On a train

Skrivet 2014-01-31 Klockan 15:38:58

Sitter på ett skakigt tåg mot Örebro och översätter en skönlitterär text från svenska till engelska. Riktigt skönt studietempot dragits ner, svenskan var ett rent helvete. Nu har vi "Stilistik i olika engelska texter", väl användbart om man ska skriva skönlitterärt på engelska. Vi har läst mycket om idiomatiska uttryck som man kanske inte riktigt tänker på om engelskan inte är ens modersmål. Köpte en cappuccino på Starbucks på centralen i Stockholm, det gör jag inte om. Det var snarare en välutspädd latte jag fick, skummad mjölk med lite kaffe. Kleniskaffe. Inte bra. Not approved. image image image


On a train

Skrivet 2014-01-31 Klockan 12:25:00

Sitter på ett skakigt tåg mot Örebro och översätter en skönlitterär text från svenska till engelska. Riktigt skönt studietempot dragits ner, svenskan var ett rent helvete. Nu har vi "Stilistik i olika engelska texter", väl användbart om man ska skriva skönlitterärt på engelska. Vi har läst mycket om idiomatiska uttryck som man kanske inte riktigt tänker på om engelskan inte är ens modersmål.

Köpte en cappuccino på Starbucks på centralen i Stockholm, det gör jag inte om. Det var snarare en välutspädd latte jag fick, skummad mjölk med lite kaffe. Kleniskaffe. Inte bra. Not approved.

image

image

imageAfterblajvet

Skrivet 2014-01-31 Klockan 00:32:03

Gårdagens Gatsbyfest var sisådär. Jag hade huvudvärk hela kvällen, mitt sällskap kom aldrig riktigt igång och dessutom hade jag en jobbig kille efter mig halva kvällen. En sådan där skrytig och oförskämd sak som sitter alldeles för nära och lägger handen på låret en eller flera gånger för mycket. Come on! Hur kan man inte fatta vinken av en obekväm grimas, att flytta sig längre bort i soffan eller att ignorera personen? Eller att få höra "Jag ska bara gå till baren.." utan att personen kommer tillbaka till bordet. Trots detta letade han upp mig och slog sig ned tre gånger. Till slut fick jag nog och drog hem. Killar, snälla, var inte så afterblajvna när ni raggar på krogen. Gör alla tjejer en tjänst och ge upp på dem som är uppenbart ointresserade. Idag har jag varit riktigt seg trots att jag inte var full igår, drack inte mycket heller. Det enda vettiga jag gjort är att jobba och träna. Dagens träningspass gick sjukt bra igen, jag och träningen har liksom blivit kära på nytt. Jag har lagt om min konditionsdel, brukar köra 20-30 minuter kondition i form av löpning eller crosstrainer. Men nu har jag delat upp den i flera segment för att aktivera kroppen till max. Nu kör jag istället 10-15 minuter löpning eller cross, 5 minuter rodd och 5 minuter hopprep. Känns bra. Nu ska jag packa lite innan sängdags, imorgon drar jag till Värmland!


Afterblajvet

Skrivet 2014-01-30 Klockan 12:24:00

Gårdagens Gatsbyfest var sisådär. Jag hade huvudvärk hela kvällen, mitt sällskap kom aldrig riktigt igång och dessutom hade jag en jobbig kille efter mig halva kvällen. En sådan där skrytig och oförskämd sak som sitter alldeles för nära och lägger handen på låret en eller flera gånger för mycket. Come on! Hur kan man inte fatta vinken av en obekväm grimas, att flytta sig längre bort i soffan eller att ignorera personen? Eller att få höra "Jag ska bara gå till baren.." utan att personen kommer tillbaka till bordet. Trots detta letade han upp mig och slog sig ned tre gånger. Till slut fick jag nog och drog hem. Killar, snälla, var inte så afterblajvna när ni raggar på krogen. Gör alla tjejer en tjänst och ge upp på dem som är uppenbart ointresserade.

