, kul!Det är dyrt att vara sjuk

Skrivet 2014-02-04 Klockan 12:28:00

Idag skulle jag till skolan på föreläsning, men så blev det inte. Hade feber inatt och har riktigt ont i halsen, så det var inte läge att palla mig upp och sitta på en tretimmars-föreläsning. Tröttsamt. Men vad kan trösta bättre än lite shopping när man är djupt nedsjunken i självömkans träsk? Jag klickade hem en gråmelerad oversizad kappa att bära vid plusgrader och töväder. Bäst jag blir frisk till imorgon så jag inte ruinerar mig själv.
 

Följ min blogg med BloglovinHere we go again..

Skrivet 2014-02-03 Klockan 21:59:26

Då var man där igen. Sjuk. Influensa. För lite över en månad sedan åkte jag på deluxeversionen, nu är det influensa delight som "tur" är. Jag förstår inte vad felet är. Jag klär mig alltid varmt eftersom jag är frusen av mig. Tar tillskott av C-vitamin och järn dagligen och äter bär och/eller frukt varje dag. Ändå håller trenden i sig, jag blir sjuk ungefär en gång i månaden sedan oktober. Jag har aldrig varit såhär sjuk i hela mitt liv! Och är det något som är ovanligt för mig så är det feber, förkylningar har jag ju åkt på 2-3 gånger om året, men aldrig influensa och feber. Nu har jag haft feber varje gång. Kanske dags att besöka vårdcentralen och ta lite prover eller något. För en vecka sedan skrev jag ett inlägg om just detta. Nu är jag på banan igen med träningen och vad händer då? Imorgon tänker jag träna om jag vaknar feberfri, jag skiter fullständigt i om jag har halsont. Det spelar ju ingen roll vad jag gör, blir ju sjuk i alla fall. Det blev ett tråkigt inlägg, men jag är otroligt frustrerad och hopplös över detta elände. Bjuder på bilder från helgen. Mycket kattgos.


Here we go again..

Skrivet 2014-02-03 Klockan 12:26:00

Då var man där igen. Sjuk. Influensa. För lite över en månad sedan åkte jag på deluxeversionen, nu är det influensa delight som "tur" är. Jag förstår inte vad felet är. Jag klär mig alltid varmt eftersom jag är frusen av mig. Tar tillskott av C-vitamin och järn dagligen och äter bär och/eller frukt varje dag. Ändå håller trenden i sig, jag blir sjuk ungefär en gång i månaden sedan oktober. Jag har aldrig varit såhär sjuk i hela mitt liv! Och är det något som är ovanligt för mig så är det feber, förkylningar har jag ju åkt på 2-3 gånger om året, men aldrig influensa och feber. Nu har jag haft feber varje gång. Kanske dags att besöka vårdcentralen och ta lite prover eller något.

För en vecka sedan skrev jag ett inlägg om just detta. Nu är jag på banan igen med träningen och vad händer då? Imorgon tänker jag träna om jag vaknar feberfri, jag skiter fullständigt i om jag har halsont. Det spelar ju ingen roll vad jag gör, blir ju sjuk i alla fall. Det blev ett tråkigt inlägg, men jag är otroligt frustrerad och hopplös över detta elände. Bjuder på bilder från helgen. Mycket kattgos.RSS 2.0