Feck.

Skrivet 2014-09-23 Klockan 11:47:42

Åh, jag är så fruktansvärt trött på att inte riktigt förstå. Att plugga i timtal och känna att budskapet börjar nå fram, men inte riktigt.. Mitt självförtroende sviktar rejält. Jag känner mig korkad. Funderar över om jag nått min gräns, att C-kurser är mer än min hjärnkapacitet räcker till. Tvivlar på mig själv som skribent, vilket jag aldrig gjort förr,  i alla fall inte på samma sätt. Intalar mig själv att jag inte kan skriva och att jag kanske borde byta spår. Skulle behöva en riktig inspirationsvåg och en egoboost. Något roligare - äntligen är lokal till min 25-årsfest bokad och klar! Jag har sedan hemkomsten från Cypern letat lokal som en jävla dåre. Men nu är det fixat! Nu är det bara att planera dekor och outfit. Lite hintar om tema för kvällen:  


There'll be no rest for the wicked

Skrivet 2014-09-19 Klockan 11:48:49

Sitter på ett tyst och lugnt tåg mot Stockholm. Fönsterplats på övervåningen i dubbeldäckaren med utsikt över ett soligt sensommarsverige. Perfekt studiero. Och bra miljö för en bloggpaus. Jag börjar inse allvaret, att det är dags att ta tag i mitt liv, mina framtidsplaner. Det är allvar nu. På senare tid har jag allt oftare ställt mig frågan "vad håller jag på med?" och insett att jag måste omvärdera hela min tillvaro. Sluta kasta bort tid på meningslöst skit som ändå inte för mig framåt. Som många av er har läst så lägger Nöjesmix tyvärr ner sin tidning, vilket jag som aspirerande journalist tycker är förjävligt. Journalistikens undergång. Varför? Jo, konstant bortfall av prenumeranter och annonsörer. Vem vill betala för journalistik? Ingen. Och varför skulle man vilja det när man kan få gratis nyheter bara ett klick bort? Det är synd, istället för ett 20-års jubileum så slås portarna igen. Jag lider med alla som lagt ner hjärta och själ i Nöjesmix. Men siten lever kvar, på obestämd tid.


Trött på teori och valvaka

Skrivet 2014-09-14 Klockan 20:00:46

Skolan är i full gång med fruktansvärt tung litteratur. Det är allvar nu. Just nu läser vi en fullkomligt obegriplig bok skriven av en akademiker (Pierre Bourdieu) för akademiker så ni kan själva tänka er hur språket är. Fullpackad med vänstertunga och informationsrika meningar med referenser till franska författare, verk och fenomen som jag aldrig hört talas om. Denna bok är dessutom den som väger in tyngst när vi ska skriva examensarbete, KUL. Det är otroligt frustrerande att sitta och läsa i timtal, där en mening kan behöva läsas om fem gånger för att man ska förstå. Jag är trött på teori, jag vill skriva nu! Sist jag kollade så läser jag professionellt skrivande, inte professionellt läsande.. Men jag vet också att båda går hand i hand.. I skrivande stund följer jag SVTs valvaka och tittar på när min snygging lagar söndagsmiddag. Min politiska ståndpunkt är ingen hemlighet, nu hejar vi fram de rödgröna till en ny regering! Och jag hoppas innerligt att F! landar över 4%-spärren. Heja ett humant Sverige! Bild på mig och min fina Becca som får tillskott i familjen om sex veckor <3  


Cyprus

Skrivet 2014-09-02 Klockan 22:33:47

Tillbaka till verkligheten, Gävle och skolan. Hade min första föreläsning för läsåret idag. Jag börjar se ett slut på mitt norrlandsäventyr. Men tills dess ska jag ta mig igenom en termin Kreativt skrivande C och en C-uppsats i vår innan jag har min kandidatexamen. Sommaren rundades av med en tvåveckors semester till Fig Tree Bay med min kärlek. Det var övervarmt och fantastiskt härligt. Längtade tillbaka redan när jag satte mig på planet. Blev brun och fet. Bjuder på en bildbomd!


RSS 2.0