Idag har jag varit riktigt seg trots att jag inte var full igår, drack inte mycket heller. Det enda vettiga jag gjort är att jobba och träna. Dagens träningspass gick sjukt bra igen, jag och träningen har liksom blivit kära på nytt. Jag har lagt om min konditionsdel, brukar köra 20-30 minuter kondition i form av löpning eller crosstrainer. Men nu har jag delat upp den i flera segment för att aktivera kroppen till max. Nu kör jag istället 10-15 minuter löpning eller cross, 5 minuter rodd och 5 minuter hopprep. Känns bra. Nu ska jag packa lite innan sängdags, imorgon drar jag till Värmland!The Great Gatsby-party

Skrivet 2014-01-29 Klockan 14:59:51

Ikväll har Erik Olsson fastighetsförmedling arrangerat en kväll på Bankhuset för mäklarstudenterna. Men från 22 är alla studenter välkomna och jag älskar maskerader. Jag ska dit med några tjejer som läser första året på professionellt skrivande. Har inte varit på krogen sedan juldagen, can you believe it? De senaste åren har jag för det mesta gått ut varje lördag och ibland även en onsdag eller fredag. Jag har väl blivit en mjukis nu när jag skaffat pojkvän. Anyways, jag var runt idag och skrapade ihop saker till min outfit. Som student har man ju inte en förmögenhet att lägga på maskerader, det är trots allt saker som förmodligen bara används vid ett tillfälle. Då gäller det att vara smart. Man ska ha tid och ork för att springa runt i olika butiker och jämföra priser. Om man har clubkort kan man alltid kolla i de butikerna först, det finns nästan alltid clubkortserbjudanden oavsett vilken tid på månaden det är. Jag är nöjd med mina inköp i alla fall. Långkjolen och paljettlinnet hade jag sedan innan. Det går alltid att hitta något användbart i garderoben. Påfågelörhängena är också gamla, nästan aldrig använda. Dessa tänker jag göra ett huvudsmycke av tillsammans med paljetthårbandet som kostade 20 kronor, Ur & Penn. Silkesvantarna hittade jag på Myrorna, 100 kronor, jättefina. Pärlhalsbandet 25 kronor, Ur & Penn. Cigaretthållaren 45 kronor, Kalas & Co.  


Reafynd

Skrivet 2014-01-29 Klockan 14:42:00

Igår gjorde jag två riktiga klipp. Ett par örhängen och en stor, rosa clutch med gulddetaljer. Och totalen? 103 kronor. I'll be damned!


The Great Gatsby-party

Skrivet 2014-01-29 Klockan 12:22:00

Ikväll har Erik Olsson fastighetsförmedling arrangerat en kväll på Bankhuset för mäklarstudenterna. Men från 22 är alla studenter välkomna och jag älskar maskerader. Jag ska dit med några tjejer som läser första året på professionellt skrivande. Har inte varit på krogen sedan juldagen, can you believe it? De senaste åren har jag för det mesta gått ut varje lördag och ibland även en onsdag eller fredag. Jag har väl blivit en mjukis nu när jag skaffat pojkvän. Anyways, jag var runt idag och skrapade ihop saker till min outfit.

Som student har man ju inte en förmögenhet att lägga på maskerader, det är trots allt saker som förmodligen bara används vid ett tillfälle. Då gäller det att vara smart. Man ska ha tid och ork för att springa runt i olika butiker och jämföra priser. Om man har clubkort kan man alltid kolla i de butikerna först, det finns nästan alltid clubkortserbjudanden oavsett vilken tid på månaden det är. Jag är nöjd med mina inköp i alla fall.

Långkjolen och paljettlinnet hade jag sedan innan. Det går alltid att hitta något användbart i garderoben. Påfågelörhängena är också gamla, nästan aldrig använda. Dessa tänker jag göra ett huvudsmycke av tillsammans med paljetthårbandet som kostade 20 kronor, Ur & Penn. Silkesvantarna hittade jag på Myrorna, 100 kronor, jättefina. Pärlhalsbandet 25 kronor, Ur & Penn. Cigaretthållaren 45 kronor, Kalas & Co.

 

 


Reafynd

Skrivet 2014-01-29 Klockan 12:21:00

Igår gjorde jag två riktiga klipp. Ett par örhängen och en stor, rosa clutch med gulddetaljer. Och totalen? 103 kronor. I'll be damned!
 


