Trevlig kille elleräckel med baktankar?

Skrivet 2014-03-27 Klockan 16:51:20

Idag satt jag i bibblan och skrev på en restuppgift. Jag satt på ett ställe där borden står i par, och stolarna är placerade mitt emot varandra. En kille kom fram och frågade om det var ledigt mitt emot mig och slog sig ned. Inget konstigt, det fanns inga tomma bord. Efter en stund började han prata, vanligt kallprat. Att det skulle bli skönt med helg och så vidare. Vid ett tillfälle kom det två tjejer som delade ut Red Bull gratis, då pratade vi om olika Red Bull-smaker och att man kunde blanda goda groggar på dem. Jag känner då att en på-min-vakt-känsla kommer smygande och börjar genast bli fundersam över hans avsikter. Varför är du så himla trevlig då? Jag har faktiskt pojkvän. Jag tror inte jag är ensam om att reagera såhär. Tycker det är så himla tråkigt att det ska vara så, jag som alltid försöker att vara open minded. Men när det kommer till trevliga killar misstror jag alltid. Att killar inte är intresserade av att inleda nya vänskaper med främmande tjejer. Hur kommer det då sig att garden åker upp? Jo, jag har väldigt få killkompisar och många av de jag sett som vänner har blivit kära eller intresserade, gjort närmanden och så vidare. Men det är ju inte bara jag som reagerar såhär. Det som är intressant är att jag sällan hör en kille berätta något liknande. Det har hänt, att en kille berättat om att han fått en tjej efter sig som han inte är intresserad av. Men inte alls i samma utsträckning. Och jag har heller aldrig hört en kille säga att just detta får honom att misstro alla tjejers intentioner. Tåls att tänka på. Killar, sluta vara efterblivna så att vi kan få förtroende för er!


Tenta och valpgos

Skrivet 2014-03-26 Klockan 11:38:53

Då var det över, tentan är avklarad. De sista dagarna pluggade jag på retoriska stilfigurer och lingvistik som en jävla idiot och en stor del satte sig faktiskt i min lilla hjärna. Mer än jag trodde. Dock tror jag inte jag når ett högre betyg än C eftersom jag inte hittade några tydliga fonetiska utmärkanden i texterna som analyserades. Men men. Nu är det slut på engelskan och nästa kurs har jag längtat efter ända sedan i höstas - kommersiellt skrivande! Där kommer vi läsa lite om copywriting, vilket intresserar mig. Fram till kursstart har jag någon vecka på mig att helt fokusera på mina restuppgifter, hoppas på att kunna bli av med alla på engelskan och kanske en från svenskan. Jag känner mig lättare än igår! Efter tentan tog jag mig förväntansfullt till Merit, hon och hennes sambo har nämligen fått tillskott i familjen för någon vecka sedan, i form av en tollarvalp vid namn Viggen. Bedårande söt! Ett riktigt busfrö, han sprang runt och lekte med allt, bet och nafsades och sedan slocknade han på golvet helt plötsligt. Jag är så löjligt lättrörd när det kommer till djur, så jag fick tårar i ögonen när han gick och la sig mot min arm. Nej, nu ska jag ta tag i lägenheten. Ser ut som skit här hemma.


Urban Decay Naked3 Palette

Skrivet 2014-03-24 Klockan 22:21:25

När jag kom hem från skolan idag låg det ett efterlängtat paket innanför dörren, en Naked3-palett. Jag har tålmodigt bevakat och budat på auktioner på Tradera  i flera veckor, men jag har inte velat lägga mer än 250-260 kronor. Och eftersom Naked3 nyligen lanserades är de heta på Tradera. De kostar ju runt 400 kronor i butik. Men till slut vann jag en budgivning, och gissa vad jag fick betala? 214 kronor inklusive frakt. DET kallar jag bra studentshopping. Ett tips till er som är nybörjare eller vill börja handla på Tradera eller andra auktionssajter, ha is i magen! Vänta med bud så länge det går, börja helst buda de sista 5-10 minuterna. Och var tålmodig, vinner man inte en auktion så dyker det säkert upp fler (beroende på vad det är för produkt såklart). Skuggorna är i alla fall jättefina, testade några på handen idag. Till helgen blir det en premiärsminkning!   Imorgon skriver jag tenta, håll tummarna för mig!


