Menspillret

Skrivet 2015-02-16 Klockan 14:51:31

Sitter i bibblan och försöker tentaplugga. Har mensvärk och är allmänt mensig och grinig. Eftersom ingen seriöst tagit tag i mensproblematiken tänkte jag själv slå ett slag för den saken. Är ni redo för Bellabus nästa miljardidé? Håll i er, här kommer det... Menspillret! Läkemedlet som lindrar alla de vidriga klassiska symptomen som magont, dåligt humör, uppsvälld mage, känslan av att vara äcklig och ofräsch, men som också lindrar illamående och minskar mängden blod. Varför tar ingen av läkemedelsjättarna tag i detta? 90% av alla menstruerande kvinnor skulle definitivt bli lojala konsumenter! Mensen kan vara riktiga helvetesdagar, speciellt för oss som har ordentliga besvär. Ni vet den senaste Libressereklamen, "Är det sant att man ska stanna hemma när man menstruerar?". Så var det för mig under många år, jag låg hemma och kräktes de två första dagarna. Dessutom blödde jag extremt mycket, förbrukade en nattbinda på två timmar. Det dagliga livet fungerade alltså inte jättebra. Lösningen blev minipiller, men jag mår fortfarande illa de få gånger jag faktiskt får mens (för att inte tala om den svullna magen). Och känslan av att vara ofräsch, ja, den hänger kvar oavsett hur nyduschad man än är. Ett menspiller skulle ju dessutom gynna arbetsgivarna och kommunen då färre kvinnor skulle behöva vara hemma från jobb och skola, statistiska förbättringar osv osv.
 
Så vill du vara med och investera i framtidens stora genombrott för menstruationsbesvär? Swisha över valfritt belopp, helst fyrsiffrigt. Tack!
 
Jag blev förresten mörkhårig för en vecka sedan, en mustig brun nyans med en gnutta rött i. Muchos nöjd!


Andas

Skrivet 2015-02-02 Klockan 19:12:00

Då var det över - den värsta perioden av stress jag någonsin varit med om. Artikelserien är inskickad, publicerad, bedömd och betygsatt, jag är så fruktansvärt nöjd med mitt första journalistuppdrag! Artikel nummer två har dessutom delats ganska friskt på webben, verkligen jättekul att se. Detta skrivprojekt är det jag hela tiden haft siktet inställt på sedan jag påbörjade min utbildning. Nu är det bara att kötta på - se till att ta sig igenom C-uppsatsen och fixa in mina sista rester. Just nu håller vi på med att läsa gamla C-uppsatser, fem stycken ska vara lästa till imorgon och jag har kommit igenom två. Föga underhållande, föga intressant. Det finns absolut ingenting som lockar mig i det vetenskapliga skrivandet. Dessutom vet jag ännu inte vad jag ska skriva om. Men shit, om cirka fyra månader är jag klar!
 
Unnade mig lite shopping i helgen, en ny plånbok och en lite större nätorder. Det var jag allt värd!


RSS 2.0