Framsteg&kaseinpudding

Skrivet 2014-01-29 Klockan 00:29:06

Jäklar, vilket bra pass jag brände av idag efter jobbet. För er nya läsare kan jag berätta att jag varit väldigt sjuk under hösten, mer än någonsin. I oktober fick jag en tarminfektion och fick ligga på sjukhus, i november hade jag halsfluss med totalt träningsförbud i 10 dagar och i december åkte jag på influensa och tränade inte på en vecka. För varje gång jag lyckats kämpa mig tillbaka i någorlunda form så har jag blivit sjuk igen. Och nu är jag där igen, har börjat öka på vikterna bra och uthålligheten blir bättre och bättre. Blir jag sjuk nu är jag nog tvungen att ha ihjäl någon, typ. Fick hem ett nytt protein från Body Science, mitt första kaseinprotein i smaken Päronsplitt. Var tvungen att testa kaseinpudding. Bjuder på lite pre-och-post workout inspiration! Pre-workout: Banan och äppelskivor med russin och valnötter, kanel och lättkvarg. En Celsius. Post-workout: Kaseinpudding. 1 dl kaseinprotein, 1 dl sojamjölk. Vispa ihop med elvisp tills klumparna försvinner, tillsätt sedan lite vatten beroende på hur man vill ha konsistensen. Häll på lite frysta hallon och blåbär, in i kylen i cirka 30 minuter. Sjukt bra!


Framsteg & kaseinpudding

Skrivet 2014-01-28 Klockan 12:18:00

Jäklar, vilket bra pass jag brände av idag efter jobbet. För er nya läsare kan jag berätta att jag varit väldigt sjuk under hösten, mer än någonsin. I oktober fick jag en tarminfektion och fick ligga på sjukhus, i november hade jag halsfluss med totalt träningsförbud i 10 dagar och i december åkte jag på influensa och tränade inte på en vecka. För varje gång jag lyckats kämpa mig tillbaka i någorlunda form så har jag blivit sjuk igen. Och nu är jag där igen, har börjat öka på vikterna bra och uthålligheten blir bättre och bättre. Blir jag sjuk nu är jag nog tvungen att ha ihjäl någon, typ.

Fick hem ett nytt protein från Body Science, mitt första kaseinprotein i smaken Päronsplitt. Var tvungen att testa kaseinpudding. Bjuder på lite pre-och-post workout inspiration!

Pre-workout: Banan och äppelskivor med russin och valnötter, kanel och lättkvarg. En Celsius.

Post-workout: Kaseinpudding. 1 dl kaseinprotein, 1 dl sojamjölk. Vispa ihop med elvisp tills klumparna försvinner, tillsätt sedan lite vatten beroende på hur man vill ha konsistensen. Häll på lite frysta hallon och blåbär, in i kylen i cirka 30 minuter. Sjukt bra!

 New in

Skrivet 2014-01-28 Klockan 00:13:21New in

Skrivet 2014-01-27 Klockan 12:17:00Överflöd

Skrivet 2014-01-27 Klockan 00:20:00

Haft en magisk helg i huvudstaden. Även om det har inneburit alldeles för mycket av det goda, såsom indiskt, libanesiskt, äppelpaj, blåbärspaj och frozen yoghurt. För att citera Linus; "det känns som att man käkat i 36h". Synnerligen. Har bland annat ätit världens godaste kokosglass på Shanti, en indisk restaurang på Söder. Den kommer jag förmodligen ha nästintill erotiska drömmar om framöver. Har även frossat i shopping. En riktig syndarhelg, men åh så härligt det har varit. image image image image image image image image


Stockholm, kärlek, shopping

Skrivet 2014-01-26 Klockan 23:57:52

Haft en underbar helg med Linus i Stockholm. Livsnjuteri på högsta nivå! Vi bodde vid Medborgarplatsen på Södermalm, helt perfekt. Det känns som att vi åt typ hela tiden och fikade lika mycket. Har sjukt mycket bilder på all förtäring, haha. Jag hade faktiskt riktigt dåligt samvete idag, så när jag kom hem lämnade jag bara väskan och drog direkt till gymet. Blev 30 min cross, 5 min löpning och 10 min hopprep. Jag fuckade ur en del i Stockholm med shoppingen, men det gör inget. Jag fick en schysst lön och jag är sjukt nöjd med mina inköp! Bilder kommer. I fredags träffade vi min kära gamla vän Johanna och hennes sambo Christoffer. Jag har inte träffat Johanna på säkert två år, så det var ett efterlängtat möte. Och igår åt jag och Linus middag på Shanti, ett indiskt hak på Söder. Där åt jag en ruskigt god kokosglass, jag kommer definitivt drömma om den framöver. Obeskrivligt god. Fantastisk helg.
 