Dålig fokus

Skrivet 2014-03-22 Klockan 14:04:27

På tisdag har jag tenta i stilistik, sitter nu och försöker plugga. Är så fruktansvärt omotiverad. Jag kan komma på tusen andra saker jag hellre skulle tillbringa lördagen med, speciellt med tanke på att jag är hos pojkvännen. Det är nästan tortyr att sitta instängd med plugg när solen skiner utanför fönstret. Ibland blir jag så jävla less på att plugga.. Det skulle vara så skönt att jobba, att göra sina timmar och sedan ha resten av dagarna och helgerna till fritid. Man får som student sätta upp små delmål när motivationen tryter, både större och mindre delmål. Ett större kan vara "Idag fokuserar jag på den här delen och imorgon går jag över på det här" och ett mindre kan vara "När jag har läst 100 sidor får jag gå till gymet". Mitt mål för dagen är att få koll på de sju olika språknivåerna för analysen vi ska göra på tentan. Sedan får jag dra till gymet.


Superdrug* Tea Tree Foaming Facial Wash

Skrivet 2014-03-20 Klockan 11:20:42

Superdrug är en brittisk kosmetikkedja som har ALLT i skönhetsväg, från budget till lyx. Jag hade definitivt kunnat tillbringa ett par timmar därinne, men jag hade ju en pojkvän med mig som jag inte ville tråka ut totalt. Där hittade jag i alla fall en hylla Tea Tree-produkter av deras eget märke där man kunde välja 2 produkter för £4, allt från body butter till toners till rengöringsgel. Jag köpte en rengöringsmousse till mig och en gel till Linus. De innehåller tea tree-olja och pepparmintolja, vilket känns fräscht mot en fet hy, som jag har. I vanliga fall använder jag Apotekets Oliva Cleansing Mousse. Tea Tree-moussen är i alla fall en riktigt bra budgetrengörare. Ska ni till London är Superdrug ett måste!


Skrillex - Recess

Skrivet 2014-03-19 Klockan 17:29:27

Skrillex släppte ett nytt studioalbum för några dagar sedan, vilket jag var snabb på att lyssna igenom. Jag har alltid gillat Skrillex, även om jag inte är hans största fan. Hans typ av dubstep med sina särdrag kan ju bli ganska enformig, men det känns som att han har tagit ut svängarna mer än tidigare på denna platta. Jag tycker Skrillex är som bäst när han blandar in rap och ragga, vilket han även gjort på Recess. Dock tycker jag att den är genomgående skum och.. lite splittrad! Faller mig inte riktigt i smaken. Men, jag hittade två spår jag verkligen gillade, dessa kommer att gå på varv under kvällens konditionspass! http://www.youtube.com/watch?v=-iQRaZje0RA http://www.youtube.com/watch?v=cJb5FbMRSog