Jag har även börjat blogga för Nöjesmix, jätteroligt. Så mina gamla läsare, jag hoppas att ni hänger med mig dit. Jag kommer fortsätta här, men lägger mest krut på min nya blogg. In och läs med er!
 
 


Överflöd

Skrivet 2014-01-26 Klockan 12:14:00

Haft en magisk helg i huvudstaden. Även om det har inneburit alldeles för mycket av det goda, såsom indiskt, libanesiskt, äppelpaj, blåbärspaj och frozen yoghurt. För att citera Linus; "det känns som att man käkat i 36h". Synnerligen. Har bland annat ätit världens godaste kokosglass på Shanti, en indisk restaurang på Söder. Den kommer jag förmodligen ha nästintill erotiska drömmar om framöver. Har även frossat i shopping. En riktig syndarhelg, men åh så härligt det har varit.
 

image

image

image

image

image

image

imageStockholm calling

Skrivet 2014-01-24 Klockan 19:47:15

Skriver från ett litet men mysigt hotellrum på Södermalm. Jag och killen ska snart möta upp en gammal vän och hennes pojkvän för en middag på en libanesisk restaurang. Känns skönt med en paus från Gävle. Tentan gick sådär. Men det tänker jag inte ägna en enda tanke till under helgen. Happy fredag folks! image image image


Pressat

Skrivet 2014-01-22 Klockan 19:55:51

Är inne på sluttampen av mitt tentaplugg. Imorgon har jag min andra omtenta i Språkstruktur (grammatik). Tentan består av fem delar och jag har klarat fyra av dem, har bara fraser kvar. Imorgon är min sista chans att skriva om tentan för denna termin, annars måste jag vänta till hösten. Inte bra. Man vill gärna skriva omtentan så snabbt som möjligt så allt inte glöms bort. Jag känner mig fortfarande lite osäker på verbfraser, så ni kan ju gissa vad jag ska tillbringa kvällen med.. Har till och med ställt in kvällens sedvanliga träningspass. Pressen är i alla fall värre än någonsin, jag måste verkligen klara den, det är så äckligt nära! Jag är så himla nojig över att det ska strula med poängen och CSN. I helgen byter jag ut tentaångest och kurslitteratur mot hotellsäng och shopping. Jag och pojkvännen tar en weekend i Stockholm. Hotellfrukost, shopping, god mat och det bästa tänkbara sällskapet. Blir inte bättre än så. Därför ska jag kämpa extra hårt nu så jag verkligen kan unna mig lite lyx i helgen.


It was acceptable in the 80's

Skrivet 2014-01-19 Klockan 22:19:00

Sitter på tåget tillbaka mot Gävle. Helgerna går alldeles för fort. Veckan jag har framför mig kommer bli förjävlig. Jag har en omtenta, två hemtentor jag ligger efter med och ny kursstart på tisdag. Ångest är bara förnamnet. MEN jag har också något att se fram emot, en weekend i Stockholm med hjärtat. Vi ska bo på hotell, shoppa, äta gott och bara njuta av varandras sällskap. Så - på med självdiciplinen och ge 100% i skolan.
 
I helgen var jag och Linus hemma hos Grodan och Therese på hennes examensfest med 80-tals tema. Blev riktigt nöjd med min outfit. Den turkosa saken hittade jag på Myrorna i torsdags. Fick massa beröm för både utstyrsel och smink. Det är verkligen helt underbart att åka hem och tillbringa tid med mina nära och kära. Man uppskattar det nu som aldrig förr, när man bor 25 mil bort. Stort grattis till Therese som nu är examinerad förskollärare!
 