Tvådagars i Gävle

Skrivet 2014-03-16 Klockan 23:49:29

Geez, vilken helg! Festligheter, alkohol i överflöd, bra häng. Jag behövde verkligen detta. De senaste tre månaderna har jag nästan varje helg åkt till min pojkvän, så denna helg ville jag ha för mig själv hemma i Gävle. För min egen skull och för pluggandets skull. Trots festandet har jag faktiskt varit duktig och bakispluggat både igår och idag. I fredags var det collegetema på Kåren där alla klädde ut sig till college-stereotyper. Jag gick som douchebag med en massa bruds från PG (Professionellt Galenskap som vi kallar gänget, nästan alla av oss läser Professionellt Skrivande). Trist nog blev det partypooping när brandlarmet gick och alla kastades ut i blötsnöovädret där vi fick stå och huttra i säkert 20 minuter. Dessutom fick alla ställa sig i flaskhals-entrékön när de öppnade igen, så jag lackade och drog hem. Igår vaknade jag sent och satte jag mig på Coffee Lounge och pluggade med det fina vårvädret utanför de stora fönsterna. Sedan blev jag upplockad av Daniel, som jag inte hängt med sedan mitten av december, och vi åkte ut till hans föräldrar i Furuvik. Åt middag, spelade sällskapsspel och drack. Blev skjutsade tillbaka in till stan där vi var med Heartbreak-gänget på Bishop och Heartbreak. Om man inte vill bli full ska man definitivt inte gå ut med krogmänniskor. Blev en hel del alkoholhaltiga drycker. Idag vaknade jag sent igen, segare än igår, men om Isabelle har bestämt sig för att plugga hela helgen så pluggar hon hela helgen. Mötte upp Natalie på Waynes där det blev pluggfika, allt eftersom droppade det in fler PG-brudar. Blev faktiskt fem timmars plugg, inte illa för en bakissöndag efter en tvådagars! Imorgon är det nya pluggvecka. Och crossfit!


Recept på proteinpannkakor

Skrivet 2014-03-13 Klockan 23:57:53

Känner mig fylld av energi och endorfiner efter kvällens crossfitpass. I måndag kände jag mig rätt kass och svag efteråt, men idag gick det mycket bättre. Jag har kommit i underfund med att jag är faktiskt har riktigt bra styrka i benen. Jag har en tendens att underskatta mig själv rejält på många plan, min träning och fysik är ett av dem. Efteråt laddade jag upp med mumsiga proteinpannkakor, tänkte dela med mig av receptet. Men jag höftar en hel del och experimenterar med recepten, så jag kan med vissa ingredienser inte ge exakta mått. Mat ska lagas med känsla och kärlek! Detta räcker till två mellanstora pannkakor: 1 banan 2 ägg 0,5 dl hirsflingor (kan uteslutas) 1 skopa proteinpulver (Star Nutrition Whey 80, Double Rich Chocolate) Cirka 2 msk lättkeso Lite kokosflingor Lite frysta hallon & blåbär Kan serveras med varma bär, valnötter eller annan god och nyttig topping!


Nytändning med crossfit

Skrivet 2014-03-12 Klockan 13:19:35

I måndags var jag iväg på mitt första crossfitpass lett av min kollega (och bloggkollega) Alex. Jag har under några månader känt att jag behöver en riktig utmaning i min träning, det har liksom inte räckt med nya övningar och nya lyftrekord. Det här är precis vad jag letat efter! Passet var riktigt jävla pissjobbigt, jag fick verkligen pusha mig själv till max. Dagen efter hade jag till och med ont i lungorna. Träningsvärken i överkroppen heter duga, jag är förvånad över att jag bara har små, små känningar i benen. Men jag tränar ju ben på varje träningspass, antar att det gett utdelning. Imorgon är det dags igen och jag är sjukt taggad! image image image Bilder från lördagens träningspass


Framsteg på gymet

Skrivet 2014-03-06 Klockan 11:40:44

Åh, vad härligt det är med träningsvärk ibland. Har ordentliga känningar i ländryggen efter gårdagens marklyft. Jag har tappat mycket i styrka under hösten efter alla sjukdomar, men nu känner jag att jag är påväg tillbaka. Igår markade jag 55 kg utan att halvdö, 6x4 reps. Mitt personbästa är 60 kg. Känns riktigt bra! Körde hårt igår med 25 minuter crosstrainer, 2,5 km rodd (13 minuter), 5 minuter hopprep och 60 minuter tung styrka. Nu ska jag packa klart och sedan bär det av mot Stockholm där jag ska möta Linus, sedan bilar vi till Kristinehamn. I helgen har jag en massa skoj inplanerat, det blir festligheter både fredag och lördag i Örebro. Wooop!  