 


Om mig

Skrivet 2014-01-19 Klockan 21:54:42

Jag tänkte att ni skulle få veta lite mer om vem jag är. Har inte täckt alla områden men om ni hänger med mig framöver kommer ni få veta mer (wink wink).  Så håll till godo!   Namn: Ann Isabelle Louise Wallin Ålder: 24 Bor: Gävle city Kommer från: Örebro Sysselsättning: Studerar Programmet för professionellt skrivande på Högskolan, jobbar extra som anläggningsansvarig på Everytime Fitness och som apoteksassistent i Örebro Gör på fritiden: Tränar, åker tåg, träffar pojkvän, går på lokal, fotar (gärna men sällan) Karakteriserande: Envis, lekfull, språkpolis, lättroad, självkritisk, partyglad, social, retsam, skojfrisk, tuff, målmedveten, självdistanserad, knasig, Tror på: Karma, skyddsänglar, spöken (till viss del) Bra: Öl, kaffe, vår, sovmorgon, Family Guy, nytvättat hår, fika, högklackat, nystarter, glitter, lakrits, solsemester Inte bra: Varma ugnar, knivar, blod, sprutor, romantiska komedier, tomater, oskalade räkor, sjukhus, respektlösa snorungar, allt som har med vinter att göra Laster: Shopping, Pepsi Max, kaffe, nagellack, feströkning Gör mig glad: Söta katter, goda gärningar, pojkvän, kvinnor som tar plats, Plura, bra träningspass, bra låt, solidaritet, reafynd, komplimanger, överraskningar, givande samtal, civilkurage Gör mig trött: Folk som inte kan cykla ordentligt, människor som värderar sig högre än andra på grund av status/jobb/klasstillhörighet, tågförseningar, studentekonomi, småortsrasism, näthat, bortskämdhet, tentaångest Drömyrke: Journalist Egentligt drömyrke: Rockstjärna/trummis Konstig fakta om mig själv: När jag var liten var jag livrädd för kottar Det läskigaste jag gjort: Att flytta till Gävle och när jag tatuerade mig  


Omotiverat

Skrivet 2014-01-17 Klockan 15:03:27

Sitter på tåget påväg till kärleken i Kristinehamn, drog med mig datorn för att plugga. Går sådär. Har en hemtenta i Språkvård och Språkpolitik, ett delmoment som ingår i svenskakursen jag läst. Har läst alldeles för lite i kurslitteraturen och dessutom ligger jag efter med en annan hemtenta som tillhör samma moment. Som pricken över i har jag min andra omtenta i Språkstruktur (grammatik) på torsdag. Det är jävligt körigt just nu. Egentligen skulle jag behöva sitta i skolan hela helgen med den förbannade tentan, men jag behöver träffa mitt hjärta för att inte gräva ner mig totalt.
 
Igår hade jag en riktigt icke-produktiv dag. Jag fick absolut ingenting gjort utom tvätt, perukköp till pojkvännen och träning på kvällen. Däremellan gjorde jag absolut ingenting. Peruken är till lördag, då vi är bjudna på examensfest med 80-tals tema i Örebro. Gårdagens plan var i alla fall att skriva på hemtentan mellan alla bestyr, men jag orkade bara inte. Orkade inte packa, inte plugga, ingenting. Inte alls likt mig. På eftermiddagen stack jag ner till Java och köpte med mig en stor bit morotskaka som en treat för att jag skulle sätta mig med hemtentan. Jag åt upp den och somnade.


Exciting news

Skrivet 2014-01-17 Klockan 14:40:00

Sitter på tåget påväg till kärleken, drog med mig datorn denna gång. Försöker komma någon vart med hemtentan, men det går åt helvete. Skolan går inget bra just nu.
 
Igår hade jag en riktigt icke-produktiv dag. Jag fick absolut ingenting gjort utom tvätt, perukköp till Linus och träning på kvällen. Däremellan gjorde jag absolut ingenting. Planen var att skriva på hemtentan, men jag orkade inte. Orkade inte packa, inte plugga, ingenting. Inte alls likt mig. På eftermiddagen stack jag ner till Java och köpte med mig en stor bit morotskaka som en treat för att jag skulle sätta mig med hemtentan. Jag åt upp den och somnade.
 
I onsdags var jag på ett spännande möte, jag kommer inom kort att börja blogga för ett nöjesmagasin. Så håll er uppdaterade här! 
 
 
 


Tjäna!