Londonshopping

Skrivet 2014-03-05 Klockan 16:22:05

Shoppingen i London var amazing, vilket utbud! Innan jag åkte sa folk till mig att priserna var som i Sverige, förutom Primark, men jag tyckte det var mycket billigare i London. Kom hem med en halvt ny garderob. Sminket var också mycket billigare än hemma, hittade läppstift för 45 kronor, köpte en BB-cream för 65-70 kronor, fanns hur mycket billigt som helst. Och Primark, herregud! En shoppinggalen students dröm. Ett tvåvånings-varuhus proppat av kläder, skor, väskor och accessoarer till Ullared-priser. Hittade massor. Skriver ut inköpsställen under bilderna, undrar någon över ett specifikt plagg är det bara att kommentera.   Victoria's Secret Bershka (lämnade dock tillbaka klänningen) Allt från Primark utom ringen från River Island New Look, Forever 21 Forever 21, Primark. BHarna är helt fantastiska, sitter perfekt och kostade löjliga 6£ styck. Som sagt, ÄLSKAR Primark! Random prylaffär, Accesorize, Primark, New Look, Claire's, River Island Primark, Victoria's Secret, Taxfree, Superdrug Jeans från Bershka (älskar dem!), smyckeshängare och sängkläder frånPrimark


Bildbomb från London

Skrivet 2014-03-04 Klockan 00:07:01

Nu har jag suttit och redigerat bilder i säkert tre timmar, jag blir galen! Inte nog med det, när man är klar med redigeringen måste man ta skärmdumpar på dem eftersom detta jävla skitverktyg bara kan ladda bilder som är maximalt 1 MB. Madness! Så, nu fick jag uttryck för min frustration, moving on. Det känns inte alls kul att vara hemma i trista Gävle. London har puls och kultur, liv och rörelse. En stad att inspireras av. Jag saknar att gå runt på Londons gator och bara insupa atmosfären, titta på vackra byggnader och häpnas av pampiga lyxbutiker. Något som chockade mig däremot var att engelsmännen inte alls var service minded, de som jobbade i butik och på lunchställen. De var inte bara korta i tonen och ointresserade, utan rentav otrevliga. Servicefolket som faktiskt var trevliga var invandrare. De flesta stora klädbutiker hade separata provhytter för män och kvinnor, något som var nytt för mig och Linus. Inne på Urban Outfitters skulle Linus hjälpa mig att bära in en massa plagg in i provrummet och då frågade ett butiksbiträde "Kan hon inte bära det själv eller?". Jag hade gett upp hoppet om att hitta några som matchade min bild av den gästvänliga, pratglada engelsmannen fram till igår när vi åt lunch på en engelsk pub. Vi hamnade bredvid ett sällskap i 55-60 års åldern som var precis så bullriga och pratglada som jag ville att alla i London skulle vara. Det var härligt. Jag kommer att dela med mig av mer bilder av shoppandet och gårdagens zoobesök, men nu har tålamodet för bildredigering tagit slut för dagen. Bjuder ändå på en hyfsad bildbomb!


London

Skrivet 2014-03-02 Klockan 19:39:03

Ligger i hotellsängen, hjärtat är ute och letar apotek. Det är den tiden på månaden. Vilken guldkille man har.. Idag har vi besökt London Zoo och kollat på massor av roliga och söta djur, några äckliga insekter och reptiler. Tog bilder med systemkameran, ska lägga upp dem när jag kommer hem. Det har blivit en hel del shopping under denna vistelse, det här är ju en shopaholics paradis! Köpt hur mycket som helst. Den bästa upplevelsen var Victoria's Secret. Tre våningar inredda som ett dockhus. Provrummen var riktigt söta. Ikväll blir det middag och ölande på en riktig engelsk pub, vi har bara käkat italienskt hittills. Imorgon bitti åker vi hem till Sverige. image image image image image image image image image image image


RSS 2.0