Skrivet 2014-01-15 Klockan 23:31:03

Hallå Gävle, Sverige, världen! Jag är Isabelle, en 24-årig Örebrotjej som fått äran att börja blogga här. Jag läser programmet för professionellt skrivande på högskolan och har avklarat 1,5 av 3 år. Drömmer om en framtid som journalist. Här kommer ni få en inblick i min vardag som student och hur jag får livet att gå ihop, men även läsa om min träning, om hur jag shoppar lite för mycket och mitt djupa grubblande. Vill ni ha lite mer smaskig bakgrundsfakta så kan ni leta er in på min förra blogg.  Stay tuned!  


Marengo Jacket

Skrivet 2014-01-15 Klockan 22:43:00

Gjorde ett riktigt kap igår via Members, klickade hem en oversizad skinnjacka med gulddetaljer. 224 pix, som hittat. Kan man annat än älska att fynda?
 
 
 


Brown-turqoise

Skrivet 2014-01-15 Klockan 11:07:00

Något jag vill bli bättre på är att posta fler makeup-inlägg, jag var ju riktigt flitig ett tag för några år sedan. Tänkte visa en ögonmake jag gjorde för ett tag sedan som jag verkligen gillade. Lila och bruna toner toppat med en turkos ögonpenna på den undre fransraden. Tyvärr ser pennan ser ljusblå ut på bilderna. När jag använder lila och blåa toner brukar jag ha hazel/bruna linser, färgerna framhävs mycket bättre. Hoppas jag kan bidra med lite inspiration!
 

 


Try harder

Skrivet 2014-01-14 Klockan 22:44:05

Sitter i soffan med proteinpannkakor framför PH. Den timmen under måndag - onsdag jag är helt okontaktbar typ. Har aldrig gillat Paradise Hotel, men denna säsong fastnade jag.
 
Idag har jag pluggat, jobbat och tränat. Träningspasset gick sjukt dåligt, jag har inte riktigt kommit tillbaka efter all sjukdom. I november var det halsfluss och i december dunderinfluensa. Jag har blivit riktigt svag och tappat muskler. Men jag gör som alltid, kämpar och krigar för att komma tillbaka. I våras maxade jag i marklyft på 60 kg, igår höll jag på att dö när jag tog 10 kg mindre. Dags för nya delmål och nya planer!
 


Livet på rosa moln

Skrivet 2014-01-14 Klockan 00:16:13

Måndag igen, efter en underbar helg med mitt hjärta. Jag känner att lamefaktorn är hög på mig just nu, som håller på och tjatar om honom, men killen är freakin' underbar! I fredags åkte han upp till mig och det första han gjorde var att dra med mig ner på stan. Han överraskade mig med en bokad ansiktsbehandling på Face & Body Center medan han själv satt och jobbade i entrén. Prinsessbehandlingen fortsatte hela vistelsen. Han masserar mig, fixar allt möjligt, lägger småsaker på minnet, stryker mig över ryggen på nätterna, överraskar mig, skämmer bort mig totalt. Jag har väldigt svårt att ta det och dessutom slår han dövörat till när jag invänder, "Nej, du får inte.." "Det är för dyrt.." "Jag kan själv.." "Du behöver inte..". Jag kan liksom inte förklara hur stort hans hjärta är. Och jag är så löjligt kär, det är magiskt.. Jag hade aldrig vågat drömma om detta. Nu vill jag att veckan bara flyger förbi så att jag får ligga i hans famn igen.
 
 
 


Lite nytt..

Skrivet 2014-01-13 Klockan 23:35:56

 


Detta är kärlekens år ♥

Skrivet 2014-01-08 Klockan 23:48:49

Kära bloggen
 
Mycket har hänt sedan vi senast sågs. Det har hunnit bli nytt år och jag har haft en välbehövlig paus från Gävle. Men framför allt så har jag träffat en prins som fått mig på fall och stulit mitt hjärta, på mindre än en månad. Jag är kär och fruktansvärt lycklig. Det känns overkligt. Efter nästan tre år ute på marknaden började jag tappa hoppet om den där stora, klichéfyllda kärleken som det pratas om. Och helt plötsligt sa det klick, allt föll på plats. Värt den långa väntan. 35 mils avstånd är tufft, men det är för bra för att döma ut på grund av det. Kärlek. Jag är lyckligt lottad. Ser fram emot att få tillbringa 2014 med att lära känna denna fantastiska människa bättre och att bara njuta av lyckan ♥
 
 
 


RSS 2.0